Arslan Tekin

Arslan Tekin

Koray Aydın: 'Biz Türk milletinin tutabileceği el olmak istiyoruz'

Koray Aydın: 'Biz Türk milletinin tutabileceği el olmak istiyoruz'

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın’la üç gündür yollardaydık... Ankara’dan hareketle Aksaray, Nevşehir, tekrar Ankara, Sungurlu, Çorum, Tokat, Samsun... Seçmen olan, bu defa partinin Üst Kurul Delegeleri... Bütün yollar bu delegelere adayın kendisini anlatması için kat ediliyor diye düşünülebilir.
Üst Kurul Delegeleri’ne telefonla da ulaşılabilir, insan kendisini anlatabilir. Ayrıca Koray Aydın bilinmeyen bir isim değil...
Üst Kurul Delegeleri de kongrelerde halkın temsilcisi olarak seçilmiş partililerdir. Türkiye’yi dolaşmak, Üst Kurul Delegelerinin ayağına gitmek değil; halka itibar etmektir. Diğer başkan adayları da Koray Aydın gibi, Anadolu’yu dolaşıyorlar mı, bilemiyorum!

***

Koray Aydın’la dolaşırken bir şey dikkatimi çekti.
MHP genel başkan adayı cuma namazını Aksaray’da Ulu Cami’de kıldı... Ertesi günü öğle namazını Sungurlu’da yine Ulu Cami’de kıldı... Ulu camiler çoklukla Selçuklulardan kalma camilerdir. Sungurlu’daki Ulu Cami’nin üzerinde yapım yılı olarak “1762” yazıyordu. Belki o zaman yapılan ilk büyük cami olduğu için, belki Selçuklulardan kalan temeller üzerine kurulduğu, belki bir sultanın emriyle yapıldığı için “Ulu Cami” denmiştir. “Ulu” , biliyorsunuz “büyük” demek... Hâlâ kullanılır.
Büyük kongre 4 Kasım’da... Sormadım ama Koray Aydın, her iki camide de: “Ulu Rabbim, ulu camide, senden, ulu kongrede bu ulu millet için, bana başkanlığı nasip et!” diye dua etmiş midir? Ulu camilerin seçilişi bir tesadüf ama tam isabet.

***

Koray Aydın’ın üzerinde durduğu bir husus, “köke dönmek, Türk-İslâm ülküsünü ihya etmek, mukaddesata sahipçıkmak” şeklinde özetlenebilecek “milliyetçi-mukaddesatçı” bir çizgi üzerinde her gittiği yerde ısrarla durmaktadır.
AKP’ye MHP’den büyük oranda oy gittiği biliniyor. Koray Aydın’ın ekibi bunun istatistiğini çıkarmış. Ak Parti’ye oy veren Milliyetçi Hareket’ten gelenler, acaba mevcut MHP yönetiminde “Türk İslâm ülküsü” nde bir nakisa mı görüyorlar. Bu hususta MHP Genel Merkezi de bir tespite gitmeli bence...
Koray Aydın Amasya’da, hem parti binasında, hem Ticaret Odası’nın salonunda partililere ve halka hitap etti... “Türk-İslâm ülküsü” nü her seferinde vurguladı. “Türk milleti tutunabileceği el arıyor. Biz o el olmak istiyoruz. Halkın değerlerine duyarlı politika güden bir parti istiyor... Türk İslâm ülküsüne duyarlı bir politika güdecek bir parti” dedi.
Kendisinin genel başkan seçilirse öncelikli hassasiyetini şöyle ortaya koydu:
“Aktif siyaset izleyen, halkın ayağına giden bir MHP olacak. Biz milletin değerleriyle örtüşen bir partiyiz. Biz, halka bunu hissettirmeliyiz.”
Aydın, 5 vakit namazını kılan bir ülkücü... Bunu biliyorum... Özellikle bir cuma namazını ve bir öğle namazını gezi programı içinde göstermesinin anlamı, halkın değerleriyle örtüşmeyi ihsâs etmesinin ötesini de göstermesi diye yorumlayabiliriz.
Koray Aydın yeni anayasa çalışmaları üzerinde çok duruyor. “Bu çalışmaların tek anlamı var: Sinsice ’Türk’ adını anayasadan silmektir. AKP bunu yapmak istiyor. Diğer maddelerin hepsi bir örtü, bir teferruattır ve önemi yoktur” diyor. Başından beri benim yazdığım da budur. Bu meseleyi sonra yine ele alacağım. Sonra ele alacağım bir mesele de partiye 3 milyon üye meselesi... Koray Aydın, ısrarla bunu dile getiriyor.

***

Partililer, Erciyes’te her yıl yapılan kurultayın neden kaldırıldığı üzerinde çok duruyorlar. Koray Aydın’a hemen her gittiği yerde Erciyes kurultaylarının yapılıp yapılmayacağı soruluyor.
Söz verdi... MHP Genel Başkanı seçilirse ilk kurultayı 1 milyon kişiyle Erciyes Dağı’nda toplayacak!
Zaman nelere gebe, bilemiyoruz.... Türkiye’de asayiş, her zamankinden daha bozuk, ekonomi gittikçe kötüleşiyor... Halkın kamburu arttıkça artıyor...
Yakında PKK Güneydoğu’nun bazı şehirlerinde devleti temsil eden bütün birimleri tedirgin edecek hareketlere başlayacaktır; AKP ise tedbirden son derece uzak... MHP dışında Meclis’te grubu bulunan partiler dehşet verici bir tartışmanın içindeler: “Oslo’da PKK’yla görüşmen iyi de, metinleri açıkla” diyorlar. PKK’yı başka ülkelerin nezaretinde meşru gören bir zihniyet Türkiye’ye yerleştiriliyor. Sıra, Ankara’da, PKK ile devletini kurma şartlarını imzalamaya gelecek...
Halk “Milliyetçi Hareket”e başlarını dönderiyor, “Ne olacak hâlimiz” diye bakıyor halk..
Kongre vetiresi sağlıklı yürümeli ve halkın umudu boşa çıkarılmamalıdır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Arslan Tekin Arşivi