Nusret Çiçek

Nusret Çiçek

Anayasa ve terör

Anayasa ve terör

Ülkenin gidişatından anladığımız, 1876 anayasasından başlamak üzere hukuk adı altında ne kadar anayasa, kanun, yönetmelik, tüzük varsa, hepsi dışarıdan ithal edilme halis İngiliz kumaşıdır!

Mantalitesinde vazgeçilmez, vazgeçilmesi de asla teklif edilemez nevinden zihniyet yatıyor.

Mustafa Reşit Paşa, Tanzimat Fermanını İngiliz büyük elçisi ile birlikte yaptığını, Namık Kemal’in ise 1876 Anayasasını Ermeni asıllı Krikor Odyan’a neden hazırlattığını hangimiz sorguladık? Yenisi için de Krikor’a mı soracağız?..

Uzlaşma Komisyonu Başkanı sayın Cemil Çiçek, “Uzlaşarak anayasa yapacaksak iyisini yapalım, fırsat bu fırsat” diyor. İyi de kiminle iyisini yapacaksınız veya kimler yapacak?..

Öyle ya, önüne gelen özgürlük istiyor. Darbecisi de istiyor, bölücüsü da istiyor, mezhepçisi de istiyor, eşcinseli de istiyor... Hangisine sorsanız referansları “evrensel insan hakları (UDHR).”

Tamam da, bu evrensel insan hakları kimin nesi, kimin fesi?!..

Ortadoğu’nun emperyalist tablosu gözümüzün önünde değil mi? Özellikle NATO’nun giriştiği amansız harekat sonucu Libya’nın harabeliği ortada. Diğer Arap Baharı’nın de hali pek de iyi görünmüyor, yine sonu sömürü, yine Batının üstün çıkarları...

Yani, sömürüyü ve de işgali kahvesini içerek seyreden Birleşmiş Milletler mi insan hakkı yapacak? Şayet teori ile pratiği karıştırmıyorsak, Birleşmiş Milletler denilen cemiyetten Müslümanın adına insan hakkı çıkmaz. Şu ana kadar çıktığını gören var mı?..

Aklımızı başımıza alalım da, Veda Hutbesi’ndeki asıl evrensel olanlara bakalım.

Ne diyor Allah Resulü?

“Acemin Araba üstünlüğü yoktur.”

Başka? “Kadının erkek üzerinde erkeğin de kadın üzerinde hakları vardır.”

Başka? “İlk kaldırdığım faiz de Abdulmutallib’in oğlu (amcam) Abbas’ın faizidir.”

Başka? “Ne zulmediniz, ne de zulme uğrayınız.”

Dahası var da köşe yetersiz, isterseniz tamamını bir sefer de siz okuyun. Okuyun da elinizi vicdanınıza koyun, Krikor Odyan’ın yaptığı anayasa mı daha evrensel, yoksa Veda Hutbesi mi?



Eski bürokratlardan Hasan Celal Güzel, “PKK mecliste” diyor...

Bir başkası da meclisin kapalı oturumunu eleştirirken öyle söylüyor: “PKK’yı destekleyenleri içeri alıyorsunuz, halka ekranları kapatıyorsunuz, adına da gizli oturum diyorsunuz.”

Demektir ki terör içimizde...

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in son açıklamaları önemli. Ama bu söylemlerde benim bulamadığım; madem Kürd’ün Türk’e Türk’ün Kürd’e kurşun sıkması haramdır, o halde bu terörü açıktan lanetleyin ve bir de “direnişçi” değil, terörist deyin...

Direnişçi kime karşı direniyor? İşgal mı var, yağma mı var?...

Hem o, hem de Altan Tan’ın BDP’nin kayığına nasıl bindiğini hâlâ anlamış değilim.

Tan’ın annesi Türk, velev ki olmasın önemi var mı?

Geçen televizyon konuşmasında babası hakkında anlattıkları doğru ise gerçekten çok korkunç ve de iğrenç. İnsan pisliğini insana yedireni lanetlerim, ne var ki sırf birilerine kinimiz sebebiyle bir kavme olan düşmanlığa Allah’ın(c.c) kitabı Kur’an cevaz vermiyor... Yapılanlar yapanlarla sınırlıdır...

Dedik ya sorun bir değil ki...

İçimizdeki terörün bir başka sosyal boyutu olan laiklik maddesi yıllardır halkı ikiye bölmedi mi? Laik olanlarla laik olmayanlar... Birileri İslami kuralları toplumdan dışlayarak halkı asimile etmek için laiklik ipine sarılıyor. Laiklik olmadan olmazmış...

Hem bu laiklik CHP’nin altı okundan birisi değil mi? Batının sanayileşmesine göz yumarak çağdaşlık zırvalaması adına ülkeye ithal edilen ne kadar kirlilik varsa altında laiklik yatar...

Bir partinin altı okundan birisini devlet ideolojisi yapan bizden başka ülke var mı?

Laiklik kazığını millete CHP soktu, AK Parti iktidarı çıkaracak, bunun başka lamı cimi yok...

Terör şüphesiz ciddi bir sorun. 30 yıla yakındır başı dertte olan bir ülke olmamıza rağmen terörün nasıl giderileceği projesi hâlâ yapılmış değil. Teröre karışanlara karşı bir tedbirimiz var mı?..

Baba ocağına dönen şehit cenazelerinin yaşları 20-21, ellerine ağır makineliler verilirken de uzmanlaştıkları bile yok. Bu çocuklar İsrail’in destek verdiği azgın teröre karşı karakolları nasıl beklesin?.. Dedim ya, terör için doğru dürüst proje yok, anayasa içinde milli bir girişim.

Her ikisine de aba altından zorluk çıkaranlar var, çünkü o kesim terörden nemalanlığı gibi, özgürlüğü ilkesiz olan anayasa istiyorlar, yine evrensellik hikayeleri, yine boş laflar...

Sahibi gelinceye kadar dursun ellemeyin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nusret Çiçek Arşivi