Mehmet Şeker

Mehmet Şeker

Marifet ehlinin ilk makamı edeptir

Marifet ehlinin ilk makamı edeptir

Biliyorum henüz erken ama şimdiden bildireyim ki programınızı ona göre ayarlayın. Önceden haberim olsaydı mutlaka gelirdim, tüh nasıl da kaçırdım demesin kimse.

Perşembe gecesi Hacı Bektaş-ı Veli anılacak.

Tasavvuf kültürümüzün en önemli yapı taşlarından biri olan Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü de bir anma programı düzenledi.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de Anadolu insanı üzerinde birleştirici ve aydınlatıcı etkisi olan, Hacı Bektaş-ı Veli'yi "Eline, beline, diline sahip ol", "Marifet ehlinin ilk makamı edeptir", "Her ne ararsan kendinde ara" gibi felsefi öğretileriyle anıyoruz.

***

O'nu bugünün gençlerine tanıtmak ve öğretilerini yeniden hatırlatmak amacıyla düzenlenen etkinlik; CRR konser salonunda, 16 Ağustos Perşembe günü saat 20.15'te ikramla başlayacak.

Yani önce iftar edeceğiz, saat dokuz buçuk olunca da konser için cep telefonlarını sessize alacağız.

(O arada bir de çay temin edersek, ne hoş olur şıngırtısı...)

Türk halk müziği sanatçısı Armağan Elçi'nin seslendireceği deyiş, semah ve düvazlardan oluşan konserle devam edecek programda semah gösterisi de yapılacak.

Bektaşi Dedeleri ve çok sayıda sanatçının katılımıyla gerçekleşecek etkinlik, halka açık ve ücretsiz.

İSTANBUL, BİLARDO İLE BULUŞUYOR

Bilardoda üst üste alınan başarılı sonuçlarla Türkiye, uluslararası organizasyonlarda dünya bilardosunun merkezi haline geldi.

"Dünya artistik bilardo şampiyonası" 20 Eylül'de Samsun'da yapılacak.

Türkiye Bilardo Federasyonu'nun Samsun'da düzenleyeceği şampiyona öncesi bilardocularımız İstanbul'da sporseverlerle buluşacak.

Şampiyona öncesinde, hem bilardonun sevdirilmesi, hem de Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı uluslararası bu organizasyonun anlatılması için İstanbul'da iki gün sürecek bir etkinlik düzenlendi.

15 - 16 Ağustos tarihlerinde Astoria AVM'nin sponsorluğunda* gerçekleşecek olan etkinliğe uluslararası unvanlara sahip bilardocularımız katılacak.

Yarın başlıyor, öbür gün bitiyor.

***

Millî bilardocularımız Sinem Ökten, Serdar Gümüş, Murat Aslan, Hacı Arap Yaman, Koray Kırman, Eylül Kibaroğlu, Lütfü Cenet'in katılacağı etkinlikte, millî sporcularımız halktan kişiler ve gazetecilerle sembolik gösteri maçları yapacaklar. Ayrıca isteyenlere bazı teknikler öğretecekler.

Sevilen sanatçıların da katılacağı etkinlikte, 1453 filminin Bizans İmparatoru Recep Aktuğ, Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman ile karşılaşma yapacak.

İkinci gün gazetecilerle düzenlenecek olan basın turnuvasında milli sporcularımızın bir kısmı antrenörlük bir kısmı ise hakemlik görevi üstlenecek.

Astoria alışveriş merkezinde yapılacak etkinliğe Darülaceze sakinleri de misafir olarak katılacak. Artistik bilardoda ülkemizin yüz akı Millî Bilardocu Hacı Arap Yaman, özel bir gösteri yapacak.

(*) Bakınız, bu bilgi gereksiz ayrıntı gibi görülebilir. Kimin sponsor olduğundan bana ne de diyebilir insan. Ancak biraz daha önem vermek, ciddiye almak gerekir sponsorluk konusunu.

THK'DA İFTAR

Geçen gün bir haber duydum, yolda giderken az kaldı ağaca tosluyordum.

Türk Hava Kurumu, tarihinde ilk defa bu sene, bir iftar verdi.

Tarihinde ilk defa...

Doğrusu, bugüne kadar THK'nın hiç iftar vermediğini bilmiyordum.

Kurumla irtibatlı olanların dışında pek bilen de çıkmaz herhalde.

Adamlar her sene kurban derisi peşine düşüyorlar...

Bu itibarla hiç değilse bir zemin olsun diye, iyi niyeti belli etmek için, öncesinden psikolojik bir hazırlık maksadıyla da olsa, iftar programı düzenledikleri tahmin edilebilirdi.

Edilse de tutmazmış öyle bir tahmin.

Vallahi aşk olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Şeker Arşivi