Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Abdurrahim Karakoç Kitabı

Abdurrahim Karakoç Kitabı

Bilsen hakkında neler yazılmış usta,


Gerçi bilsen de aldırış etmezdin ya,
Dost düşman buluşmuş koca kitapta,
Gelin dostlar okuyalım birer fatiha.

.............................

Bu haftaki kitabımız, aklı ile vicdanı arasındaki köprüye “sadece imanını” yerleştiren, bir avuç yüreği ile dünyada ters giden her şeye başkaldıran Abdurrahim Karakoç ağabey hakkında hazırlanmış bir eser.

Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet olsun. Bazen yazılarımın üstüne şimdi olduğu gibi onun sahasına girerek birkaç laf dizerdim.

Ya yazının içerisinde “kusura bakma ağabey” derdim, ya da yazı yayınlandıktan sonra af dilerdim. Bir kaç defa böyle yapınca bir gün;

-“Bak Hüseyin’im, sen benimle ilgili her konuda her şeyi yazmakta serbestsin” dedikten sonra yine kendine has şivesiyle; “sovsen bile gızmam” demişti.

Şimdi yine alt alta kafiyeli lafları dizdim ama özür dileyecek kimse kalmadı. O sebeple Fatiha okunmasını başa aldım.

......................

Abdurrahim Karakoç’u tanımayanlara bir şey diyemem fakat bir satır şiirini okumuş olan dostlar, bir sözünü işitmiş olan ve onun tabiriyle; “gardaşlar,” Abdurrahim Karakoç’la ilgili hazırlanabilecek en güzel eser hazırlanmış.

Belki bu kadar heyecanlı söyleyince, “kitabın reklamını yapıyor” gibi şeytan birilerinin aklına fit sokabilir. Şeytana aldanmamalı.

Sözlerim kitabın reklamına yönelik değildir. Elbet kitabın çok satılmasını, her evde mutlaka bulunmasını isterim ve bunun için gerekirse çantama kitapları koyup pazarlama bile yaparım.

Esas demek istediğim şudur. Kitabı hazırlayan Hayrullah Eraslan ki, kendisiyle tanışmadım ve yüz yüze hiç gelmedim, nasıl bir arkadaştır bilmiyorum fakat Abdurrahim Karakoç için yapılabilecek en güzel eseri ortaya koymuş.

Hayrullah Eraslan’a koca bir teşekkür borçluyum. Abdurrahim Karakoç’u seven herkes teşekkür borçlu.

Elimizi sıcak sudan soğuk suya sokmadan hazır bir Abdurrahim Karakoç kitabı bulduk. Bundan âlâ ne olabilir.

Hayrullah Eraslan bu önemli işi ister ticari gaye ile yapsın, ister hizmet adına yapsın. Ne adına yaparsa yapsın, hayatının en önemli işini yapmıştır.

Nar Yayınları’ndan çıkan kitap, Abdurrahim Karakoç hakkında yazılan yazılarla dolu. Aman Allah’ım bir derya. Tanıdık tanımadık kimler neler neler yazmış.

Abdurrahim Karakoç’u yakından tanıdığını zanneden ben, itiraf edeyim ki, bu yazılardan sonra çok daha iyi tanıyacağım. Bir de yazanlar, o kadar yürekten yazmışlar ki.

Edebiyat tarihimizi ve düşünce tarihimizi altüst eden Abdurrahim Karakoç gibi bir şair, daha yetişmeyeceğine göre evladiyelik bu esere sahip olunmalı.

Sözü ona bırakalım:

Hiç biriniz telaş etmeyin boşa,

Doyacak gözünüz toprağa taşa,

Beni inancımla koyun baş taşa,

Topyekün dünyayı size bıraktım.

Eser hakkında bilgi için

Nar Yayınları 0212- 512 37 69



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi