Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Görünen ve Görünmeyen Tehlikeler

Görünen ve Görünmeyen Tehlikeler

Biliyorsunuz insanları aldatan iki türlü tehlikeli varlık mevcuttur. Biri Hz. Adem (a.s.)’a secde etmeyip, kıyamete kadar süre isteyen şeytan. Bu şeytanla mücadele etmek kolay. Besmele çektiğinizde ve nefsinize hâkim olduğunuzda kaçar gider.

Asıl tehlikelisi ve kurtulunması zor olan ise insana benzeyen; “secde eden” veya “secde etmeyen” fesatçılardır ki, bunlar besmele çeksen de çekmesen de gitmezler. Geçelim. Dünyanın her yerindeki Müslümanlar, bu iki taifenin şerrinden ve şirretinden kurtulmak için ruhlarına filtre yerleştirmeliler.

O zaman her iki türün de tesiri olmaz. Bugünlerde bir hatun çıkmış, başörtülü hanımlardan rahatsız olduğunu söylemiş. Bu ne ki sistem 70 yıldır rahatsız. “Adam sen de geç git” demesi gereken bir sürü aklı başında adam, zavallı kadını sosyal medya denilen dedikodu makinesine, haber sitelerine ve gazetelere malzeme etti ve bir sürü insanın ruhunun kirlenmesine sebep oldular.

Yahu isteyen istediği gibi konuşur. Her konuşana dönüp bakacaksak, önümüzü göremeyiz. Kadının; ne bizim dünyamızla ne de ahiretimizle ilgisi yok ki tabi konuşacak. ¥ Bediüzzaman Said Nursi’nin; “Bâtıl’ı tasvir, saf zihinleri idlâl eder” dediği gibi, bâtıl bir sözü, bir laklakı, bir hezeyanı yaymanın ve saf zihinleri idlâl etmenin, kime ne faydası var Allah aşkına? Bu hatayı zaman zaman ben de ve benim gibi düşünenler de yapıyor ama artık öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, insanlığı aldatan varlıklar, kaşımızla ağzımız arasına yerleşmiş devamlı mesaideler.

Ağzımızla dua etsek, gözümüzden gitmiyorlar, gözümüzü kapatsak, kulağımızdan gitmiyorlar. Her halükârda teknolojinin de yardımıyla ruhlarımız kirleniyor. Ruh kirliliği; beden kirliliğine, diğer görünen dış kirliliklere, duyulan kirliliklere benzemez. Görünen ve işitilen kirlilikleri, belki giderebiliriz ama ruh kirliliği, kolay kolay aklanmaz. Tam aklamaya kalktığınızda ya görünmeyen şeytanlar vesvese verir ya da görünen fesat merkezleri iş başına geçer.

Neyse lafı uzatmayalım. Gördüğünüz gibi bir kadın çıktı, bir laf etti, aldanmaması gerekenler bu kadının laflarına aldandı ve ben de sizlerin huzurlarını meşgul ettim. Bir kirliliğe sebep olsun istemem ama şu ayrıntıyı da ifade etmeyelim.

Başörtülü hanımlardan rahatsız olduğunu dile getiren malum şahıs, servetinin önemli bir kısmını, maalesef mütedeyyin insanların reklamlarında oynayarak kazandı. Geçelim. ¥ Görünen ve görünmeyen her türlü “ruh kirleticilerden” korunmak için İslam büyükleri şu duaları tavsiye ederler.

“Cenab-ı Hakk’ın yoktan var edip hayat verdiği, büyütüp her yana neşrettiği ve yaratıp varlık lütfettiği mahlukâtın şerrinden, Allah’ın tastamam kelimelerine sığınırım.” “Her türlü şeytandan, zehirleyici haşerâttan ve dokunan her gözden, Allah’ın tastamam olan kelimelerine sığınırım.”

Amin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi