Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Zor dostum zor..

Zor dostum zor..

Türkiye’de siyaset yapmak zor.. İş yapmak zor daha doğrusu..
Bu işler mektepte okutulmuyor.. Yıllarca iktidar dışında tutulmuşsunuz, tecrübe fırsatı da vermemişler.. Zaten “derin devlet” diye de bir heyula var başınızda..
Siyaset kurtlar sofrasında, ya da kurtlar vadisinde geçen masalımsı bir hikayeye dönüşüyor.
Yedi düvelin ajanları, 7 köşede fitne kazanı kaynatıyor ve Şeytan baş köşede bunları yönetiyor..
Çevrenizden öfkesi, aklından büyük bir sürü adam toplanmış, durmadan vesvese üretiyor. Durmadan eleştiriyor ve istiyor, fakat bir şey yapmak da istemiyor..
Yahudilerin Sina sonrası Kudüs’e doğru 2 günlük yolu nasıl 40 yılda katettiklerini şimdi daha iyi anlıyorum..
Allah yardım etmezse işimiz zor. O yardım ettikten sonra ise ve bu halk eğer kendini değiştirmeye istekli ise, akıllı ve adaletten yana bir tavır takınabiliyorsa, o zaman Allah’ın yardımı onlara ulaşacaktır demektir..
İnşallah hayrolur. Bize şer gibi gelse de bazı işler, geceden sabahı sıyırıp çıkartan Allah işleri yoluna vardırır..
Hem o, servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çeviren değil mi?
Esed köşeye sıkışınca PKK’nın saldırıları arttı. Bu kimsenin görmemezlikten gelebileceği bir durum değil.. İçerideki birileri ise nerede ise zil çalıp oynayacak.. Sanırım Esed ve PKK birlikte ağır bir ders alacaklar..
Bu gün Türkiye’nin başına sarılmak istenen belanın iki ana sponsoru var: Biri İsrail, diğeri Suriye! Bu iki ülke PKK üzerinden Türkiye’ye karşı örtülü bir savaş yürütüyor.. PKK da bu süreçte Kürt halkının haklarını savunma iddiasından çok farklı vadilere savruldu bu arada.. Hızla toplumsal tabanını da kaybediyor..
Bu arada birileri tavşana kaç, tazıya tut diyor sanki..
Bu arada durup dururken bir de Hüseyin Aygün kaçırıldı. CHP’nin Tunceli milletvekili.. Bu durum çok konuşulacaktır. Bu olay iktidarı köşeye sıkıştırmak adına yapılmıştır ama, kriz iyi yönetilirse bu işin sonunda zararlı çıkacak olan taraf bellidir: CHP ve BDP.. Bu olay PKK’ya da bir şey kazandırmaz.. Aksine çok şey kaybettirir..
CHP’nin Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından bu kaçırma olayı da dikkat çekici..
Hem de, tam Meclis darbeleri araştırma komisyonuna darbelerle ilgili bilgi yağarken bu olayların yaşanması da ilginç.. 28 Şubatçılar, Ergenekoncular da bu işten memnun olmuşlardır.
Son yasa değişikliğine büyük umud bağlamıştı “derin” adamlar. Olmadı. Ardından YAŞ kararları ağır bir darbe oldu onlar için.. Yargılamanın sonuna yaklaşırken bir de Meclis araştırma komisyonuna gelen bilgi ve belgeler birilerinin hayallerini altüst etti.
Hem bir ekonomik kriz, siyasi kriz, diplomatic kriz, terror dalgası bekliyorlardı..
Ekonomide kriz değil iyileşme devam ediyor ama, birileri diğer krizlerin ateşini tutuşturmak için içeriden ve dışarıdan var gücleri ile çalışıyorlar gibi sanki.
Her Ramazan’da, Türkiye’de ve İslam dünyasında bazı önemli, büyük trajik olaylar yaşanır.. Bunların arkasındaki güçleri biliyoruz. Örgütlenir, planlanır, desteklenir bu işler.. Bu Ramazan da değişen bir şey olmadı. Biz bu acıların içinden geçip geliyoruz.. Eskiden bu işler yapanın yanına kâr kalırdı, ama artık yaptıklarına pişman oldukları gelişmeler de yaşanmaya başladı.. Yine pişman olacaklar.. Yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak.. Ama bizim çok akıllı, çok dürüst ve çok cesur olmamız şart. Bu iş korkakların işi değil!
Ve bir de adaletten ayrılmamamız gerek..
Birileri elinden geleni arkasına koymasın.. Cefa sebeblerinin hepsinin fünyesini ateşlesin şeytanın askerleri, koruyan Allah korur!
Gün döndü bir kere. Rüzgar küçük ateşleri söndürür, ama büyük ateşleri daha da büyütür ve yayar..
Zulmün kemali, aynı zamanda zevalinin işaretidir.. Tıpkı karanlığın en koyu anının aydınlığa en yakın zaman olduğu gibi.
Büyük başarılar, büyük krizlerin, büyük felaketlerin ardından gelir..
Büyük misyona sahip liderler ve ülkeler, halklar, zor imtihanlardan geçerler.. Hayat bu gün bizi zor şartlarla hayata hazırlıyor.. Daha büyük sorumluluklar ve dünyanın başka yerlerindeki daha büyük krizler, haksızlıklar, zulümlere karşı direnmek için kendi yurdumuz bir mektebe dönüştü..
Allah (cc) bizi büyük sorumluluklara hazırlıyor sanki.. Düşmanlıklar, nefsimizin hoşuna giden servet ve iktidarla imtihan oluyoruz. Derin devletle ve bürokrasi ile imtihan oluyoruz..
Dilerim bu imtihanları başarırız.
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi