Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Vay vay vaaay!.. Kimler kimlerle sarmaş-dolaş?

Vay vay vaaay!.. Kimler kimlerle sarmaş-dolaş?

Bunu bekliyordum... Çünkü son zamanlarda ortaya çıkan “yanaşma İslamcılar”ın meşruiyet kompleksi yüzünden “sol liberaller”e yanaşma sevdasına düştüklerini tespit etmiş ve yazmıştık. Hatta sadece bu konuyu ele alan “Anneme yanaşma olduğumu söylemeyin, o beni hâl⠑İslamcı’ sanıyor” diye bir yazı yazmış ve demlenmeye bırakmıştım. O yazı demlene dursun; biz güncele gelelim.

Yeni Akit ve Habervaktim’e karşı bir linç kampanyası başlatıldı. Efendim Yeni Akit’in ve Habervaktim’in gazetecilik dilini beğenmiyorlarmış. Hangi haber ve yazılardaki dili beğenmiyorlarmış? PKK’yı masum gösteren yazı ve haberlerdeki; PKK’nın iç yapısını ve medyadaki gönüllü destekçilerini duyuran dildeki üslubu; bölücülüğü yavaş yavaş topluma zerk etmek isteyenleri deşifre eden haber dilini beğenmiyorlarmış.
Kendileri ne mektuplar yayınladılar, ne haberler yaptılar, kimlerle ilgili haberi manşetlerine taşıdılar!... Açın gazetelerini, görürsünüz...
Şemdin Sakık’ın mektubu bu “beyaz Türkler”in gazetelerine gelseydi, ballandıra ballandıra yayınlarlardı ve Türkiye fil dalmış züccaciye dükkânına dönerdi. Biz bunların cemaziyelevvellerini de biliyoruz.
Partizan cumhuriyet artığı liberal solcu “beyaz Türkler”i anlarız... Onların asılları şap; ne kadar kaynatırsak kaynatalım, şeker olmazlar. 28 Şubat’ta demokrat kesildiklerine bakmayın; onların çoğu, ideolojik mücadeleye kan bulaştıran 68 kuşağındandır. Nasıl adam öldürüleceğine dair; kır gerillasının neler yapması gerektiğine dair eğitimi Filistin kamplarında öğrenen de onlardır. (Yeni Akit ve Habervaktim mensupları içinde, değil silah eğitimi kampları, kültürel eğitim kampına bile gitmiş birinin olduğunu sanmıyorum.)
İşte linç kampanyasını başlatanlar, “beyaz Türkler” kategorisine yuva yapmış bu “liberal solcu”lar; yani İslâmiyet’ten behresi olmayan akıl fetişistleri... (Onları bundan dolayı eleştirdiğimi falan zannetmeyin... Ben “sepeti koluna, herkes yoluna”cıyım bu konuda.) Bu “beyaz Türk liberal solcular”ın Yeni Akit’e ve Habervaktim’e karşı linç kampanyası başlatması normaldir. Bunu tabiatları ve birikimleri gereği yaparlar.

Pekiii. Kimler bu linççiler?

Şaşırmayacaksınız...

BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü... Kır gerillası-şehir gerillası tartışmasının göbeğinde büyümüş bir Marksist...

Osman Baydemir... Diyarbakır Belediye başkanı... Gerisini söylemeye gerek var mı?...

Halil Ergün... Son röportajında hümanist ayaklara yatıp PKK’yı masum göstermeye çalışan ve bu millete karşı düzenlenen her gösteride en önde saf tutan bir artiz.

Orhan Pamuk... Bişi yazmayayım...

Hasan Cemal... 12 Mart sürecinde orduyu darbeye tahrik eden yazıların müellifi. (Valla ben demiyom; kendi diyo.)

Ali Bayramoğlu... DPI toplantısı müdavimi...

Cengiz Çandar... Aslında severim Çandar’ı ve “Benim Şehirlerim” adlı kitabını öğrencilerime de tavsiye ederim ama ABD’nin Irak’ı işgalinde, bir zil takıp oynamadığının kalmasını ve PKK ile ilgili görüşlerini tasvip etmem.

Yasemin Çongar, Ahmet Altan, Oral Çalışlar, Cem Boyner ve 28 Şubat’ta “yeşil sermaye” lafını yumurtlayan İstanbul sanayi cuntasından “kapitalist sosyalist” bazı isimler... Liste uzayıp gidiyor...

Yukarıda da dediğim gibi, bunların böyle bir linç kampanyasına imza atmalarına şaşırmamak gerek... “Müslümanlardan Yeni Akit’e büyük tepki” manşetine şaşın şaşıracaksanız. Manşete ve manşetin altındaki isimlere şaşın...
Listeyi görünce ben şaşmadım... Çünkü yazımın başında da dediğim gibi, bir meşruiyet bunalımı yaşayan bazı “İslamcılar”, medyatik olmanın büyüsüne de kapılarak son zamanlarda, partizan cumhuriyetçi artığı liberal solculara “şirin görünme” (Laf benim değil, Özlem Albayrak kullandı geçenlerde “şirin görünme”yi.) ve yanaşma yarışına girdiler. Merak edenler internetten baksınlar listeye.
Duruma bakar mısınız? Militarist örgüt bülteni geleneğinden gelenler, Türkiye çapında bir günlük gazete ile internetin en büyük ve en etkin sitelerinden birini suçluyorlar ve bir kısım “İslamcı” da, yayınlanan haberleri 28 Şubat andıcı formatına oturtup gazeteye ve internet sitesine saldırıyor...
Buyurun buradan yakın!...
***
Yok yok... Ben bir an önce şu “Anneme ‘yanaşma’ olduğumu söylemeyin, o beni hâl⠑İslamcı’ sanıyor” yazımı yayınlayayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi