Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Allahım, CHP’ye de DİNLENMEYİ nasib et!

Allahım, CHP’ye de DİNLENMEYİ nasib et!

CHP’li belediyeler dinlendikleri endişesi içinde imişler. Ben de düşündüm, taşındım ve dinlenmenin çeşitleri üzerine bir potpuri yapmaya karar verdim. Efendim, yaptığım araştırmanın ilki DİNLENMENİN çok önemli olduğu noktasında düğümleniyor.
D
İNLENMEK! Ne kadar önemli bir konu. Dinsiz bir toplum düşünülemeyeceğine göre herkes mensubu olduğu dini öğrenecek, yani DİNLENECEK! Bu konuda hemfikir miyiz? Galiba değil. Bilhassa CHP ve BDP’li Alevi vekillerin bu noktada muhalefet şerhi koymaları dikkatimizi çekiyor.

Efendim BDP’liler aslında Kürtlerin Zerdüşt dinine mensup olduklarını söyleyip, ardından da kamplarda biraz Zerdüşt, biraz Alevi, biraz Hıristiyanlık, ama asla yok Müslümanlık! Kamptan kaçan bir Kürt genci “Kampta sürekli olarak Müslümanlık ve onun Peygamberi aşağılanıyordu. Bu yüzden onlardan soğudum” diyecekti. BDP’li vekillerin ısrarla Zerdüştlüğe vurgu yapmaları da zaten saklamadıkları bir gerçeklik. Ama bizim asırlardır bildiğimiz bir başka gerçeklik var ki o da 1071’de Anadolu’yu İslamlaştıran Alparslan’ın ordusunun % 40’ını Kürtler oluşturuyordu. Ve o günden bugüne Selahattin Eyyubi gibi nice kumandanlar yetiştiren Kürt ulusu İslam’ın hizmetkârlığında ve bayraktarlığında Türklerle omuz omuza oldular.

İslâm’a sadakatları yüzündendir ki Cumhuriyet döneminde hor ve hakir görüldüler. Ve bizler Şeyh Said gibi bir İslam âlimini Cumhuriyete kurban verdik.

Şimdi gelelim CHP’nin DİNLENMESİNE... Onların kafaları bir hayli karışık. Her ne kadar eski Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes’i milletvekili yapsalar ve arada bir de çarşaf açılımı diye bir şeyler mırıldansalar da hemen ardından külüstür arabalarını geri vitese takmayı çarkçılığın ilk şartı olarak yerine getiriyorlar. Zira çıkış noktalarında dine uzak durmaya verilmiş sözleri var. O yüzden de sık sık “Aslımızı inkâr etmeyelim” nidaları yükseliyor partide. Yani bizim kumaşımız DİNLENMEYE müsait değildir demeye getiriyorlar.

Bakınız CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz’ın endişelerine. Akkiraz Hanım, Alevi çocukları ile ilgili bir rapor hazırlayarak CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu’na sunmuş. Raporun nirengi noktalarına lütfen dikkat ediniz:

“Kaç göç bilmeyen bir inancın mensubu olan çocuklar karşı cinsten birileri ile aynı ortamda oturmaz, el sıkmaz, Sünni çocuklar dışlamasın diye Kur’an kursuna gitmek ister, Ramazan’da oruç tutar hale dönüşmeye başladılar.”

Yani Akkiraz Hanım DİNLENMEYE karşı çıkıyor. Oysa Kur’an-ı Kerim Alevi çocuklarının da kutsal kitabıdır. Bu rahatsızlık niye?

Efendim, ikinci DİNLENME ise, yan gelip yatma anlamında olup, bunu da zaten bütün CHP’li başkanlar ziyadesi ile yapmaktadırlar. CHP’li il ve ilçe belediyeleri bira festivallerinde boylu boyunca DİNLENEREK, önümüzdeki belediye seçimlerine enerji depolamaktadırlar.

Üçüncü DİNLENMEYE gelince orada da evlere şenlik bir durum söz konusudur. Farzedin ki polis telefonların DİNLİYOR!

Çankaya Belediye Başkanı konuşuyor:

- Ulan Hüsnü, bu yamyamları doyuramıyorsun. Her gün gelip yeni bir iş istiyorlar!..

Valla Çankaya Belediye Başkanının işi zor. Eğer anlattığı gibi bir yamyamlar ordusu ile karşı karşıya ise başkan para basan matbaa kursa onları gene de doyuramaz. Bu defa o matbaayı da isterler.

Biz yine de yazımızın başına dönüp, ilk istediğimiz noktaya demir atalım ve Rabbimize dua edelim:

- Allahım bize de CHP’ye de DİNLENMEYİ nasib et!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi