Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

CHP’li delegeler Dersim için anıt istiyor

CHP’li delegeler Dersim için anıt istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi, sonunda kurultayı topluyor. Orada daha demokratik bir CHP için tüzük değişikliği yapılacak. Uyduruk Haber Ajansı (UHA) muhabirleri yurdun dört bir yanına dağılarak CHP delegeleri ile “nasıl bir demokratik tüzük” sorusuna cevap aradılar. Şimdi delegelerden gelen ilginç tekliflerden bazılarını yayınlıyoruz.

1- Kanal kanal dolaşıp, “Her doğru her yerde söylenmez” prensibini ihlal eden babadan doğma CHP’li Savcı Sayan ve daldan eğme değil, kökten sürme CHP’li gazeteci Sevilay Yükselir’e kurultay salonunun ortasında üzerlerine katran dökülerek tüy dikilmesini teklif ediyoruz. Böylece CHP’de demokratik bir süreç başlayabilir.

2- Kurultay salonunda “CHP’de yılın Brütüs’ü” seçilerek parti içinde kurulacak istiklal mahkemesinde yargılanması sağlanmalıdır. Bu mahkemeye Kılıç Ali’nin oğlu Altemur Kılıç getirilmelidir. O da babadan tevarüs bu işleri iyi bilir.

3- CHP tüzük kurultayı adı “CHP küçük olsun, ama bizim olsun” diye değiştirilmelidir.

4- AK Parti’nin yaptığı “Dersim katliamı” mağdurları için salonda 6 dakikalık saygı duruşu yapılması ve sonunda da bir anıt dikilmesi arzumuzdur. Ayrıca AK Parti’den tüm Dersim mağdurları için tazminat istemi de gündemimizdedir. İnsanları mağaralarda zehirli gazlarla fareler gibi öldürmek sadece bir özürle geçiştirilemez.

AK Parti’den CHP’ye tüzük kurultayı desteği

CHP tüzük kurultayına bir de AK Parti cephesinden bakıyoruz. Burada herkes CHP’dekinden daha sevinçli ve coşkulu. CHP tüzük kurultayı için Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek dev bir çelenk hazırlanmış. CHP’nin 6 okuna izafeten 6 metre çapı olan bu çelengin ortasında kırmızı zemin içinde beyaz iri harflerle şunlar yazıyor: “Allah için biz Kemal’den çok memnunuz.” Altında AK Parti imzası yer alıyor.

Ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kurultay salonu yakınında tam teşekküllü bir sağlık merkezinin kurulduğunu ve kurultay boyunca yapılacak kavgalarda yaralanacak delegeler için eksiksiz sağlık hizmeti verileceğini ve bilhassa ortopedi servisi için eleman takviyesi yapıldığını açıkladı.

AK Parti genel merkezinden yapılan açıklamada ise, “İnşaallah bu tüzük kurultayını en az hasarla atlatırlar” açıklaması yapıldı.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, kurultay salonunda tüm milletvekili ve delegelere “inanç sömürücüleri ve İslâm” kitabından dağıtacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de kurultay boyunca CHP’li delegelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını, kırılacak masa ve sandalyeler için geniş bir stokun hazır bekletildiğini duyurdu. “Bütün bu hizmetleri neden yapıyorsunuz” sorusuna ise Gökçek, “CHP, bu haliyle bizim için kaymaklı kadayıf, daha ne isteyelim ki?” cevabını verdi.

Dünya Mizah Yazarları Birliği de geniş bir katılımla kurultayda yer alacak. Ünlü yazarların “Vallahi yine çok güleceğiz. Bizi her zamanki gibi kimbilir ne sürprizler bekliyor” dediği öğrenildi.

Dünyanın önde gelen üniversiteleri de başarılı öğrencilerinden bir grubu CHP tüzük kurultayı için Ankara’ya gönderdi. Öğrencilerin tez konusu ise ilginç: “Cumhuriyeti kuran parti nasıl bu hallere düştü?” Sahi, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti, nasıl bu hallere düştü?

Benim oyum mu? Tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu’na. En büyük Kemal, başka büyük yok! Onu desteklemek için kurultay günü ben de o salonda olacağım!













Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi