Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yeni yıla doludizgin

Yeni yıla doludizgin

Yeni yıla girerken yüreğimize Uludere ateşi düştü.

Ardından 28 Şubat dosyası açıldı, derken Evren’e müebbed istendi. Hem de iki kez ağırlaştırılmış müebbed hapis. Ardından Dalan’ın mal varlığına el konulması, Tümgeneral Bakıcı’ya tutuklama, İlker Başbuğ için gereğinin yapılmasına karar verildi..

Sırada kim var derseniz, Herhalde Demirel, Çevik Bir, Karaduman, Büyükanıt’da bu soruyu soruyorlardır kendi kendilerine..

Onlara da gelecek sıra gelmesine de, önce hele şu Yazıcıoğlu suikasti bir aydınlatılsın, bakın o zaman neler olacak?

28 Şubat’ın hesabı sorulacaksa, herhalde faili meçhullerin de hesabı sorulur.

Bu arada biz de şu 312 General davasının iç yüzünü, Hurşit Tolon ve Çetin Doğan’ın Cuma dergisi aleyhine açtıkları tazminat davası ve askeri mahkemedeki ceza davasının perde gerisini de öğrenmiş oluruz bu arada.. Belki bakarsınız benim şu hâlâ sonuçlanmayan Güven Erkaya davası ile ilgili de yeni bilgilere ulaşılır..

28 Şubat’ın yargıyı nasıl teslim aldığı gerçeği ile de yüzleşiriz bu arada..

Daha dün Fransa’nın Ermenilerle ilgili yasa tasarısını meclisten geçirmesini konuşuyorduk, 2011’in son günü terör ve dolardaki yükseliş güne damgasını vurdu.. Yeni yıla sakin bir şekilde girmeyi umarken herşey tepe takla oldu.. 2012’nin ilk yarısında yaşanmasını beklediğim olaylar erken patladı..

Suriye ve Irak’ı unuttuk bu arada. Arap baharı da bir anda geri plana düştü..

2012’ye yeni Anayasa tartışmaları ile girmeyi tercih ederdim ama, sanırım yeni yılda meclisin gündeminde bir kaç yasa tasarısı olacak. Biri yeni, mini bir demokratikleşme paketi. Bu arada yargılamanın hızlandırılması yönünde yeni bir düzenleme daha gelecek sanırım.. Basın yasasını da kapsayan yeni bir takım düzenlemeler yapılacak..

Orman vasfını kaybeden araziler ve mütekabiliyet konusu ile ilgili bir yasa çıkacak diye bekleniyor. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yasal düzenleme de gündeme gelecek yasalar arasında olsa gerek..

Herhalde uygun bir zamanda şu İstinaf mahkemeleri konusu da gündeme gelecek..

Anayasayı tartışmaya başlasak aslında daha iyi olacak ama, CHP, MHP ve BDP’nin kırmızı çizgileri yüzünden bir türlü ilerleme sağlanamıyor.

Buyurun Askeri Mahkemelerden başlayalım işe.. Buyurun Jandarmayı kaldıralım.. Genelkurmay’ı MSB’na bağlayacak düzenlemeyi konuşalım.. TSK İç Hizmet Kanunu’nu değiştirelim..

Son olarak Ağar ve Eken adı öne çıktı..

Yeni yılla birlikte, MTA mühendislerinin sır ölümleri de gündeme bomba gibi düştü.. Dosyalar yeniden açılıyor.. Yakında sıra OHAL valilerine gelirse şaşmayın..

Bakarsınız yeni yıl tatili için yurt dışına giden bazı isimler geri dönmez..

Eğer “bir adım ötesine geçilecek olursa” diye, daha şimdiden valizini toplamaya başlayan yüzlerce insan vardır.. Bakalım, “petrol kaçakçılığı”na sıra daha ne zaman gelecek?.

Düne göre önemli bir mesafe katedildi ama daha katedmemiz gereken önümüzde uzun bir yol var.. Öyle sanıyorum ki, 2012’de bu konuda bazı davalar sonuçlanacak, bazı yeni davalar açılacak..

Bu arada Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi ve STK/DT֒ler içindeki bir çok isme ulaşılmadı daha.. Terörün arkasındaki uluslararası lobi daha çözülmedi..

Irak, Suriye, Filistin, İsrail eksenindeki gelişmeler aslında bu karanlık yapıyı daha kolay görünür hale getiriyor.. Bu işte ABD, Rusya ve AB’nin rolü de şimdi daha kolay anlaşılıyor..

Türkiye’deki derin yapı, eğer bir gün tam olarak ortaya çıkacak olursa bundan etkilenecek çok ülke var..

Bana kalırsa kritik eşik aşıldı. Bu yoldan geri dönüş yok.. Bu gün ya da yarın bu iş çözülecek. Bu iş ne kadar geciktirilirse, bu işin ekonomik maliyeti, zaman maliyeti, sosyal maliyeti, can maliyeti, gözyaşı maliyeti o kadar büyük olacak.. Bu işten zarar gören insan sayısı da bir o kadar artacak.. Onun için bir an önce sonuna kadar gidilmesi gerek.. Bu herkes için en iyi olandır.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi