Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Kadınlar neden çok konuşur

Kadınlar neden çok konuşur

Kadınlar zorlanmadan çok konuşurlar ve konuşmaktan hoşlanırlar. Bilim insanları kadınların özelliklerinin neden kaynaklandığını bulabilmek ve bilebilmek için hanımların beyin yapılarını araştırmışlar önemli bulgular ulaşmışlardır.

Kadınlar sosyal ilişkilerini konuşarak oluştururlar, sohbet ederek güçlendirirler. Kadının fıtratında ve ruh dünyasında konuşmanın ve dertleşmenin önemi büyüktür. Bir kadın, çok rahatlıkla günde ortalama 7 bin civarı kelime kullanır. Konuşurken de İletişimi güçlendirmek için 3 bine yakın ses tonu çıkarır. Bu tonlar hıhı, hım, eee, aaa, cıkcık… vs gibi seslerdir. Ayrıca konuşmalarına beden dillerini de ilave ederler. El, kol hareketleri dâhil, günde toplam 20-21 bin civarında iletişim araçlarını kullanırlar.

Bilim insanlarının araştırmalarına göre kadınlarda beynin sol tarafı, değişik yoğunluklarla konuşma aktiviteleri oluşturur.

Kadınların beyinlerinin sol ön tarafında belirli bir bölge vardır. Bunun sayesinde konuşma fonksiyonu sağlanmaktadır. Sağ tarafta da konuşma fonksiyonu sağlayan bir merkez bulunmaktadır. Bu iki tarafın fonksiyonu sebebiyle kadınlar daha rahat konuşmaktadırlar. Bundan dolayı kadınlar her ortamda koşmaktan hoşlanırlar. Beyinlerinin yapısı itibariyle kadın konuşurken, rahatlıkla başka işlerde yapabilir. Beyinlerinin iki tarafında konuşma merkezinin bulunması kadınları yabancı dili daha kolay ve daha hızlı öğrenebilirler. Kadınlar açısından fıtri bir avantajı olan sözlü iletişim (yani çok konuşmak) yabancı dili daha kolay öğrenme fırsatı da vermektedir.

Kadınlar, erkeklere göre üç misli daha fazla konuşurlar. Bu hesapla şu sonuca ulaşmak istiyorum:

Bir erkek günde 7 bin iletişim aracı ile günlük ilişkilerini kurabilir.

Bir kadın günde 21 bin iletişim aracı ile günlük ilişkilerini sürdürebilir.

Bir erkek bütün gün iş icabı konuştuğunu 7 bin sınırını aştığını düşünün. Erkeğin eve geldiğinde artık mecali kalmaz.

Ancak kadın bugün fazla konuşma fırsatı bulamamış 20 bin sınırını yakalayamamış ise durum ne olacak? Olacak olan şudur:

Diyelim ki o gün 12 bin iletişim aracı kullanabildi. Bu defa eksik olan 9 binini kocasıyla paylaşmak isteyecektir. Kocasının da konuşmaya mecali yoktur. Tam bu sırada devreye karşılıklı anlayış girecek arzular tatlıya bağlanacaktır.

Burada çiftlerin birbirini çok iyi tanımaları şarttır. Bu iyi geçinin yolunu açar.

Cinsiyete bağlı farklılıkları bilenler birbirlerini taşıma sanatını da becerirler.

Netice olarak kadınlar erkeklerden üç misli fazla konuşurlar, her ortamda koşmayı severler. Bu da kadınların beyin fonksiyonlarından kaynaklanmaktadır. Cinsiyetler arası çatışmaların önüne geçebilmek için cinsiyete bağlı bariz farklılıkları iyi bilmek lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mevlüt Özcan Arşivi