Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Dangalakça sorular, Ağaoğlu ve CNN Türk

Dangalakça sorular, Ağaoğlu ve CNN Türk

Ünlü müteahhitlerimizden Ali Ağaoğlu’nu konuk olduğu bir programda dinliyorum. Ağaoğlu’na soruları soran Enver Aysever adında bir patavatsız olunca ilgim daha da artıyor. Bu adam kimbilir gene ne çamlar devirecek diye bekliyorum. Aysever, daha önce de aynı kanalda Nagehan Alçı, Altan Öymen ve Nazlı Ilıcak’la beraber açık oturum tarzında bir program yapıyordu ve orada da Marksist olduğunu iftiharla söyleyip, “Siz aslında beni anlamazsınız, benim seviyemde değilsiniz” tarzında hava atarak kendisini ne yüce bir zat-ı muhterem olduğunu cümle cihana açıklamıştı. Sonunda yerini Emre Kongar’a bırakarak yeni bir programda arz-ı endam eyledi. Hazret aynı zamanda CHP parti meclisi üyesi.

Ben de zaman zaman kanallar arasında gezinirken ona da takılır gözlerim. Bu programda da sıkı bir CHP’li olduğu bilinen Ali Ağaoğlu ile “Nasıl çamlar devirecektir?” diye ilgi ile izlemeye başladım. Aman Allah’ım tam bir komedi. Enver Aysever, olaya Marksist pencereden baktığı için, tüm patronlar, işverenler vatan haini!

Bu kadar parayı alın terinizle mi kazandınız, işçileriniz sigortalı mı, kaç arabanız var, neden bu kadar araba aldınız, İstanbul’da bir deprem olur ve insanlar ölürse vicdanınız sızlayacak mı, Maslak projesinde binlerce ağaç keserken üzülmediniz mi gibi sorularla kendisini bir güzel tatmin etti. Ben Ali Ağaoğlu’nu tanımam, avukatı da değilim. Yalnız sorulan pek çok soru bence hakaret niteliği taşıyordu. Aysever, kendisini arzın merkezine koymuş, hem savcı, hem hakim Ağaoğlu’nu yargılıyor. Öyle anlaşılıyor ki onun parasını ve servetini kıskanıyor ve onu ne kadar aşağılasa o kadar mutlu olacağı sonucuna varıyor. Soruya bak hizaya gel:

- Siz çapkınlık yapıyorsunuz, kadınlar sizi yakışıklı buldukları için mi, yoksa paranız ve zenginliğiniz için mi birlikte oluyorlar?

Öylesine partallıyor ki Aysever, neredeyse “Ben mi yakışıklıyım, sen mi?” demeye getiriyor.

Ukalalık paçasından akıyor adeta.

- Projenizin adı neden Maslak 1453? Mesela CHP iktidarda olsa idi Maslak 1923 olur muydu? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la hiç görüştünüz mü? O görüşmede neler konuştunuz?

Ağaoğlu, sabırla cevap veriyor sorulara. Anlaşılan o ki akşam evden bu program için çıkarken sigortalarını kalın telle sarıp çıkmış, o akşam Karadenizli değil. Hatta yılların CHP’lisi Ağaoğlu, Aysever’e sağ görüşlü olduğunu söylüyor, ben de buna şaşırıyorum. İkinci şaşkınlığımı programın bitiminde yaşıyorum. Enver Aysever, Ali Ağaoğlu’na kolundaki 60.000 TL değerindeki saati gösterip:

- Bu saati burada bırak da hediyen olsun deyiveriyor. Ağaoğlu’nun itirazı üzerine de:

- O zaman bağışla da bir vakfa eğitim için verelim diyor.

Ağaoğlu da bu yüzsüzlük karşısında:

- Ben eğitim için her şeyimi veririm diyerek saatini çıkarıp masanın üzerine koyuyor.

Aysever de bu saati satıp parasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne vereceğini söylüyor ve gaspedilen saat de cebine giriyor.

Sayın ÇYDD’ciler böylesine gönülsüz, insanları zorda bırakarak alınacak paralar gönlünüzü ısıtır mı, iki sayın Aydın Doğan, sizin sahibi olduğunuz bir televizyonda yaşanan bu şehir eşkıyalığına ne diyeceksiniz?

Dangalakça Sorular programını onaylıyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi