Mehmet Talu

Mehmet Talu

Kutlu Doğum Haftası 3

Kutlu Doğum Haftası 3

BİR takım yanlış uygulamaların önünü açmamak için bu tür programlarda halka hangi mesajı, ne tür etkinliklerle verilmesinin gerektiğini çok iyi tespit etmek gerekir. Çünkü yarın birileri çıkıp, başka şeyleri ben böyle anlıyorum, böyle kutluyorum deme hakkını vermiş olabilir. Yanlış birtakım girişimlere de ön ayak olmuş olabilir. Bunun da zamanla nerelere varabileceğini kestirmek mümkün olmaz. Hırıstıyan dünyasının yılbaşısına bir bakınız... Onlar da Hz.İsa (A.S.)ın doğum gününü kutluyorlardı, fakat zamanla dejenere edildi ve bakınız ne hâle geldi, ibret alalım. Rabbim bizleri muhafaza eylesin. Amin.

Bu sebeple konu Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz olduğu zaman, bir değil bin kez düşünerek hareket etmek gerekir.

İslâm'a, Kur'ân-ı Kerim'e, Şeriat'a, Sünnet'e aykırı etkinliklerle dine hizmet edilemez. Böyle Kutlu Doğum Kutlaması Olamaz! Ölçüsüz, saygısız, sınır aşıcı etkinlikler sonunda, Rabbimiz muhafaza etsin, tokatlar gelebilir. Tokat ne demektir, bilir misiniz?

Sevgili Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz anılacaksa, O'nun doğum yıldönümü kutlanacaksa; bunun mutlaka mevrid-i nassa, şer'î ölçülere ve hükümlere, Sünnet'e, İslâm dininin temel kurallarına uygun olması gerekir.

Peygamber aşığı bir millet olarak Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimizi tanımak, anlamak yaşamak en tabi vazifemizdir. Ancak Kutlu Doğum proğramları Hz. Peygamber (S.A.V.) efendimizi:

• Anmaya

• Anlamaya vesile olmalıdır.

Kutlu Doğum Haftası, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz sevme ve anlama haftasıdır. O'nun getirdiği kuşatıcı rahmeti içimizde hissetme dönemidir. Kendini tanımayan Rabbini tanıyamaz, niçin var olduğunu fark edemez. Sıradan bir canlı olarak yaşar gider.

Bu hafta vesilesiyle herkes Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hayatı, ahlakı ile ilgili mutlaka bir kitap okumalıdır. Siyer kitapları başvuru kaynağımızdır. Siyer, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hayatını anlatan eserlere verilen isimdir. Okumalı ve doğru bilgileri almalıyız. Dinimizi doğru öğrenmeliyiz. Üzerimize düşen görevi yapmalı onun o sevgisini insanlığa sunmalıyız. Başkalarını kınamak yerine kendi ödevimizi iyi yapmamamız gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi