Mehmet Koçak

Mehmet Koçak

Beylikdüzü’nde farklı bir buluşma

Beylikdüzü’nde farklı bir buluşma

Kısa bir zaman önce Beylikdüzü Belediye Başkanı, Sayın Yusuf Uzun’un bir davetine icabet ettim. Sayın Başkan’ın bu daveti vesilesi ile her geçen gün gelişerek ve güzelleşen İstanbul’un bu yeni ilçesi Beylikdüzü’nde ikamet eden ve halen, ulusal basın da hizmet veren birçok gazeteci, televizyoncu ve haberci bir araya gelmiş olduk.


Bu buluşma hem tanışma hem de “daha güzel ve yaşam standartları yüksek bir Beylikdüzü için neler yapılmalı” sorusuna cevap ararken katılımcıların görüş ve önerileriyle katkı sağlamış olması bakımından da çok faydalı oldu.

Katılımcıların her biri söz alarak Beylikdüzü ilçesi ile ilgili yaptıkları tespitleri dile getirdi. Belediyenin hizmetleri övülürken bazı alanlardaki eksiklikler hatırlatıldı. Ayrıca; geniş caddeleri, 16 km’lik sahili, yeşil alanları ve temiz havasıyla hızla gelişen Beylikdüzü ilçesinin kendileri tarafından da yerleşim için tercih edildiği ifade edildi.

Beylikdüzü ilçe Belediyesinin çalışmalarından övgüyle söz edilirken, İlçenin, her geçen gün yeni yerleşimlerle hızla artan nüfusunun beraberinde getireceği ulaşım ve alt yapı ihtiyaçları ile ilgili duyulan endişe dile getirildi.

Beylikdüzü ilçesi sınırları içerisinde olmasa da, ilçeye geliş ve gidişlerde yaşanan trafik ve ileriki dönemde yaşanacağı üzerine tahmin yürütülen altyapı sorunu bir yana; 250 bini aşan nüfusuna rağmen Beylikdüzü İlçesinde hala bir devlet hastanesinin olmayışı büyük bir eksiklik olduğu konusunda tüm katılımcıların hemfikir olduğu dikkatimi çekti.

Metrobüs’ün gelişinden sonra Beylikdüzü’nde bir devlet hastanesi için Belediye başkanının büyük bir uğraş verdiği aslında herkesin malumudur. Başbakanında bilgisi dahilindeki hastane projesi ihale aşamasına kadar geldiği müjdesini başkan Yusuf Uzun bir kere daha hatırlatmak zorunda kaldı.

Dikkatimi çeken bir diğer husus ise şudur; o, buluşma yemeğindeki tüm katılımcılar devlet hastanesinin olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu ortak bir görüş olarak ortaya koymuş olmalarına rağmen, toplantıyı haber yapan meslektaşlarım bu konuya hiç yer ayırmadılar. İlgililerin dikkatini bir kere daha çekmesi ve projenin hızlandırılması adına haber ve yorumlarda yer verilmemesi de bir eksiklik olmuştur kanaatindeyim.

Ulusal basın mensupları olarak aynı ilçede oturuyor olmamıza rağmen birbirimizi tanımıyorduk. Bu buluşma sayesinde tanışmak gerçekten hepimizi çok mutlu etti.

Gördüm ki; Beylikdüzü’nde ulusal basında görev yapan ciddi bir potansiyel var. Her bir basın mensubunun, doğal güzelliğinin yanında daha huzurlu ve güvenilir bir Beylikdüzü için söyleyecek sözü, katkı adına yapıcı bir eleştirisi ve de gelecek adına bir önerisi olması da ayrıca çok güzeldi.

Bizi buluşturan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, yapmış olduğu konuşmasında; “Bizim gerçekleştirdiğimiz tüm hizmetlerden, tüm projelerden; vatandaşlarımız sizin varlığınız sayenizde haberdar olacak.

Basın mensuplarımız belediye ve vatandaş arasında çok önemli bir elçi görevi görüyor, halk ile olan iletişimimizde köprü vazifesi üstleniyor. Beylikdüzü‘nde oturan gazeteci arkadaşlarımızın sayısı bir hayli fazla. Bu çok memnun edici bir durum. İlçemizi daha da güzelleştirecek projelere imza atarken, siz değerli dostlarımızın da desteğini yanımızda görmek isteriz” şeklindeki değerlendirmesinde aslında önemli bir gerçeği ifade etmiş oldu.

Sayın Yusuf Uzun Bey’i çok eskilerden tanırım. Seviyeli bir duruşu olmakla birlikte sevecen ve babacan tavırlarıyla sosyal bir kişiliğe sahiptir. Aslında bu buluşmanın onun içinde çok verimli olduğunu düşünüyorum.

Çünkü Sayın Başkan; Beylikdüzü Belediyesi’nin sürdürdüğü hizmetlerle ilgili olarak; ilçe sakinleri nezdindeki memnuniyet düzeyi, şikâyetler ve ilçenin geleceği konusundaki beklentilerin neler olduğunu, gazeteci kimliğimizin yanı sıra, Beylikdüzü ilçesinin birer sakini olan bizlerden de dinleme ve önerileri alma fırsatı buldu.

Sayın Başkan Uzun, tüm konuşmaları dikkatle dinledi ve notlarını aldı. Şikâyet ve öneriler konusunda da kendisi ile beraber buluşmaya katılan; Başkan Yardımcısı Sayın Osman Dinç, Başkan Danışmanları Sayın Av. Ercan Ay ve Sayın Ayhan Başarır’a “notunuzu alın hiç vakit kaybetmeden gereğini yerine getirin” talimatını verdiğine benim gibi yakınında olan herkes şahit oldu. Başarılı hizmetlerden ötürü yapılan övgülere teşekkür ederek başladığı konuşmasına yapıcı eleştiri ve eksiklerin hatırlatılması ile önerilerinin tümünü değerlendireceğini belirten Başkan Yusuf Uzun, hem 3 buçuk yıllık hizmetlerini özetledi hem de Beylikdüzü için geleceğe yönelik hedef projeleri hakkında bilgiler verdi.

Sayın Başkan; Beylikdüzü ilçemizi sahiplenerek, sorunlarıyla hemhal olmak ve her alanda gelişip güzelleşmesine öncülük etmek konusundaki kararlılığını ve heyecanını ise hizmetlerini sıralayarak ortaya koymuş oldu.

Kendileriyle zaman zaman buluşup hasbihal ettiğimizde “Beylikdüzü İlçemize ve ilçemiz de yaşayan İnsanımıza hizmet yoluyla Allah rızasını kazanmak, benim en büyük hedefimdir. Bu hem bir fırsattır hem de gerçekten bir kazanımdır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirme adına sorumluluğumuzun bilinç içinde samimi bir gayretle var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek, belediyeciliğe hangi amaçla baş koyduklarını ve hizmetlerinde neyi hedeflediklerini sözlerle izah ediyordu.

Şu bir gerçek: Herkesin bir sevdası, bir davası var. Onunda sevdası Beylikdüzü, davası ise Beylikdüzü Sakinlerine hizmet etmektir. Kendisini sevdasına ve davasına kavuşturacak hizmetlerinde başarılar diliyoruz.

O, Beylikdüzü’ne, Beylikdüzü’de ona yakıştı doğrusu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Koçak Arşivi