Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

“Bütün Giritliler yalancıdır” bunu söyleyen bir Giritlidir!

“Bütün Giritliler yalancıdır” bunu söyleyen bir Giritlidir!

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Irkçılık bu partide olmamıştır ve olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan 74 milyon yurttaşı aynı derecede yurtsever kabul ederiz” dedi.
Yüreğim “cızzz” etti!
 
Bu söz Demirel’i hatırlattı bana. “Ülkücüler adam öldürüyor dedirtemezsiniz” demişti hani..
 
Ama, mesela Hz. Yunus “İnni küntü minezzalimiiin: Biz zalimlerden olduk” demişti.
İlk ırçkı Şeytandır, ve Şeytanın en keskin hilesi Irkçılıktır.. Hz. Adem’in iki oğlundan biri, diğerini aynı sebeblerle öldürdü.. Her topluluk bir şekilde ırkçılıkla imtihan olmuştur.
Kılıçdaroğlu’nun sözleri bana, Giritliler ilgili sözü hatırlattı.. Aslında bu bir Paradokstur.. Örnek Giritliler üzerinden verildiği için aslında burada da bir ayırımcılık sözkonusu olabilir. Ancak, teşbihte hata olmadığından yola çıkarak, Paradoksun asıl şekline bir bakalım isterseniz: “Bütün Giritliler yalancıdır ve ben bir Giritliyim” şeklinde de bir versiyon var. “Bütün Giritliler yalancıdır / her daim yalan söylerler” şeklindeki ifade de Giritliler hakkında gerçek olmayacak kapsamda bir önermeye dönüşür.. Sonuçta insanlar Giritli olmasalar da yalan söyleyebilir ve söyleyebiliyorlar da! Hem de gözünüzün içine baka baka. Bakınız Kılıçdaroğlu sendromu ve paradoksu.. Stockholm Sendromu’ndan sonra bir de Kılıçdaroğlu Paradoksu sözkonusu burada!
“Irkçılık bu partide olmamıştır” sözü, devamındaki “olmayacaktır” sözünü anlamsız kılıyor..
 
CHP dün ırkçı idi, bu gün de inatla ırkçı söylemini sürdürüyor..
 
Kılıçdaroğlu’nun bu sözü, gerçeği gizleme çabasının ötesinde, gelecekte de, geçmişin bu karanlık mirasını sürdürme kararlılığının dışavurumu gibi bir şey..
 
CHP dün ırkçı idi, içinden bazıları hala ırkçılık yapmaya devam ediyor, korkarım bu anlayışla gelecekte de ırkçı söylemlerine devam edecekler.. Kılıçdaroğlu gerçeklerden habersiz olamaz. Gerçeği bile bile, bu şekilde konuşarak aslında toplumla dalga geçiyor sanki..
 
Hitler’in doğum günü partisine giden bendim sanki.. TC’nin 10. Yıl albümünde Hitler’le ortak ideallerden söz eden kimdi! Mussolini’ye özenenler, onu bir “terbiye diktatörlüğü” olarak selamlayanlar kimlerdi.. Kara gömlekliler, Grizedliler, Yavru Kurtlar, “dağ başını duman almış”lar neyin nesi idi! CHP’li fikir babaları, “Anadolu yaylalarında, çıplak ayakları ile şaraplık üzüm ezen Normandiya köylülerini arıyordu” ya hu!
Hitler bıyıkları, Çakma Führer’ler. Manşetlerden Führer’e selam göndermeler..
Cumhurtiyet’in manşetini sanki Erdoğan kendi hazırlattı grafikerlere..
CHP kuruluş felsefesi itibarı ile Faşist bir partidir. Hem de en alasından Kafatasçı.. Mimar Sinan’ın mezarını açtırıp, kafa tasını çıkartıp ölçtüren kimdi?
 
CHP İzmir Milletvekili kendi mi uydurdu o sözleri..
 
Tandoğan hangi partidendi. Sizin o ilk dönem Adalet bakanınız kimdi? Falih Rıfkı’nın o zamanlarda yazdıklarından haberiniz yok mu yani..
 
Kılıçdaroğlu, “geçmişte bazı yanlışlıklar oldu, o bir geçiş dönemi idi. Biz tarihe takılıp kalmıyoruz, yüzümüz geleceğe dönüş, geçmişin tecrübelerinden ders aldık” filan dese, daha inandırıcı olurdu aslında.. Bu ifadeler, CHP’nin ırkçı söylemlerini, yaklaşımlarının devam ettireceğini gösteriyor.. Ulusalcılığa, Baasçılığa, Militarizme, Nuseyriciliğe, Derin devletçiliğe devam etme kararlılığı şeklinde anlaşılabilir bu sözler..
 
CHP’nin geçmiş, sırtlarında bir kambur, Ayaklarında bir pranga olarak hep başlarına bela olacak. Hani, belki sussa, yaramıza tuz basmamış olacak ama, inadım inat demeye devam ediyorlar..
 
Hürriyet’in logosundaki “Türkiye Türklerindir” anlayışı bu. “Ne mutlu Türküm diyene” kafası.. Bu ulusalcı, bu laikçi kafa ile CHP’nin en fazla gelebileceği yer burası..
İkrar da, inkar da fayda sağlamaz bu saatten sonra zaten! Bu arada Bursa’daki o meşum sutun yerinden kaldırılmış.. O sutun nereye gitti bilmiyorum, ama onu götürüp CHP’nin yakınına dikmek gerek.. Ya da İnsan Hakları İhlalleri Müzesi kurulursa oraya koymak gerek..
 
“CHP’nin şeref Kitabı”nı okusun bir Kılıçdaroğlu, partisi Irkçı bir partimiymiş, değilmiymiş, görür. Hani şu Cumhuriyet’in 15. Yılında yayınladıkları kitap! Dün şeref duydukları şey, bu gün inkar ettikleri şeyden başkası değil. Dünki şerefleri, bu günki utançları!
 
Açık oy gizli tasnif gibi.. Takriri sukun gibi, Yol vergisi gibi, Varlık vergisi gibi. İstiklal Mahkemeleri adı altında işlenen cinayetler gibi! Dersim yasası gibi. Hani şu tenkil, tedip, tehcir yasası var ya!
 
Amaaan, efkar bastı yine.. Bir de dalga geçer gibi böyle konuşmuyorlar mı? Susun bari! Susun, milletin yarasına tuz basmayın bari.. İnancımıza, kimliğimize, kültürümüze saygı duymuyorsanız bile, milletin hafızası ve zekası ile, aklı ve vicdanı ile dalga geçmeyin! Devri saltanatınızda zulmetmedik ahali kalmadı ya hu! Hitler’e ilham kaynağı oldunuz ve utanmadan, Hitler’in bu sözlerini 10. Yıl albümüne yazıp, bununla gurur duydunuz! Selam ve dua ile..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi