Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

Sivas: Kıtlıktan çıkan lezzet

Sivas: Kıtlıktan çıkan lezzet

özel yemekler kıtlık dönemlerinde çıkar. Aşure gibi... İspanyolların paellası gibi, ya da Karayiplerin cambalayası gibi... Zannediyor musunuz ki, et çok bolken, delinin biri bonfileleri ince ince kıydı, soğanı, bolca salçayı ekledi, bir topak sürdü hamurun üstüne de lahmacunu yaptı!
Sahne mutfaksa, yaratıcılığı körükleyen kıtlıktır.
Zenginliğin meselesi de kıtlıkta geliştirdiğin modelleri bollukta uygulayabilmek değil mi?
Bunun, hayatın her alanında olduğu gibi futbolda direkt bir karşılığı var. Yeşil saha iktisadı...
Her kadrodan bir doğru futbol çıkarmak mümkündür. Yokluk, eksiklik fark etmez.
Sivas bunun Türk futbol tarihindeki - Trabzonspor istisnasından gayrı - tek örneği. Eskişehir zengindi. Kocaeli, Antep ve Gençler de. Sivas öyle değil. Orada kıtlık var.


Kanıtı Mehmet Yıldız
İkinci lig topçusu ve kesin yedek Mehmet Yıldız'dan star yapmak bunun bir kanıtı. 33 yaşına gelmiş ve hiç dikiş tutturamamış Mohammed Ali'den bir cevval 10 numara yaratmak da... İnegöl'den Yasin, Aydın'dan İlhan, Sakarya'dan Musa, Altay'dan Murat Sözgelmez, Evliya çelebiler Devran ve Balili, genç yaşına rağmen Aytaç. Karşıyaka'dan Sezer. Petko, Abdurrahman, Sedat...
Yanlış anlamasınlar, bir ıskartalar grubu Sivas... Dikiş tutturamamışlar ve kafayı gösterememiş gençler. Bu oyuncu grubundan bir lider çıktı. Bülent Uygun'la.
Bu durumu büyüklere sopa olarak kullananlar çıkacaktır. Şu kadar para ve bu kadar borçla, şu kadar harcayan büyükleri geçtiler. Bu değil hesap. Mesele etmemiz gereken bu değil. Mesele edilmesi, üzerinde durulması gereken bunun pozitif yönüdür. Her kadronun oynayabileceği bir futbol vardır. Sizi, lider, şampiyon yapmayabilir, ama doğru, keyif veren, yaratıcı bir oyun herkes için vardır.
Sivas'ı, bu ülke futbolu büyükleri dövmek için bir sopa olarak değil, diğerlerini yükseltmek için bir levye olarak kullanabilirse, o zaman sorunu çözeriz.
Sivas'ın yaptığı işe iyi bakmak lazım.
2008 hakkının elde edildiği ve iki takımın Avrupa'da Mart'a kaldığı sene ilk yarıyı bu kadroyla lider bitirmek, hem de iyi ve güzel oyanayarak. Bu büyük iştir.
Belki bu ülkenin futbolu da kendisi gibi Sivas'tan yeşerir yeniden. Bu bize her kadronun oynayabileceği bir futbol olduğunu gösteriyor.
Yolları açık olsun.
Ve Sivaslılar! Aklınıza mukayyet olun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Demirkol Arşivi