Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Kılıçdaroğlu: Biz terörle mücadele siyasetle müzakere yapacağız

Kılıçdaroğlu: Biz terörle mücadele siyasetle müzakere yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ankara’daki genel merkezinde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyerek, PKK terörüne ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Pek çok televizyon tarafından canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı önemli açıklamalar:

¥ Son Şemdinli olayında gördüklerimizden anlıyoruz ki BDP artık tamamen PKK’nın vagonu olmuştur. Teröristlerle ve bebek katilleri ile kucaklaşan bir BDP’den Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde nasıl bir inisiyatif beklersiniz? Oysa biz bugüne kadar hep “Terörle mücadele, siyasetle müzakere” demiştik. Hâlâ karşımızda PKK’dan bağımsız siyaset yapan sağlıklı bir Kürt siyaset hareketi görmek istiyoruz, daha doğrusu umuyoruz. Ama onlar rüştlerini bir türlü ispat edemediler. Kandil’den ve İmralı’dan emir almaya devam ediyorlar. Sokaklarda otomobil yakmayı, belediye otobüslerine ve benzin istasyonlarına molotof kokteyli atmayı Kürtlere hak aramanın neresine koyuyorsunuz? Kürt analarına ve Kürtlerin kanaat önderlerine sesleniyorum, PKK sizin haklarınızı savunan bir örgüt değil, bilakis işi çıkmaza sokmayı, kan dökerek 1000 yıldır etle tırnak gibi birlikte olan iki unsuru birbirine düşürmeyi amaç edinmiş bir cinayet şebekesidir. Bunu anlayın ve sesinizi yükseltin.

¥ Ramazan iftarlarında gördüm ki din bu toplumu ayakta tutan en önemli çimentodur. Bugün terör örgütünün arzusu hilafına hâlâ Türk ve Kürt birbiri ile kucaklaşıyor ve kardeşçe yaşıyorsa bu dinimizin bize sunduğu bir nimettir. Mütedeyyin olma vasfı bizi kardeşlik ikliminde buluşturuyor.

¥ Hazret-i Muhammed en büyük devrimcidir, gönüllerdeki ve meydanlardaki putları kırarak yepyeni adil bir düzen kurmuştur. Biz de onun nurlu yolunda giderek tüm yetimleri, garipleri kucaklıyoruz. Somali’de, Sudan’da, Yemen’de, Mısır’da, Açe’de, Libya’da, Pakistan’da ve en sonunda da Budistlerin toplu katliamlarından kaçan on binlerce Arakanlıya şefkat elimizi uzattık. Osmanlı bakiyesi bu ülkelerde yetimhaneler açıyoruz. Türk Kızılayı ve yardım kuruluşlarıyla orada yetimler yetimi Hz. Muhammed’in varisleri olarak onlara her türlü yardımı yapıyoruz. İnşallah hep birlikte ayağa kalkacağız ve kuvvetlinin değil, haklının sözünün geçtiği yeni bir dünya kuracağız. Hepimizi iki metrelik bir kefen ve bir mezar bekliyor. Ölmeden önce ne yapabilirsek öbür tarafa bunları götüreceğiz.

¥ Komşularımızla sıfır sorun politikası ana hedefimizdir. Ama bu hedefi gerçekleştireceğiz diye de burnumuzun dibinde zalim Beşar Esed’in Suriye’deki kardeşlerimize yaptığı katliamı görmezden gelemeyiz. Bunun hesabını ne Allah’a, ne de tarihe verebiliriz. Oradaki din kardeşlerimizin acısı acımızdır. Kaldı ki, biz insanların dinini, ırkını sormadan, mazlumun yardımına koşan bir dinin mensubuyuz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdıktan sonra Ankara’nın varoşlarına giderek bir gecekonduya misafir oldu. Orada yer sofrasına oturup yemeğe katılan CHP lideri, çıkışta, mahalledeki çocuklara oyuncak dağıttı.

Sonra da Etimesgut Havaalanı’na giderek Arakan’a giden eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nu uğurladı. Selvi Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP teşkilatları tarafından toplanan bir uçak dolusu ilaç ve acil yardım malzemesini de birlikte götürüyor.

***

Bu yazının bir kurgu olduğunu anladınız şüphesiz. Biz sadece biraz süsledik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bire bir taklit etmeye başladı. Her ne kadar “Taklitler aslını yaşatır” derlerse de biz bu taklitçilikten son derece memnunuz. Keşke Kılıçdaroğlu hayırda yarışan bir kadronun vagonu olabilse; hem partisini, hem de kendisini kurtarır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi