Serdar Arseven

Serdar Arseven

İftar sofralarında kadınlı erkekli... İçki içerek!..

İftar sofralarında kadınlı erkekli... İçki içerek!..

Ve...Gelelim; dün anonsladığımız “Eski CHP” meselesine.
Bir zamanlar, hem de İsmet İnönü’nün en haşin zamanlarında, CHP içinde “Mukaddesat karşıtlığına” tepki sesleri yükselmişti.
Hatta...
Birçok CHP’li, önemli pozisyonlarında bulundukları CHP’nin “Milletin değerleri ile çatışma halinde olduğunu” vurguluyordu.
Mesela...
Çok çok önemli bir platformda; CHP’nin 2 Aralık 1947 tarihli Kurultayı’nda, CHP hakkında söylenenleri okusanız, bugün, Sayın Başbakan Erdoğan’ın tespitlerini dile getirirken kullandığı ifadelerin dahi fevkalade ılımlı olduğuna hükmedersiniz...
CHP’nin önde gelen simalarından, Kayseri Delegesi Şükrü Nayman ...
Kürsüye çıkıyor...
Ve İsmet İnönü’nün gözlerinin içine baka baka şunları söylüyordu o gün:
“Bütün Dünyada harpten sonra kiliseler dolup taşmaktadır. Biz ise, İFTAR SOFRALARINDA KADINLI ERKEKLİ POKER, BRİÇ OYNUYOR, İÇKİ İÇEREK SABAHLIYORUZ!..”
¥
Nasıl?..
İftar sofralarında kadınlı erkekli poker, briç oynayan, içki içerek sabahlayan bir ekip!..
*
Düşünebiliyor musunuz?..
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan çıksa ve dese ki;
“CHP’nin geleneği budur; iftar sofralarında kadınlı erkekli poker, briç oynanır, Ramazan’da bile içki içilerek sabahlanırdı!.. İşte, siz böyle bir geleneğe sahip çıkıyorsunuz!..”
Sayın Başbakan, böyle bir şey dese...
Yer yerinden oynar değil mi?..
Varsın oynasın, gerçek bu...
Hem de bizzat CHP’lilerin dile getirdiği acı gerçek!..
¥
CHP Kurultayı’nda söz alan CHP önde gelenlerinin neler söylediklerini okuduğunuzda, bugünkü CHP’nin o günkü CHP’den de “gerici” olduğunu düşünüyorsunuz...
Mesela...
CHP Delegesi Fethi Daday diyor ki o gün:
“İlkokullarda dinin esasları hakkında yavrularımıza bilgi vermenin faydalı olacağına inanıyorum. Bütün dünyada her millet ibadethanesine gittiği zaman bir şeyler okur... Bizim yarınki çocuklarımız acaba ne okuyacaklar!.. Binaenaleyh, din tedrisatının hususi şekilde değil, resmi okullara konması yerinde olacaktır!..”
Bunlar gibi, birçok konuşmada, CHP’nin izlediği yanlış politikalarla “Dine Karşı” bir görüntü arz ettiği, baskıcı politikalar yüzünden “Dinsiz” bir nesil yetiştiği, bu neslin de ülkeye, millete fayda sağlamayacağı aksine büyük felâketlere yol açacağı vurgulanıyor...
Ve feryâd dile getiriliyor...
Zamanın Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Ömer Rıza Doğrul’un şu sözlerine bir bakın:
“25 yıldır din öğretimine hasret çekiyoruz. Bu hasret çeken gönüllerimiz yoksullaşa yoksullaşa çöllere benzedi. Ve kuraklıktan can verecek hale geldi. Acaba bu hasreti çeke çeke can verip mi gideceğiz ve gözlerimiz arkada mı kalacak? Acaba içimiz kuruya kuruya, kalblerimiz katılaşa katılaşa Allah’ın bütün rahmetinden mahrum mu kalacağız... Yirmi beş yıllık susuzluk ve kuraklık bu!..”
Yaaa...
İşte size “Eski CHP”den kesitler...
Ve CHP’nin aslında ne olduğunun, CHP’liler tarafından itirafı!..
Bugün, Tandoğan’da “Seçmeli Kur’an ve Hazret-i Peygamber’in hayatı” derslerine bile karşı çıkmak için “grup yapan” bir CHP var karşımızda!..
O günkü ve bugünkü CHP!..
Olduğu yerde sayan değil, geriledikçe gerileyen bir parti...
Denecek başka söz var mı ki!..
FACE-NOTUMUZ!..
Bu sütunda yer alan bazı konuların ayrıntılarına yer yetmezliğinden dolayı giremiyorum. Ayrıntılar için, bir süre önce açtığım http://www.facebook.com/serdararseven1 adresinde buluşabiliriz. Oraya da desteğinizi bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi