Bilal Şahan

Bilal Şahan

MİT, STRATFOR’A KARŞI STRAFOR MU?

MİT, STRATFOR’A KARŞI STRAFOR MU?

Yıl 1973…
Rahmetli Bülent Ecevit, CHP Genel Başkanı…
Madanoğlu davasında Mahir Kaynak’ın MİT ajanı olduğu ortaya çıkıyor…
Ecevit bu durumu eleştiren, bugünkü MİT-KCK davasına da ışık tutacak bir açıklama yapıyor: Önemli devlet kuruluşlarının kışkırtıcı ajan kullanmak gibi hiçbir demokratik hukuk devletinde kabul edilemeyecek bir huydan ve uygulamadan vazgeçtiklerine henüz güvenmiyoruz. Vatandaşlar kışkırtıcı ajanlara karşı uyanık olsun.
Bu olaydan birkaç gün sonra Ecevit’in Meclis’teki makam odasındaki telefon çalar, telefonu katip açar. Telefonun diğer ucundaki PTT görevlisi telefon borcunun ödenmediğini söyler. “Bize ihbarname gelmedi” diyen Katibe çıkışan görevlinin “ İhbarnameye gerek yok, orası MİT değil mi?” cümlesi fitili ateşler.
Yapılan araştırma sonucunda gerçekler ortaya çıkar. Ecevit’in masasındaki telefon MİT’e kayıtlıdır. Ecevit’in bütün konuşmaları kayıt altına alınmıştır.
Faruk Bidirici’nin “Gizli Kulaklar Ülkesi” kitabından aktardığımız bu olayın ardından Ecevit, Özgür İnsan Dergisi’nde başta CHP olmak üzere bütün partililere öğüt verir nitelikte “Bantlı Dünya Teorisi” başlıklı yazı kaleme alır. Yazıda, gizlisi saklısı olmayan politikacıların dinlenmesinde bir sakınca olmadığını savunur.
Bir parti liderini, hatta Başbakan Nihat Erim’i bile dinleyen MİT, herkesin “Gölge CIA “ diye tanımladığı Stratfor’a karşı ne yapmıştır?
Özel yetkili bir savcı çıksa “Ülkemizden bilgi toplayıp bunları satan, Başbakan’ın sağlık durumu üzerinden ülke siyasetini yönlendirmeye çalışan, ticari sırları öğrenen, bir kuruma ve ona bilgi verenlere karşı MİT ne yapmıştır? ” dese ve görevini yapmadığını iddia etse ne olur?
“Böyle bir savcı mı kaldı?” demeyin canım ayıp oluyor. Belki o savcı; belgelerde adı geçen danışman Ahmet Kalın’ın takip edilip edilmediği, takip edildiyse elde elden bilgileri, Deniz Baykal’ın kasetinin çıkarılarak ülke için oynan oyunlar hakkında neler yapıldığını ve faillerini, Aselsan cinayetlerini ve sonrasında Türkiye’nin askeri ve ticari sırlarının koruma altına alınıp alınmadığını sorabilir.Tabii Başbakan izin verirse.
Belki bu bilgiler emniyette vardır…
Stratfor’a bilgi verenler, oraya sızmaya çalışan MİT ajanları çıkmazlar işallah.
KOMİSYON ÇALIŞMALARINA BBG ÇÖZÜMÜ
Her akşam televizyon haberlerinde MOBESE ve işyeri kamera kayıtları üzerinden yapılan haberleri izliyoruz. Ama …
Aması şu; kavgalı 3x4 yıllık eğitimle ilgili komisyon çalışmalarının tutanaklarının yayınlanmasından sonra aklıma geldi. Meclisteki çalışmalar katipler aracılığı ile tutanağa geçiriliyor ve arşivleniyor. Artık devir değişti. Komisyonlara kamera koysak, sesleri de kaydetse ne güzel olur. Kim doğru kim çarpıtarak açıklama yapıyor daha net karar veririz. Hangi partinin fikri, hangi partinin kası var görürüz. Akşamları ayaklarımızı uzatır kim kime nasıl kafa attı, kim kime bağırdı seyrederiz. MOBESE’ye yansıyan kaza görüntüleri gibi olur…
Başkan Çiçek’ten kamera atağı bekliyoruz. Dağları BBG evine çevirdik!!! Meclis niye olmasın? http://twitter.com/sahanss - [email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33