Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Öfkemiz bizi esir almasın!

Öfkemiz bizi esir almasın!

İsrail diyince öfkeden çıdam kesiliyor çoğumuz. Ama öte yandan İsrail “Yakub” aleyhisselamın bir diğer adıdır..

6 köşeli yıldız bize bu günki “İsrail”i hatırlatır, ama o aslında Süleyman aleyhisselamın yüzüğündeki mühürdür.. Ya da Davud yıldızıdır.. O sebebledir ki, bir çok camide bol miktarda kullanılagelmiştir.. “Tapınak şövalyeleri” diyince aklımıza hemen “dünya derin devleti” gelir.. Oysa onlar Hz. Süleyman’ın mabedin inşasındaki yol arkadaşları, mabedin koruyucuları idi..

Hiram usta onlardan biri idi.. “Dul kadının oğlu” Mabedin inşasındaki ustabaşı değil mi idi? Masonlar “Hiram usta”yı kendileri için bir başlangıç olarak görüyorlar diye, bu ondan vazgeçmemizi gerektirir mi? Mesela Mason’ların dergisinin adı “Mimar Sinan” diye Sinan’ımızdan vaz mı geçeceğiz..

Loca, Lonca’dan üretilmiş bir kelime aslında.. Loncadan vaz mı geçeceğiz. Masonların amblemi diye, gönyeyi çağrıştırıyor diye “Zaviye/Açı” demeyecek miyiz?

Bizim “Ergenekoncular” bu adı kullandı diye, Ergenekon’dan vaz mı geçeceğiz, hani şu Zulkarneyn kıssasında anlatılan olayla ilgili olarak Ergenekon destanınından söz ediyorum.. Tarihi Taberiye göre, Zülkarneyn (as) Büyük İskender’di.. Büyük İskender hakkında batılıların yazdıklarını niye mutlak Kabul edelim.. Doğuya gittiğinde buluştuğu zat da Kültigin olmasın sakın. Ergenekon destanı ile, Kur’an-ı Kerim’deki Yecüc-Mecüc olayı aynı olaydan söz ediyor olabilir mi? Büyük İskender Zülkarneyn ise Eflatun, Aristo, Sokrat kim o zaman?.

İncili tahrif edenler, İncil’den 350 sene önce yazılan Eflatun’un “Devlet”ini tahrif etmiş olamazlar mı?

Devlet kitabının orjinali Haran’daydı.. Eflatun Çanakkaleli Aristo Antalya/Serikli olmasın sakın.. Batılıların “Noel Baba” dedikleri Aziz Claus, İncil hafızı, Hz. Muhammed (sas)’den önce yaşayan İsevi bir derviş olabilir mi? Havarilerden / Hz. İsa’nın ilk sahabelerinden (Yunus) Yuhanna ve Yahya, Hz. Habibünnecar’ın yanında, kendilerinden söz edilen “o iki aziz” olmasın sakın.. İkisinin de mezarı Habibünneccar camiinin avlusunda. Onların yazdıklarının tahrif edilmesi onların suçu olabilir mi?

Onların geldiği yerden biz gidecek miyiz?

Süleyman aleyhisselamın inşa ettiği mabedde Minber de vardı, mihrab da.. Minberden, mihrabdan vaz mı geçeceğiz. Ortadoks mimarisinde kubbe kullanılıyor diye, biz kubbeden vaz mı geçtik..

“Salt aklın eleştirisi”ni yapan İmmenual Kant’ın ömrünün son döneminde Müslüman bir hayat yaşadığını kim bilir.. Ya da Goethe’nin Selçuklular döneminde haçlılar tarafından esir alınan Konyalı bir aileden geldiğini ve Müslüman olduğunu. Ya da Tolstoy’un, Dostoyevsky’nin İslamla ilgisini.. Dostoyevsky, ölmeden önce kardeşine yazdığı son mektubunda Kur’an-ı Kerim’i ister.. O Rus, öteki Ermeni, Şu İsrailoğlu..

Doğduğumuz ana babayı biz mi seçtik? Doğduğumuz zamanı biz mi seçtik? Doğduğumuz toprağı biz mi seçtik, derimizin rengini biz mi seçtik, cinsiyetimizi biz mi seçtik!

Hz. Yakub’un 13 oğlundan 11 kardeşi Yusuf’u öldürmek için söz birliği etmişlerdi. Ama Hz. Musa döneminde Firavun’un döneminde sarayda 3 peygamber büyüdü: Hz. Musa, Hz. Harun ve Hz. Yuşa! Ama o firavun iman etmedi. Bir diğer Firavun olan Tutankamon Hz. Yusuf’a iman etti oysa.

Biz Müslümanlar, 3 peygamber, ve onun davasına sadık aile fertleri ve ashabına salat ve selamda bulunuruz.. Kim bu 3 aile..

-Al-i İbrahim (sav). Oğlu İsmail ve İbrahim b. İshak, oğlu yakub.. Bir diğer adı “İsrail” olan Yakub aleyhisselamın. Hz. İbrahim’in torunudur..

-Al-i İmran (sav). Hz. İsa ve Hz. Meryem, Hz. Zekeriya ailesi.. Aslında Hz. Meryem ve Hz. İsa da beni İsrail’dir..

-Al-i Muhammed (sav).

Öfkemiz bizi esir almamalı. Bizim merhametimizin gazabımızdan, sevgimizin nefretimizden büyük olması lazım.. Bir topluluğa olan düşmanlığımızın bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemesi lazım..

Selam ve dua ile.




Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi