Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu

Marmara Belediyeler Birliği’nin kültür programları

Marmara Belediyeler Birliği’nin kültür programları

Haber özetle şöyle: “Toplam 301 belediye tarafından oluşturulan Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) gündemini ‘Osmanlı’da Eğitim Sistemi: Enderun ve Harem” konusunun oluşturması eleştiriye neden oldu.

“Belediye Başkanları MBB’nin gündemini ‘komik’ olarak değerlendirerek, yerel yönetimlerin bir yığın sorunla karşı karşıya olduğunu, ancak bunlardan habersiz bir gündemle belediye başkanlarını meşgul ettiğini vurguladı.

“…Toplantıda söz konusu konuların tartışılmasını eleştiren başkanlar, ‘Belediyemizin gündeminde yeni Belediyeler Yasası, depremle ilgili yasa ve uygulamalar, kentsel dönüşüm tartışmaları ve her zamanki Marmara Bölgesinde beklenen deprem bulunmasına karşın, böylesine bir konuda tüm belediye başkan ve yardımcılarının meşgul edilmesi, bu konuya zaman ayrılması, neyi özlediklerinin bir göstergesidir’ dediler.” (Haber dili Cumhuriyet Gazetesi’ne aittir).

“Dediler” diye biten bir haber var, ama kimin bunları söylediği belli değil. İsim olsaydı, rahatlıkla “Sen belediye başkanı olarak bölgende ne yaptın kardeşim?” diye sorma imkânımız olurdu. Bu durumda, haberi yazana ve yayınlayan gazeteye bu soruyu sormak durumundayız:

“Kardeş, CHP’li belediye başkanlarına sorar mısınız, o bahsettiğiniz konularda neler yapmışlar?”

Bırakınız o konuları, belediye hizmeti adına ne yaptılar?

Belediyeler kanalizasyon, su ve asfalt dışında bir şeyle ilgilenmeyecekse, neden CHP’li belediyeler “heykel yarışması”, “dans yarışması”, “ses yarışması” gibi fantezilerle ilgileniyor?

Sonra da “hizmet” isteyen vatandaşa iki kelimelik bir cevap veriyorlar: “Paramız yok!”

Heykele, dansa, baloya var, “hizmet”e yok.

Soru: “AK Partili belediyeler nereden para buluyor?”

Cevap: “İktidar onlarda, bulurlar.”

Soru: “İktidarın sizde olduğu dönemlerden kalma bir hizmetinizi gösterin?”

Cevap: “Kem-küm.”

“Hizmet” sevda işidir, yürek işidir, gönül işidir… Hale bakın ki, yalnız CHP’li belediyeler değil, toptan CHP hizmetsizliğe mahkümdür!

Kesintisiz ve muhalefetsiz tam 27 sene iktidar olmasına, ondan sonra da arada bir iktidara gelmesine rağmen, vatan sathında “dikili ağacı” yoktur!

Bundan sonrası için de bir plân, bir proje, bir program, bir hedef gösterememiştir… Varsa-yoksa “laiklik”, “ideoloji” ve laf u güzaf!

AK Partili belediyeler ise, çoğunluk itibariyle hem belediye hizmetlerini yerine getiriyorlar, halkı memnun ediyorlar (üst üste seçilmelerinden ve toplam oylarının on yıllık iktidardan sonra bile yüzde 50’yi geçmesinden belli), hem de kültür hizmetleri yapıyorlar.

Bu çerçevede, tarihi ve güncel konularda pek çok konferans gerçekleştirdiler. Bendenizi de, “Osmanlı’da eğitim: Enderun ve Harem” konulu bir konferans için MBB davet etti. Olay budur. Yani “istemezüüük” çığlıkları atacak bir şey yoktur!

Gerçi Taraf, Sözcü, Odatv ve Cumhuriyet’in muhalefeti, MBB’nin çok doğru yolda yürüdüğünün bir göstergesidir, ancak “aydın” ve “entelektüel” geçinenlerin, dinlemedikleri bir programa muhalefet etmelerini anlamak da pek mümkün değildir.

Bütün haberlerini bu alışkanlıkla, yani peşin hükümcü yaklaşımla yapıyorlarsa, önce kendilerine, sonra da okurlarına yazık ediyorlar.

CHP “candaş”ı yayın organlarının, zaman zaman şuradan-buradan ve hatta CHP’den yardım aldıkları halde, neden ayakta durmakta zorlandıklarını, yazarlarını neden bir bir kaybettiklerini bu yaklaşımdan anlıyoruz.

Galiba asıl “komik” olan budur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavuz Bahadıroğlu Arşivi