Ersoy Dede

Ersoy Dede

Esrar yasal olsun

Esrar yasal olsun

Bazı Avrupa ülkelerinde başlayan, ABD’de çeşitli eyaletlerde kampanyalarla desteklenen bir lobi var. Bildiğin esrar lobisi.
Dünyanın dört bir yanında lobiler çeşitli kampanyalarla esrarı serbest bıraktırmaya çalışıyorlar. Avrupa ve ABD’de kendi başlarına yaptıklarını, gelişmekte olan ülkelerde ise taşeronlar marifetiyle hayata geçiriyorlar. Özellikle bizim gibi, uyuşturucu ticaretinde koridor konumunda olan bir ülke için iştahlarının kabardığını söylememe gerek bile yok..
KİMLER VAR BU ORGANİZASYONDA?
Esrarın yasal olmasını kendi dünya görüşlerine göre değerlendiren aktivist gruplar var. Bunlar kullanılmaya da müsait yapılar. Belki de farkına bile varmadan kullanılıyor olabilirler. Gerçekte hürriyet talebi olarak savundukları bir takım fikirlerin, birilerinin işine geldiğinin farkında olmayabilirler. Suçlamıyorum. Mesela Zeynep Eliaçık.. Ben hiç tanımıyorum. Özgürlükçü bir üniversite öğrencisiymiş. Babası saygı duyduğumuz bir büyüğümüz. İhsan Eliaçık. Zeynep Hanım ise, 1 Mayıs’ta cam-çerçeve indiren anarşist grupla ilişkisi olduğu iddiasıyla göz altına alındı, sonra serbest bırakıldı. İhsan Eliaçık, kızının o gün Taksim’de olduğunu, Şişli’ye hiç gitmediğini söylemişti. Sonra bazı basın yayın organları Zeynep Eliaçık’ın hakikaten de başka bir yerde başka bir kıyafetle çekilmiş resimlerini yayınladı. Önünde yaprak motifi olan bir t-shirt ile Taksim’deydi Zeynep Eliaçık. Fakat dikkatle bakıldığında önündeki simgenin yaprak değil bildiğin marijuana olduğu açıkça görülüyordu. Bu, “esrar yasal olsun” hareketinin sembol olarak kullandığı t-shirt’lerdendi.. Demek ki Zeynep Hanım böyle düşünüyordu. Esrar kullanımının yasal olmasını, serbest bırakılması gerektiğini düşünüyordu.
KIZI ÜZERİNDEN VURMAK
Ben bunu eleştirince; “İhsan Abi’yi kızı üzerinden vurma” dediler.. Vurmuyorum arkadaşlar ben kimseyi.. Ben kimim ki? Üstelik İhsan Abi’nin olduğu yerde uyuşturucu kullanımının İslam dinindeki yeri ile ilgili yorum yapacak kadar küstah da değilim. En fazla kendisine sorarım. Derim ki; “İhsan Abi, sizce dinimiz uyuşturucu kullanımına izin verir mi?” Yoksa mesela sadece “sulu”lar mı yasaklanmış bizim dinimizde?.. Sigaraya cevaz veren abiler, sigaranın mekruh pozisyonunu esrara da yükleyerek yollarına devam mı ediyorlar? Sigara peki, mekruh mu, haram mı? Ben nereden bileyim? Bilse bilse İhsan Abi bilir. Ben de başım sıkışınca ona sorarım. Sonra neden kızının tavrıyla vurmuş olayım ki İhsan Eliaçık’ı.. Belki de o da kızı gibi düşünüyordur. Belki bizi aydınlatır. Belki biz yanılıyoruzdur..
HAKLI OLABİLİRLER
Ben her taşın altında bir güç odağının bir baron yapının teşkilatını aradığım için yakında paranoyak olacağım zaten. Belki de hakikaten esrar içmek için safiyane, temiz duygularla yapılmış bir eylemdir bu. Belki de esrar içmek faydalıdır. Bilemem ki.. Ben esrarın, bu kampanya ile yıllardır, uyuşturucu batağına giden yolun ilk ve en önemli basamağı olduğuna inananlardanım. Alkolsüz biradan, kalemi sigara gibi ağzı sokmaktan hatta sigara böreğinden bile bağımlılık yapan maddelere özenmenin geleceğini düşünüyorum.
ESRAR İÇSEK NE OLUR?
“Esrar içsek ne olur?” ne olur? Elbette ikinci soruya geçmiş olursun. “Kim Beşyüz Milyar İster”de var ya.. Birinci soruyu bilirsen baraj yükseliyor. Artık ikinci sorudasın demektir.. Arada kafamı rahatlatmak için bir iki tane hap atsam ne olur?.. Öyle ya.. Esrar içtiğine ve daha bir şey olmadığına göre, hapın ne sakıncası olabilir ki?.. Bu soruyu da geçtikten sonrasını biliyorsunuz zaten.. Alkolsüz bira için de aynı şey geçerli.. Hele light diye yutturulan sigaralar... “Esrar Yasal Olsun” lobisinin faaliyetlerinin izlenmesi ve toplumsal karşılık bulmadan kontrol altına alınması hatta geldiği yere gönderilmesi gerekir. Kalın sağlıcakla.
(Not: Eğer fotoğraftaki kişi Zeynep Eliaçık değilse, yine bu sütunda özür dilerim.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi