Mehmet Talu

Mehmet Talu

Hz. Peygamber sav Efendimiz ve Gençlik 10

Hz. Peygamber sav Efendimiz ve Gençlik 10

Bütün insanlığın muallimi, öğretmeni olan Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz, gençlerle muhatap olurken, onları en iyi tanıdığını, fıtratlarını ve psikolojik yapılarını en iyi bildiğini göstermiş, ihtiyarlıktan önce gençliğin kıymetinin bilinmesini istemiştir. Gençlere öylesine şefkatli, öylesine candan ve sevgiyle dolu bir yürekle davranmıştır ki, onlar etrafında pervane olmuş, ona can ü gönülden bağlanmışlardır.

Bütün bu örnekler, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin gençlere nasıl davrandığını, dolayısıyla da bizim nasıl davranmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Bize düşen; geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkmak, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, onları iyi yetiştirmek ve onlara iyi bir gelecek hazırlamaktır.

İnanç, kültür ve medeniyet hayatımızın örnek şahsiyeti Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizi ve getirdiği evrensel mesajı gençlerimize tanıtarak özümsemelerini sağlamaktır.

Çünkü: Nice insanların karşısında kollarını ve göğüslerini jiletle parçalayan gençlerimizin gönül tahtında Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimize ihtiyaç elbette vardır.

Maalesef hepimizin gözleri önünde: Bilgiye, kültüre, emeğe, aşka, sanata ve estetiğe uymayan yarışmalarla zihinleri, gönülleri ve ruhları işgal edilen gençlerimizin yüreklerinde Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin kılavuzluğuna ihtiyaç elbette vardır.

Madde bağımlılığı ile kararan ruhlarını satanizm gibi çılgınlıklarla bireyin, toplumun ve insanlığın aleyhine bir tehdide dönüştüren gençliğin ilâhî sevgiye, peygamber sevgisine ne kadar muhtaç olduğunu görmüyor muyuz?

Müslüman çocukların, gençlerin, yeni nesillerin; İslâm dininin öğretilerinin ışığında ve yönünde iyi, güçlü, vasıflı, üstün, ahlâklı, faziletli, karakterli, hamiyetli, mürüvvetli, fütüvvetli insanlar olarak yetiştirilmesi gerekir. Bu da mükemmel bir plan ve programla yapılabilir. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi, yeni nesilleri böyle yetiştirebiliyor muyuz?

Çocuklar ve gençler toplumun, ülkenin, devletin geleceğidir. Biz Müslümanlar, genelde çocuklarımızı ve gençlerimizi İslâm dininin öğretilerinin ışığında iyi, güçlü ve vasıflı olarak yetiştirebiliyor muyuz?

Müslümanlar çocuklarına, gençlere, yeni nesillere sağlam bir din terbiyesi ve eğitimi verebiliyor mu? Bu soruya "evet" cevabını vermek mümkün değildir. Verilmiş olsaydı gençliğin hali böyle olmazdı.

Zındıklık komitaları genç nesilleri, sevgili yavrularımızı imansız yapmak istiyorlar. Türkiye'de şu anda demokrasi vardır, hürriyet vardır, çoğulculuk vardır. Onların zararlı öğretilerine, propagandalarına, telkinatına karşı Müslümanların, yasal sınırlar içinde var güçleriyle İslâm imanı için çalışmaları gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi