Faruk Köse

Faruk Köse

Yahudi mallarını boykot meselesi

Yahudi mallarını boykot meselesi

İsrail propagandası yapan bir web sitesinde “Demek İsrail’i boykot etmek istiyorsunuz” başlıklı bir yazı yayımlandı. İsrail’i ve yahudi mallarını boykot edenlere güya haddini bildiren, aklınca “ti”ye alan bir yazı.

Yahudi mallarını boykot konusunu yazılarımda zaman zaman dile getiren biri olarak, bu yazıyı direkt olarak üzerime aldım ve yazıda kullanılan mantığın aynıyla cevap verme lüzumunu hissettim.

“Yahudi kafası”nın iddiasına göre, bütün tıbbi ve teknolojik buluşlar yahudilerin eseriymiş. Google, Youtube, Messenger... Apple, Microsoft ile alakalı bütün bilgisayarlar, cihazlar ve programlar... Kameralı cep telefonları... Böbrek diyaliz makinesi, parklardaki sulama teknolojisi, röntgen, ultrason, MR, kanser ilaçları... Kan gruplarını, çocuk felci aşısını, diş implantlarını ilk yahudiler bulmuş. Sebze ve meyveler İsrail tohumlarıyla üretilmiş. Aspirin, insülin, vitamin ilaçları yahudi icadıymış. Daha binlercesi varmış. O halde bunları da boykot etmeliymişiz.

Peki, “yahudi icadı” denilen bütün bu teknolojilerin temelini atan, bütün bunları ilk bulan ve insanlığın hizmetine sunan kim?

Müslümanlar...

Birkaç örnek verelim isterseniz...

“Yerçekimi” ve “terazi”leri bulan Hazini, 12 asır önce “ilk kağıt fabrikası”nı kuran İbn-i Fazıl, “usturlab”la ilgili ilk eseri veren Mâşâallah, “modern havacılık”ın öncüsü olup Wright kardeşlerden 1000 yıl önce “ilk uçma”yı gerçekleştiren İbn-i Firnas, 1200 yıl önce atomun parçalanabileceğini söyleyen Cabir Bin Hayyan, “Zooloji” biliminin öncüsü Cahiz, “med-cezir”in kâşifi Ebu Ma’şer, “ekliptik meyil”i tesbit eden Fergani, “göz” doktorlarının öncüsü Huneyn Bin İshak, “Cebir”in temelini atan İbni Türk, “optik”le ilgili eserleri veren Kindi, Newton’dan önce “diferansiyel hesabı”nı keşfeden ve “dünyanın çapı”nı hesaplayan Sabit Bin Kurra, “Cebir”i sistemleştiren ve “rakamlar”ı Avrupa’ya öğreten Harizmi, “ses olayı”nı ilk defa “fiziki yön”den açıklayan Farabi, “Sistem Mühendisliği”nin öncüsü Ahmed Bin Musa...

Ali Bin Abbas, 1000 yıl önce ilk “kanser ameliyatı”nı yaptı, “kılcal damar sitemi”ni keşfetti, Hipokrat’ın “doğum olayı” görüşünü kökünden yıktı. Battani “trigonometri”, “sinüs” ve “kosinüs”ü keşfetti. Ebu Kamil Şuca Avrupa’ya “matematik”i öğretti. Ebu’l-Vefa “trigonometri”ye “tanjant”, “kotanjant”, “sekant” ve “kosekant”ı kazandırdı. İbni Cessar, “cüzzam hastalığı”nın nedenlerini ve tedavisini açıkladı. Zehravi, “böbrek taşları”nın nasıl çıkarılacağını söyledi, “ilk böbrek ameliyatı”nı yaptı. İbni Yunus, Galile’den önce “sarkaç”ı buldu. Mes’ûdî, 1000 yıl önce “depremlerin oluş sebebi”ni açıkladı.

İbn-i Sina, dünya “tıbb”ına yön verdi. Eserleri Avrupa üniversitelerinde 600 yıl temel kitap olarak okutuldu. “Hastalık yayan küçük organizmalar”ı keşfetti, Pastör’e ışık tuttu, “ilaç bilimi”ni kurdu, “dış belirtilere dayanarak teşhis koyma”yı buldu. “Jeoloji” bilimini kurdu.

Astronomi ve Matematik dehası Biruni, “dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğü”nü söyledi. Kristof Colomb’un keşfinden 500 yıl önce “Amerika”, “Ümit Burnu” ve “Japonya”nın varlığından söz etti.

İlk defa “göz hastalıkları” hakkında eser veren Ali Bin İsa, Batı’ya “tedavi metodları”nı öğreten Ali Bin Rıdvan, ilk “katarak ameliyatı”nı yapan Ammar, “optik bilimi”ni kuran ve “göz ve görme sistemleri”ni açıklayan İbni Heysem, “çubuklu güneş saati”ni bulan Cabir Bin Eflah, “torna tezgahı”nı yapan İbni Karaka, Cebir’deki “binom formülü”nü bulan ve “Güneş sistemi”ne dayalı “Celâlî Takvimi”ni hazırlayan Ömer Hayyam, Kopernik’e öncülük eden Bitruci, “eczacılık”ı düzenleyen İbni Baytar, “küçük kan dolaşımı”nı bulan İbnü’n-Nefis, müslüman bilginlerdi.

“Sibernetik”i kuran, ilk “sistem mühendisi”, ilk “sibernetikçi” ve ilk “elektronik bilgini” olarak “bilgisayarın babası” olan Cezeri... “Sosyoloji”yi kuran ve “tarih”le birlikte bilim haline getiren, “Psikoloji”yi tarihe uygulayarak ilk kez “tarih felsefesi”ni yapan, ilk “Şehircilik Uzmanı” İbn-i Haldun... Avrupa’yı kasıp kavuran Vebanın “bulaşıcı hastalık” olduğunu bilimsel yoldan açıklayan İbni Hatip... “Deneysel fizyoloji”nin öncüsü Sabuncu Oğlu Şerefeddin... “Ondalık kesir” sistemini bulan Gıyasüddin Cemşid... “Üçgen”, “dörtgen”, “daire” ve diğer “geometrik şekillerin yüz ölçümleri”ni bulmak için metodlar üreten Mağribi... “Verem mikrobu”nu Robert Koch’dan 150 yıl önce keşfeden Kambur Vesim... “Füzecilik”in atası ve ilk defa füze ile uçan Lagarî Hasan Çelebi...

Bunlar, yahudilerin bulduklarının da temelini atan İslam bilginlerinden bazıları.

Bütün bunlardan sonra...

Yahudiye not: Müslümandan aldığını müslümana satarak fiyaka basma.

Müslümana not: Yahudi malını boykot et; bilim tarihine sahip çık, tembellik etme çalış!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Faruk Köse Arşivi