Ersoy Dede

Ersoy Dede

Yeni Türkiye’nin demokrasi zaferi

Yeni Türkiye’nin demokrasi zaferi

Yürek isterim yürek.. Aslanlar gibi dursanıza yaptığınız işin arkasında.. Ortaya çıkan ses kayıtlarında paşalar gibi diyorsunuz ya “bu hükümet gidecek, başındakiler şöyle olacak böyle olacak”.. E o zaman demek ki ne yaptıysanız bu vatan için yapmadınız mı? Çıkıp söyleyin kardeşim. Bakın artık müebbet hapis de aldınız.

Bundan daha ağır ceza bugünkü yargı koşullarında yok. Müebbet hapis verdiler onu da 20 yıla düşürdüler. Bir 20 yıl daha vermezler merak etmeyin. Çıkın ve kapalı kapılar arkasında genç teğmenleri gaza getirmek için söylediğiniz sözleri, mahkemede de söyleyin. Ben son sözler söylenene dek bekledim ne yalan söyleyeyim. Bir süre başlarda söyleyenler oldu.. Sonra sanıyorum avukatları uyardı da külliyen inkar etmeye başladılar darbe planlarını.


ORDU MİLLET EL ELE

Gerçekten ülkenin karanlığa doğru sürüklendiğinden endişeliyseniz ve de bunu durdurmanın tek yolunun askeri müdahale olduğuna inanıyorsanız, bunu bizden neden gizliyorsunuz ey komutanlar?.. Söyleyin., Biz de “ordu-millet el ele” sloganlarıyla, Harbiye Marşı söyleye söyleye gelelim arkanızdan.


CEZALARI FAZLA BULANLARA

Cuma sabahı herkesin dilinde bir tahliye beklentisi.. hadi başkalarını suçlamayayım kendime bakayım. Önce radyo programımda ardından da Tv’de fikrimi sordukları zaman, 4 ya da 5 kişinin ağır cezalar alacağını ancak çok sayıda tahliye olacağını tahmin ettiğimi söyledim. Fakat ben yalnız değildim. Çoğu yorumcunun tahmini bu yöndeydi. Ve özellikle tv yorumunda yüksek sesle; “bugün çok sayıda kişi tahliye olacak. Ve kamu vicdanı zedelenecek. Halkını bombalamayı planlamış insanları kahraman gibi yolcu edecekler Silivri’den” dedim.. Hakikaten de beklentim bu yöndeydi. Ancak çıkan karar şaşırttı.. Çok sevindirdi mi? Aslında değil.. Zira bu tam anlamıyla bir “yetmez ama evet” kararı bana göre. Kaldı ki, söz konusu komutanların işlediği mahkemece tespit olunan fiillerin, reel hukuktaki cezai karşılığı apaçık idamdır aslında.. Bugünkü yargı sistemimizde idam bir cezalandırma yöntemi olmadığı için şanslılar. Kendileri, milyonlarca masum yurttaşın yanarak, vurularak, kardeşlerine vurdurularak katledilmesi emrini verdiler. Ama yargı sistemimiz topu topu 20 yıla mahkûm etti onları.


ÇOK MU ACIMASIZIM?

Benim acımasız olduğumu düşünebilirsiniz. Ancak hangi ideal ya da hangi ideoloji, Cuma namazının farzı kılındığı sırada patlatılacak bir bomba üzerine beyin egzersizi yapar ki?.. Ben mi acımasızım?. Sarıklı, sakallı, çarşafları insanların hava müzesini basması neticesinde dindar-cumhuriyetçi kavgası çıkartmayı kim hesaplar ki? Ben mi vicdansızım? Kim kendi jetini düşürmek, pilotlarını göz göre göre ölüme yollamak ister ki?.. Bu komutanlara 20 yıl verilmiş.. Diyorlar ki; “çok fazla olmadı mı?”..

DEMOKRASİNİN HUKUK TESCİLİ

Değerli dostlarım.. son söz bu balyoz kararlarıyla ilgili olarak şudur.. Bu karar, demokrasimizin hukuk tarafından tescil belgesidir.. Bugüne kadar, demokrasi adına havanda su dövüyorduk.. Bugün artık elimizde bir de yargı kararı var.. Candan ve yürekten diyorum ki; “vatanımıza, milletimize, hayırlı olsun”.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi