Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Sütçü İmam Böceği

Sütçü İmam Böceği

Geçen hafta başında Maraş’tan bir haber geldi. Bu sefer Melik ölmemişti ama Sütçü İmam Üniversitesi yetkilileri, yeni bulunan bir böcek türüne Sütçü İmam adını vermişlerdi.“Maraşlılar” kendilerine “Maraşlı” denilmesinden, “Maraş’ın” “Maraş” olarak anılmasından hiç hoşlanmazlar. Maraş’ın adı, “Kahramanmaraş’tır” derler.


Sütçü İmam gibi Maraş’ın istiklalini başlatan bir kahramana, böcek ismi verilmesini nasıl kabullendiler bilmiyorum.

Kahramanmaraş’ı sevdiğimi bilen dostlardan biri arayıp; “Sütçü İmam adının, yeni bulunan bir böcek türüne verildiğini” söyledi.

Şaşırdım ve özellikle muhafazakâr medyaya baktım.

-“Acaba Sütçü İmam isminin bir böcekle anılmasından rahatsız olan var mı” diye. Yine şaşırdım, muhafazâkar medya haberi gayet normal vermişti.

Kahramanmaraşlı Rasim Özdenören ağabeyin “Çözülme” hikayesi aklıma geldi.

Böyle bir haberi normal karşılamak; “çözülmenin epeyce ilerisine varıldığının bir işaretidir.”

Yeri gelmişken Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakana bu noktayı hatırlatalım.

Ne yapabilirim diye kısa bir iç muhasebeden sonra Sütçü İmam’ın torunu Yaşar Türkkorur’u arayıp durumu konuştum ve;

-“Muhafazakâr medya olayı çok normal karşılamış, bu hal iyiye işaret değil. Yerel medya ile durumu tahlil et, yapılan büyük bir ayıptır, üstelik ayıp sadece sizin ailenize değil, bütün Maraşlılara karşı yapılmıştır” dedim.

Yaşar Bey hemen harekete geçti ve en son dün görüştüğümüzde, Sütçü İmam’a böcek isminin verilmesinden vazgeçildiğini söyledi.

¥

Bütün dünyada bilim insanı denildiğinde akla şu gelir.

“İlim adamları, bilim adamları, okumuş ve yazmışlar; içinde yaşadıkları toplumun değer yargılarını bilirler ve ona göre hareket ederler.” Geçelim.

Bir başka ayıp da TBMM’ye karşı yapılmıştır. Dünyada iki tane madalyalı şehir vardır. Bunlardan birisi Kahramanmaraş’tır ve madalyası TBMM tarafından verilmiştir.

Maraş’ın kahramanlıkla madalyalandırılmasına başlıca sebep ise; hamamdan çıkan kadınların, Ermeni askerlerince elbiselerinin yırtılması ve tacize uğramaları karşısında, Sütçü İmam’ın ilk kurşun sıkmasıdır ve Maraş’ın istiklalini başlatmasıdır.

¥

Sütçü İmam’a böcek ismini layık görüp, onları destekleyenlere iyi niyetli bir hatırlatma yapmak isterim.

Sütçü İmam, bir din adamı değildir ama bir din âlimi kadar bilgili ve yüreklidir. Sadece adı “İmam’dır.” Dolayısıyla din sevmez kimseler, adı “İmam” diye düşmanlık etmektedirler. Geçelim.

¥

Sütçü İmam’ın torunu Yaşar Bey’e; “Kahramanmaraş milletvekillerinden hiç sesi çıkan olmadı mı” diye sordum.

Olmamış. Allah!.. Allah!.. Şaşırdım.

En azından Nevzat Pakdil’in sesi çıkar diye düşündüm. Diğer vekilleri tanımam ama doğrusu Nevzat Bey’in bir şey söylemesini beklerdim.

Bu anlayış ciddi bir çözülmenin işaretidir. Eğer çözülme Kahramanmaraş’tan başladıysa, durum vahim demektir. Demek ki Maraş’ta himmet sahibi kalmamış.

Bütün dünyada iktidarları götüren sebeplerin başında “değer çözülmeleri” gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi