Mehtap Yılmaz

Mehtap Yılmaz

Gaziantep Milletvekilleri top sizde!

Gaziantep Milletvekilleri top sizde!

Alacaksın eline paslı bir ketenpere, dikileceksin tepesine! Celal Doğan satmışmış da uyanık müteahhit almışmış da... Boş vereceksin! Çevre katillerinin parkın en şahane mevkiine diktikleri şu beş yıldızlı otel inşaatını, kokuşmuş bir çürük diş gibi kökünden çekeceksin! Sonra basacaksın o çukura toprağı, basacaksın gübreyi, pansuman niyetine! Katledilen ağaçların yerine yenilerini ekeceksin... Halkın parkını, halka yeniden iade edeceksin!

Yeşil alanı peşkeş çeken çevre katillerine de, bu cinayetin bedelini ödeteceksin ki; âleme ibret olsun! Asacaksın fotoğraflarını billboardlara! Yarasa gibi baş aşağı sallayacaksın! Gelen geçen, bu parkı satan adam kimmiş, görecek! Şehrin akciğerlerine kist gibi yapışmış katran karası Celal Doğan siluetini gören herkes, CHP’li belediyelerin çevre duyarsızlığının boyutunu anlayacak!

Bu sayede güzel yurdumun harika insanları, Taksim’deki tekaüt Emek Sineması yıkılmasın diye kıyameti kopartan entel dantel sinema fedailerinin, CHP’li belediye başkanının bu hukuksuzluğuna neden çıt çıkartmadıklarını soracak! Belki de bile bile göz yumduklarının farkına varacak!

Biz gündeme getirmeye devam edelim! Bakalım Sabahattin Ali konusunda içimizde umut ışığı yakan Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki tutumu ne olacak?

Ya çevreci bir tutum sergileyerek halkın saygısını kazanacak, ya da halkın, “CHP hayırseverliğin kökünü kurutuyor” eleştirilerine katlanacak!

HAYIRSEVERLİK ENAYİLİK Mİ?

İddiaya göre, bu arazi, hayırsever bir G.Antepli vatandaş tarafından YEŞİL ALAN olarak, parka dâhil edilmesi için belediyeye bağışlanmış! Vatandaşı enayi yerine koyan uyanık Celal Doğan ise tutup bu malı “yandaş” bir işadamına kelepir fiyata satmış!


Bağış yapan vatandaşın da eli armut toplamamış tabiî... Bu duruma itiraz ederek belediyeye dava açmış! Ama uyanık işadamı, seçim sürecinin dumanlı günlerini fırsat bilerek basmış gaza! Gece-gündüz çalışarak birkaç kat çıkmayı başarmış!


Sonra inşaat, hayırsever vatandaşın şahsi çabalarıyla yeniden durdurulmuş ama nafile! Çünkü yandaş işadamı, çevresindekilere göğsünü gere gere “Ankara’ya gittim, bu kez de AK Parti kanadıyla işi sağlama aldım” havaları atmaktaymış! İddiaya göre, bazı AK Partili siyasileri “satın almış”!


“Kimmiş bu hukuku sekteye uğratanlar görelim bakalım? Hükümet bunları enselesin de, bu karanlık olay aydınlansın! Parkımızı geri versin! Çevre lehine sonuçlansın bu dava!” diyen Antepli vatandaşlar sonuna kadar haklı!


Artık AK Parti Gaziantep Milletvekilleri bu işe bir an önce el atsın ve bu mesele sonuçlansın! Bir araştırma komisyonu kurulsun! AK Parti mi, CHP mi bu çevre cinayetini örtbas etmeye çalışanlar, ortaya çıksın!


Şimdi bakalım tepesinde kara kargaların mesken tuttuğu bu otel iskeletinin sonu ne olacak? Ait olduğu yerin dibini mi boylayacak? Yoksa vatandaşa inat, “yandaş” işadamı, inşaat çukurunu dolduran çamurlu suyun, bu yaz da sivrisinek üretim tesisleri haline gelmesinin hazzını mı yaşayacak?..


•


Çözüm önerisi...


Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Erguvan seferberliğine Üsküdar’dan başlamış! Çok mutluyum! Çünkü bu benim fikrimdi! Kendisine yeniden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.


Bakalım G.Antepli siyasiler halkın önerilerini dikkate almakta bu kadar duyarlı davranabilecekler mi?


İşte parkın canını kurtarmak için buyurun size öneri! TBMM’de tarafsız bir meclis grubu kurulsun! Uyanık işadamına, belediyeye ödediği arsa bedeline karşılık gelecek, ancak yeşil alan olmayan bir belediye arazisi verilerek bu hukuksuzluk sonlandırılsın!


Yoksa bu gelen giden Gaziantep’in, akciğerlerinden parça koparta koparta, halkın soluklanacağı bir alan kalmayacak!


Gaziantep Milletvekillerimiz haydi, hizmet vakti!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehtap Yılmaz Arşivi