Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Terör hangi sistemin ürünü?

Terör hangi sistemin ürünü?

Balkan Savaşları, Çanakkale Cephesi, Yemen Cephesi, Sarıkamış Cephesi, Kurtuluş Savaşı ile biten, tükenen, kımıldayacak hali kalmayan 600 yıllık bir devlet.
İçerideki ve dışarıdaki düşmanların bayram ettiği bir son. Ve bir daha Osmanlı ruhunun canlanmaması için gerekenlerin yapılması.
Osmanlı’nın sadece kendi topraklarında değil, dünyanın diğer kara parçalarında bulunan; tarihi, kültürel, sosyal belirtilerin yok edilmesi.
Yani bu ruhun tamamen yer ile yeksan olup, yeni bir sistemin kurulması. Yeni kurulacak sisteme öksürenlerin de def edilip; bir daha gıklarının çıkmaması.
*
Evet, bu ülkede candan ve kandan beslenmenin tarihine inmek isteyen oldu mu acaba?
Abdülhamid Han’ın tahttan indirilişinden itibaren, günümüze doğru bilinçli bir yolculuk yapan herkes, mevcut terörün nasıl bir sistemden doğduğunu görecektir.
Mesela şöyle sıradan herkesin aklına gelebilecekleri sayalım.
Küçülen sınırlarımızın büyük bölümünde elektrik, su, yol, hastane, okul yokken, nedense çok stratejik kasaba ve vilayetlerimizde yabancı okulların açılması.
Haydi bu okullardan yetişip; “vatan, millet ve din kutsalına” sahip çıkarak, bu uğurda ülkeye hizmet etmiş üç kişi gösterelim.
Diğer taraftan “yerli” markası yiyen ama zihin itibariyle halkımızın hiçbir değer yargısına hizmet etmeyen Köy Enstitüleri.
Tarımla kalkınmayı, köylüyü aydınlatmayı, milli birlik ve beraberliği sağlamayı amaçlayan Köy Enstitülerinin tarihindeki en büyük iki cinayetten birisi; “dinsizlik”, diğeri de “aile kurumunun ahlaki tüm öğretilerden uzaklaştırılması” olmuştur.
Bugün terörü destekleyen bütün çevrelere bakıldığında, istisnasız hepsinin malum zihniyet etrafında kümelenmiş, ülkesine ve halkına düşman insanlar olduğu görülecektir.
*
Sorular:
- İstiklal Mahkemeleri’nin idam ettiği, hapsettiği, faili meçhullere kurban ettiği insanlar, hangi suçlarından dolayı cezalandırılmışlardı?
- Tek parti döneminin; kıtlık, yokluk, vergi adaletsizliği, ezanın susturulması, camilerin kapatılması, ahır yapılması, satılması, din adına en ufak hareketin acımasızca cezalandırılması, bu milletin dinden uzaklaştırılmasına sebep değil miydi?
Ya 27 Mayıs? Menderes ve arkadaşları ülkeye nasıl bir zarar vermişlerdi de darbe yapılıp, idam edilmişlerdi?
12 Eylül’ün amacı neydi? Darbeden sonra memleketin hangi meselesini hallettiler? PKK terör örgütü gökten mi düşmüştü 80 sonrası?
28 Şubat’a kadar gelen irili ufaklı müdahaleler neydi peki? 28 Şubat sonrası kurulmak istenen düzen ve Ergenekon’a kadar uzanan örgütler nasıl bir zihniyetin ürünü?
*
Terörü besleyenler doğuranlardır. Terörü doğuran zihniyetler pes etmedikçe, teröristler de pes etmeyecektir.
Çünkü şehirdeki “ağa teröristler” rahat yaşayabilmek için dağdakileri besleyecektir. Dağdakileri besleyenlere de bakın, hepsi mal, mülk ve toprak ağasıdır.
Teröristler ile ağababalarının korkuları; yaşama sebepleri olan sistemin, iktidar tarafından değiştirilme korkusudur.
Yalnız bilinmektedir ki, hiçbir terör örgütünün ömrü 30 yıldan fazla değildir. Elbet bunların da sonu gelecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi