Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP Çanakkale vs..

CHP Çanakkale vs..

Yazının başlığına bakıp da, CHP kanatlandı, uçuyor filan zannetmeyin.. CHP’nin geleceği üzerine parti içi kanatlar kıyasıya bir mücadele içinde..

CHP’liler 40 parçaya bölünmüş durumda..
CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri Atilla Kart, Rıza Türmen sol kanadı Batum ise ulusalcı kanadı temsil ediyor.
Tek bölünme, Ulusalcı-Solcu ayırımı değil. CHP’de yenilikçi kanat solun yeniden tanımlanması, partinin geçmişi ile yüzleşmesi konusunda, adından başlayarak herşeyin yeniden tanımlanmasını istiyor.. Bir başka kanat, partinin Alevi görüntüsünden rahatsız.. İslam’a bakışta da daha özgürlükçü bir yol izlenmesini savunuyor. Yani Anti şeriatçı/Laikçi görüntü ile mesafe alınmayacağı görüşündeler..
Esad bu dönemde gitti bir de Esadçılık, Nuseyricilik yapmaya başladı.. Esad rejimine sahip çıkmaya başladı.. Türk derin devletinin avukatlığı yetmedi, bir de Suriye derin devletinin avukatlığına soyundu..
Ulusalcılar, “Ergenekonun avukatlığı”nı üstlenirken, ılımlı Kemalistler, Kemalizmin yeniden yorumlanması ve bunun halka anlatılması hayalindeler..
Kimsenin kimseyi anladığı da yok, dinlediği de aslında..
Bir defa CHP’nin gelecek hayali yok..
CHP’lilerin son Atlantik ötesi seyahatleri, bana CHP’nin çarşaf açılımını hatırlattı.. Birinin umudu, ötekinin korkusuna dönüşmüş durumda..
CHP’de Amerikancı kanat atağa geçmiş görünüyor ama Esadçılar da boş durmuyor.. En az liberallerin sesi çıkıyor..
Kılıçdaroğlu yerini korumaya devam ediyor, çünki, kimse CHP’nin başında güçlü bir tabana sahip lider istemiyor. Çünki onu tasfiye etmek zor. Kılıçdaroğlu gibi biri partinin başında olmalı ki, parti içinde bir uzlaşı sağlandığında göndermek kolay olsun.. Sanki şuuraltıları böyle çalışıyor bu insanların. Yoksa Kılıçdaroğlu ile bu işin böyle gitmeyeceğinin herkes farkında..
2014 seçimleri Kılıçdaroğlu’nun akibetini belirleyecek bir seçim olacak aynı zamanda.. Onun için de partinin geleceği konusunda herkes hareket halinde..
Balyoz ve Ergenekon’da derin devlet ve darbe planlarının siyasi uzantıları pek araştırılmadı. 12 Eylül ve 28 Şubat  davalarında işin siyasi ve bürokratik, yargıyla ilgili arka planı araştırıldığında aslında CHP ve MHP’nin derin ilişkileri de deşifre olabilir..
Yani CHP ve MHP’nin “Ergenekon avukatlığı” ve “Militirazim aşkları”, “Silivri’den Ankara’ya tünel kazma” çabaları boşuna değil..
Soğuk savaş döneminin savaşan kanatlarının Kanka olmaları sürpriz değil ama, hala birileri bu derin buluşmanın farkında değil..
CHP’de de, MHP’de de bir sürü kripto adam var.. Her ikisi de “Devlet partisi”. Özellikle CHP büyük ölçüde “Beyaz Türkler” den oluşuyor. Beyaz Türkler’in ideolojisi olan nev-i şahsına münhasır, Osmanlı’yı yıkan, İslam birliğini dağıtan Türklük ve Türkçülük davasının bekçiliğini ise MHP yapıyor. CHP kendini, Ulusalcılık, Kemalizm ve Laiklik ile temellendirmiş vaziyette..
İşin ilginç yanı, Osmanlı’nın yıkılışı, Anadolu’nun işgali ve İslam Birliği’nin dağılmasına yol açan Çanakkale macerasının avukatlığını yapmak da AK Parti’ye kaldı!
Orada kahramanca savaşan ve şehid düşenleri rahmetle anarken ve selamlarken, savaşın nasıl başladığına bakmak gerek bir. Genel komutan kimdi? Sonuçta ne oldu. Ruslar niye Kafkaslar’dan girdi, Filistin toprakları nasıl işgal oldu ve o cephede kimler vardı.
İttihat Terakki cuntasının saldırgan ve maceracı politikaları sonucu 3 yıl 2 ay gibi kısa bir zamanda bir imparatıorluk tasfiye edildi.. Sonra da çıkıp birileri “Çanakkale geçilmez” demiyor mu? Yahu o zaman niye mütareke yaptınız? İstanbul nasıl işgal edildi?
Varsa yoksa Mustafa Kemal.. Mustafa Kemal o savaşta protokol olarak 7. Sırada bir subay.. Elde Türk bayraklı savaş filmleri. Yahu Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, Osmanlı’nın savaşı idi.. İttihat Terakki cuntacılarının saldırgan, maceracı politikaları ile ümmetin başına bela edilen Osmanlı’nın tasfiyesine sebeb olan bir savaş değil mi bu! Beynel müslimin bir savaş değil mi idi, İngiliz, Fransız ve Ruslara karşı verilen.. Bizi bize kırdırmadılar mı Çanakkale’de, Hindistanlı, Senegalli müslümanları cepheye sürüp.. Ha Hindistan’dan gelen Hilafet paraları nasıl İŞ Bankası oldu ve bu fon nerede kullanıldı biliyor musunuz? CHP nasıl bu paranın yöneticisi oldu!
Söyletmen beni! Ha! Haberiniz olsun.. Çanakkale geçildi..
Anadolu’nun fethi MHP’lilere kaldı, İstanbul’un fethi Saadetçilere, Çanakkale AK Parti eliyle yeniden üretiliyor. Kurtuluş savaşı ise CHP’nin efsaneleri ile yeniden yazıldı.. Selam ve dua ile..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi