Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İşimiz zor

İşimiz zor

Bugün başımıza gelen felaketlerden hemen başkalarını suçluyoruz. Aynı şeyi şimdi, ABD ve batılı ülkeler yapmaya başladı.. El Kaide, radikal İslam vs..

Gerçeği görmek ve kabul etmek istemiyorlar. Bu, kapitalizmin krizidir. Çöken sadece ekonomi ve politikaları değil paradigmalarıdır. Bu yaptıklarının karşılığıdır.. Rüzgar ektiler, şimdi fırtına biçecekler..

Ben bizimkilere hep şunu söylüyorum: Hayır. Şeytanın varlığı günah işlememizin gerekçesi olamaz.. Birilerinin batılılara bunu anlatması gerek..

Allah, cahil ve zalim bir topluluğa kurtuluş nasib etmez.. Zulm ile abad olunmaz.. Eden bulur.

İtiraf edelim, “biz zalimlerden olduk”. Başımıza musallat olan diktatörler, mafia, hepsi birer yeryüzü zebanisi aslında..

Onlar da kendi amel defterlerini böyle dolduruyorlar. Biz de zalimlere boyun eğerek, suça ortak oluyoruz.. Birileri kendi sırtında kendi cehennemine odun taşımaya devam ediyor..

ABD için söylüyorum, Nüfusun % 99’u, ülke zenginliğinin % 1’ini paylaşırken, nüfusun % 1’i, ülke zenginliğinin % 99’unun sahibi olacak. Yok böyle bir şey. Wall Street’te yankılanan ses, işte o yoksulların sesidir.. Sanıyorlardı ki, gelip geçici bir şeydi bu.. Moda bir akım sandılar.. Şimdi bu dalga Amerika’daki eyaletlere yayılıyor. Üniversite gençleri hayallerini ve umutlarını kaybettiler. Batılılar da öyle. Cici demokrasileri sorunu çözmüyor. Ekonomileri de öyle.. Think-tank’leri bu durumu açıklamakta zorluk çekiyorlar.. O dev bankalar sapır sapır dökülüyor. Ekonomik durgunluk devam ediyor, işsizlik artıyor, açık büyüyor..

“İslam gelecek, dertler bitecek”. Yok canım. Dert hiç biter mi? İmtihan biter mi? Yakub aleyhisselam çocuklarına aile terbiyesi vermedi de mi Yusuf’u kardeşleri kuyuya attılar ya da Yakuboğulları İslam’la tanışmamış mıydı? Bana söyleyebilir misiniz, dert ne zaman bitti?. Hz. Hasan-Hüseyin’i kimler şehid etti? Müslümanlar, Müslümanca bir düzen kurup, o düzeni malları, canları ile savunmadıkça zor!

Ben bazı Afrika ülkelerinde olanları açıklamaya çalışırken trajik gerçekler, eleştirilerimde daha insaflı olmama sebeb oluyor. 15 yıl önce otobüs, minibüs duraklarında toplu taşıma araçlarına çıplak binilmemesi uyarısı yapılan ülkeler var. Tek asfalt cumhurbaşkanının evi ile Başbakanlık çevresinde, bir de devlet törenlerinin yapıldığı yerde ve toplamı 3-5 km’den ibaret. Nüfusunuzu bilmiyorsunuz, çünkü nüfus kaydı da yok, adres de, sayım da.. Milyonlarca insanın yaşadığı şehirde yol da yok.. Yerin 20 metre altındaki suyu çıkartamadıkları için susuzluk çeken, tarım yapamayan, hayvanlarını sulayamayan insanlardan söz ediyoruz. Dünyanın birçok bölgesi mafia ve çetelere, darbecilere, diktatörlere teslim!

Batılıların her şeyi var, ama insafları yok, merhametleri yok. İhtirasları akıllarından büyük..

Uyuşturucu, kumar, alkol, fuhuş akıllarını başlarından almış. Nefislerine esir olmayı özgürlük sanan kalabalıklar.. Gençlik elden gitmiş, aile dağılmış. İntihar etmeyi kurtuluş olarak gören, psikolojik terapi almadan kendini yönetemeyen insanlar.. İşte modern batının geldiği nokta..

Paris sokaklarında, Madrid’de ya da Brüksel’de ayak seslerini duyduğunuz gençler Afrikalı zenciler değil.. Bu kez beyazlar sokaklarda.. Arap baharı, Avrupa için kışa dönüşüyor..

Bakmayın dolar ve euronun yükseldiğine, krizin sebeb olduğu sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel tsunaminin sebeb olduğu bir yükseliş bu.. Teolojik anlamda derin bir boşluğa düştüler ve intihar için uygun hale geldiler.. Güneş batıdan batarken, doğudan doğmaya hazırlanıyor.. Göreceksiniz, batılılar için gelen günler, geçen günleri aratacak.. “Biz nerede yanlış yaptık” sorusunun cevabını ararken, batılılar, çözülmeye bahane bulma, suçu başkalarına yıkma çabası içinde..

Roma sokaklarında yankılanan sese birilerinin cevap vermesi gerekiyor. İspanya’nın birçok şehrinde insanlar sokaklardaydı geçen hafta. Geçen hafta 200’e yakın şehirden protesto haberleri geldi. Şov daha yeni başlıyor aslında. Batı medeniyeti için şimdi gerçekten “tarihin sonu”. Şimdi Mesih’in dönüşüne daha çok ihtiyaçları var. Hafta sonu gözlerinin açılmasına sebeb oldukları ve ilk meşaleyi tutuşturdukları için “Teşekkürler Mısır” tişörtleri giymişler. “Biz % 99’uz” yazılı pankartlarda, 200’e yakın şehirde, İtalya’da, Hong Kong’da, ABD’nin 40’a yakın eyaletinde, Almanya, Kanada, Arjantin, İspanya’da, Fransa, İngiltere’de insanlar sokağa döküldü.. Sırada, yer yer kıpırdanmaların başladığı daha 80’e yakın ülke var. Dünya Suriye, Yemen, Libya’dan gözlerini batıya çevirdi.

Geliyorum diyen “sivil öfke”nin ayak sesleri her gün daha şiddetli hissediliyor batıda.. Arap baharını batı başlattı ise, batıdaki ayaklanmayı kim başlattı!

Yakında bu protestolar, Balkanlar, Kafkasya, Latin Amerika, Asya ve Afrika’da da duyulmaya başlarsa şaşmamak gerek. Teoriler çöküyor. İşimiz zor. Herhalde “oh olsun” diyecek halimiz yok. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizim için Taif’e yeni bir sefer başlıyor. “Rabbim, onlar cahildirler, bilmiyorlar.” Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi