Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Şampiyonluk avuçta

Şampiyonluk avuçta

Önce tribünler... Mükemmel bir taraftar topluluğu, mükemmel bir stat. Galatasaray daha başlarken önde. Ambians harika... Beşiktaş tedirgin.

Maçın kahramanı Eboue.

Bu adamı seyretmek zevk. Önünde kanat adamı yok, Eboue hem savunmacı hem atağa kalkan. Top takibi mükemmel. Sağdan bastırdı, çok akıllı bir kafayla topu Simao'dan aşırdı, İsmail yetişti. Eboue'nin oyun zekası işte orada devreye girdi ve İsmail'in topu taşıyacağı noktaya hareketlenen Eboue tilki gibi topu çaldı, şans da yardım edince topu Elmander'e geçirdi. Pozisyonda dağılan Beşiktaş defansı gole mani olamadı. Golü Elmander attı ama golün esas sahibi Eboue. Öncesinde de Melo'nun atağa çıkan Eboue'ye kontra uzun topu vardı.

İlk yarı Galatasaray bütün sahayı kullandı, atağa kalkarken çoğaldı, topu kaptırdığında savunmasına döndü. Beşiktaş afalladı. Galatasaray'ın zaafı kanatlarıydı Beşiktaş orayı da kullanamadı. Aslında ilk toplara basan Galatasaray ona bu fırsatı vermedi.

KARŞILIKLI GOLLER

Beşiktaş ikinci yarı başında sağ kanadı kullanınca İbrahim Toraman'la golü buldu. Dar alanda güzel işler yapıldı ve beraberlik geldi. Beşiktaş bunu koruyamadı. Hemen sonrasında Galatasaray sürpriz adamı Melo ile ikinci golü buldu. Çapraz koşular yapan forvetleri Beşiktaş savunmasını peşine takınca koridor bulan Melo geriden o boşluğa sarktığında Selçuk'un güzel aşırtma pasıyla buluştu. İşte seyredene futbol zevki veren bunlar. Akıllı atak Galatasaray'ı tekrar öne geçirdi.

Terim ne düşündü bilinmez ama Necati'yi aldı Riera'yı sokarak topu ileride tutmayı hedefledi ama iyi bir düşünce değildi. Pektemek de Köybaşı'nın yerine girdi. Beşiktaş hala kanatları kullanmamakta ısrarlı. Quaresma da alan savunmasında çok adamla iyi marke edilince Beşiktaş atakları etkili olamadı. Kontrolsuz Semih'in ters vuruşuyle Beşiktaş havadan beraberliği yakaladı. Quaresma'nın kale alanına ortası kolay gol oldu.

Terim yaptığı değişikliklerle göbeği boşalttı. Melo ve Emre çıktı; Aydın ve üvey evlat Baroş girdi. Bu düşünce maçın başında olabilirdi ama sonunda ciddi bir riskti. Terim yüklenen Beşiktaş'a adeta prim tanıdı. Beşiktaş bastırdı, üç puan gitti geldi, golü bulan Galatasaray oldu. Şampiyonluk artık avuç içinde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi