Serdar Arseven

Serdar Arseven

Öğretmene “İÇKİ” servisi!..

Öğretmene “İÇKİ” servisi!..

Yeni Akit, “sokak ortasında” içki içen ve bu da yetmiyormuş gibi ayıplarını “Sosyal Medya”da sergileyen bir grup “Öğretmen”in bu çirkin tavrına tepki gösterince, “ayyaş” takımı ayağa kalktı.

Tepkilere aldırmayarak “Öğretmene yakışıyor mu?” haber dizisine devam eden Yeni Akit’e kızgın vatandaşlardan biri “mesaj” göndermiş: “Öğretmenevlerinden de içkiyi kaldırsınlar oldu olacak!.. Bir o keyfimiz kalmıştı onu da alsınlar elimizden!..” Bak seeen…

Al sana el atılması gereken bir başka alan: Öğretmenevlerinde içki servisine bir göz atalım… Çoğu aynı da… Gözümüze takılanlardan birinin fiyat listesine bakalım… Efendim; İstanbul’da Beyoğlu Öğretmenevi: Tekirdağ Rakı 20 CL- Öğretmene indirimli (Ö.İ) 40 TL Tekirdağ Rakı 35 CL- (Ö.İ.) 60 TL Tekirdağ Rakı 70 CL - (Ö.İ.) 100 TL Şarap 70 CL - Kırmızı Kayra (Ö.İ.) 35 TL Şarap 35 CL- Buzbağ- (Ö.İ.) 30 TL Şarap 35 CL- Kavaklıdere-Yakut (Ö.İ.) 30 TL Şarap 35 CL- Kavaklıdere Çankaya (Ö.İ.) 35 TL Bira (Miller)- (Ö.İ.) 8 TL Bira Fıçı -(Ö.İ.) 6 TL Jibi Viski 70 lik -(Ö.İ.) 140 TL Jibi Viski Duble- (Ö.İ.) 25 TL Jack Daniel 70’lik -(Ö.İ.) 140 TL Likörler- (Ö.İ.) 7 TL Leona 70’lik -(Ö.İ.) 45 TL Venüs 70’lik- (Ö.İ.) 45 TL Yroze 70’lik -(Ö.İ.) 45 TL Kutman 70’lik- (Ö.İ.) 40 TL Viski 70 CL- (Ö.İ) 140 TL Rakı-Cin-Votka Duble -(Ö.İ.) 12 TL Rakı 20 Cl –(Ö.İ.) 30 TL

•

Tarifedeki içki çeşitleri uzayıp gidiyor; içki içen öğretmenin “ihtiyaç” duyabileceği bütün alkollü ürünler konulmuş neredeyse… Öğretmenevinde içki servisi!.. Öğretmene içki indirimi!.. Sovyet güdümündeki ülkelerde ucuz içki verirlerdi ki beyinler dumura uğrasın!.. Uyuşsun!..

•

Öğretmenevlerinde alkollü içki satmak… Sizce normal bir durum mu?.. Bence çok tuhaf; öğretmenlik gibi “Ulvi” duygularla icra edilebilecek bir mesleğin erbabı olan devlet memurlarına, “kamusal alanda” içki servisi yapılması bence anormal bir durum. İçkinin her yerde ve her zaman yasak olmasından yana olduğumu canlı yayınlarda defalarca ifade ettim. Hadi, meseleye benim gibi bakmasınlar… Sadece “Milli Eğitim” boyutuyla baksınlar; öğretmenevinde içki servisi yakışık alır hal midir?..

Öğretmene “içki indirimi” uygulanması yakışık alır hal midir?.. İçki öğrenciye yakışmazsa –ki şüphesiz hiç yakışmaz- ona örneklik etme makamındaki öğretmene hiç yakışmaz!.. “Muaillimevi”nde içki satmak, akıl almaz bir uygulama… • Batı’da Yes We (Can)Nabis akımı var; esrara serbesti!..

“İçkiye alabildiğine serbesti” talep eden batı özentisi tipler, yakında “Yes Wecannabis” de takılabilirler. • Kim ne yaparsa yapsın, ne düşünürse düşünsün, Milli Eğitim “içkici” öğretmenlere bırakılamaz… İçki dediğin şişede durur gibi durmaz; alışkanlık yapar, bünyeyi bozar, beyni bozar…

“Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulu-nur”sa, içki içen adamda sağlam vücut olmayacağından sağlam kafa da olmaz!.. Çürük beyinlerle eğitim olmaz!.. • İlle de içmek isteyen “öğretmenler” için meyhane gırla… Öğretmenevinde satılan içkide “öğretmen iskontusu” var; öğretmen, meyhaneciyle iyi pazarlık yaparsa o iskontoyu kapabilir… Lâkin, eğitimde, ne alkol olur ne de pazarlık!..

Lâiklik ayyaşlık anlamına gelmediğinden, öğretmenevlerinde içki satışına son verilmesinin “laiklikle” de alâkası olmaz… Eğitim şart, tabii ayık kafayla!.. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer, şu işe bir el atarlar mı acaba? Öğretmenevlerinde içki yasaklansın… Bugün “Öğrencilere kıyafet serbest olmasın” diyenler, O gün “Öğretmenevlerinde içki serbest olmalı” desin… “Üniforma olmazsa öğrencinin öğrenci olduğu nereden belli olacak?” diyenler, “Meyhanedeki adamdan farkı olmazsa, öğretmenin öğretmen olduğu nereden belli olacak?” sorusuna, bakalım ne cevap verecekler!..

•

Yes We Can!.. Öğretmenevlerinde içkiyi derhal yasaklayabiliriz!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi