Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

CHP’nin vasiyeti açıklandı

CHP’nin vasiyeti açıklandı

Geçen hafta İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tarafından cenaze namazı kıldırılan ve defin işlemleri yapılan CHP’nin vasiyeti yetkililer ve basın huzurunda açıldı. Vasiyet adeta 90 yılın bir muhasebesi niteliğindeydi. İşte o vasiyetten satırbaşları:
¥ Biz bu partiyi ve bu cumhuriyeti “asacağız, asılacağız, ama başaracağız” düşüncesi ile kurduk ve bugünlere geldik. Ama 90 yılın olayları bize gösterdi ki asarak, keserek ne Türkleri bitirebildik, ne de Kürtleri! Oysa bizim partimizin adında hem cumhuriyet, hem de halk vardı. Ama garip bir durum bizim partiye ne cumhuriyet adım atabildi ne de halk kapımızdan içeri girebildi. Seçkinlerin ve tuzu kuruların, cumhuriyetin haracını yiyenlerin partisi olmaktan bir türlü kurtulamadık. Cumhuriyeti kuran orduya cephaneyi başörtülüler taşımıştı ölüm pahasına, biz onları yok saydık. Üniversitelerin kapısını onlara sıkı sıkıya kapadık. Üstüne üstlük ikna odaları kurarak başörtülülere ikinci bir zulmün kapılarını aralayan Nur Serter’i milletvekili yaparak ödüllendirdik. Ve o mazlum, mağdur kız öğrencilerin bedduasını aldık. Her yıl 10.000 fakir öğrenciyi okutacak olan iktidarın önünü kestik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 50.000 üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyordu, mahkemeye başvurup onu da kestirdik. Ne de olsa yargı arka bahçemizdi. Ama biz farkında olmadan hep eksi açtık, tüm fakir öğrencilerin bedduası yağmur gibi üzerimize yağıyordu. Mevcut iktidar, bizim yapmamız gerekenleri yapınca da “Ne olacak sadaka kültürü” diye de yapılan yardımları aşağıladık. Erzak dağıttılar dalga geçtik, bedava kömür dağıttılar “Düşük kalorili” diye ti’ye aldık. Yapılan her iyi şeye kötü demek bizim genlerimize işlemişti. Bunu bir türlü engelleyemedik. Ve anladık ki biz bereketi yitirdik ya da bize hiç uğramadı bereket... Mağdur ettiğimiz tüm öğrencilerden ve yakınlarından helallik istiyoruz.
¥ Suçsuz yere asılmasına sebep olduğumuz İskilipli Atıf Hoca’nın ve İstiklâl Mahkemeleri’nde pek çoğu suçsuz olarak ipte sallanan binlerce mazlumun ruhaniyetinden özür diliyor, helallik istiyoruz.
¥ Ezanına müdahale ederek jandarma dipçiği ile susturduğumuz milyonlarca köylü ve kentliden özür diliyor, ölenlerinden helallik istiyoruz.
¥ Dersim’de mağaralara sığınan ve zehirli gazlarla fareler gibi öldürdüğümüz ve çoluk-çocuğunu evlatlık vererek perişan ettiğimiz binlerce Dersimliden özür diliyor, helallik istiyoruz.
¥ Halkın oyları ile seçilmiş Demokrat Parti iktidarına karşı askeri bir darbe yaptırarak suçsuz yere asılmasına sebep olduğumuz Başbakan Adnan Menderes ve bakanları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan’ın ruhaniyetlerinden ve yakınlarından helallik istiyoruz.
¥ Bugüne kadar kendi ana dilini bile konuşmasını suç saydığımız milyonlarca Kürtten özür diliyor, ölenlerden helallik istiyoruz.
¥ Yaptığı her iyi işe bir kulp takarak sinirlerini allak-bullak ettiğimiz ve sağlığını bozduğumuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da özür diliyor, helallik istiyoruz.
İş bu vasiyet, bundan sonra siyasi parti kuracak olan tüm insanımıza bir yol gösterici olsun ve bu ülkede artık hakka ve halka dayanmayan bir parti kurulmasın ve Türkiye Cumhuriyeti adalet çizgisinden ayrılmadan ilelebet payidar olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi