Ersoy Dede

Ersoy Dede

CHP için çok üzülüyorum

CHP için çok üzülüyorum

Takip edenler bilirler.. Yazarınız genellikle CHP’ye de CHP’nin Genel Başkanı’na da kızar.. Oysa bu defa durum farklı.. Kızmıyorum, kızamıyorum.. Çok ama çok üzülüyorum kendileri için.. Böyle bir Türkiye’de CHP olmak ne kadar acı veren bir durum.. Baksanıza topraklarınıza barış gelmiş, 30 yıldan fazladır akan kanın durması içi ciddi bir irade ortaya konmuş.. 80 yıldır; inkar, imha, ret ve asimilasyon politikalarına maruz kalmış bir halk, artık bu dönemin sonuna gelindiğine ikna olmuş... Az iş mi? Sen böyle bir Türkiye’de gel CHP Başkanı ol.. Çok üzülüyorum..

MHP’NİN DURUŞU ÖNEMLİ
Aynı üzüntüm MHP için değil.. Hatta pek çok sefer söylediğim bir şey var.. Ben MHP’yi destekliyorum.. Frenlerin boşalmasına, rampa aşağı kaptırıp yuvarlanırcasına gitmemize engel olacak bir sigorta olarak görüyorum MHP’yi.. Söylediklerinin tümünü reddediyor olsam bile, yaptığı muhalefeti yerinde buluyorum.. Ama CHP? CHP öyle mi ya? Bir kredi açıyor bir kapıyor, bir temsilci görevlendiriyor bir geri çekiyor, bir Başbakan’a mesaj yolluyor bir Köşk’e şikayete çıkıyor.. Allah CHP seçmenine sabır versin..

CHP MARJİNALLEŞMEYE MAHKÛM
Tam “silahlar sussun” mesajıyla ilgili tavır geliştirecekti Kılıçdaroğlu bu defa da İsrail özür dilemesin mi? Ya hu ne talihsiz adam şu Kılıçdaroğlu öyle.. Böyle giderse ilk seçimlerde marjinal parti olacak. Seçmeni kalmayacağı gibi aday bile bulamayacak. Çok açık değil mi zaten.. Adıyaman milletvekili Sayın Fırat’ın, “baldıran zehrine ortak olmaya geldim” derken ortaya koyduğu politikayı Kılıçdaroğlu hâlâ kavrayabilmiş değil.. Neden Ömerli Belediye Başkanı ya da hemşehrisi Sinan Yerlikaya AK Parti’ye katıldı? Bunu düşünmüyor..

ERDOĞAN İSRAİL’E EL ÖPTÜRDÜ
Pazarları siyaset yazmaktan hoşlanmam normalde.. Fakat öyle heyecanlıyım, öylesine kıpır kıpır ki içim, yazmadan duramayacağım.. İsrail.. 6 gün savaşlarını izlemek üzere Gazze’ye giden Amerikan gözlem gemisi USS Liberty’yi kasten torpilleyip 25 askeri hedef gözeterek öldürdüğü o saldırı için Amerika’dan özür dilemeyen İsrail... Her Filistin’e yönelik askeri operasyonunda en az bir BM Karargahını hedef aldığı ya da BM yetkilisini öldürdüğü için özür dilemeyen İsrail.. Mavi Marmara Kanlı Baskını için, Türk Halkı’ndan özür diledi. Türkiye’nin bütün taleplerini kabul ettiğini açıkladı.. Başbakan Erdoğan, “one minute” diyerek diz çöktürdüğü İsrail’e şimdi de elini öptürdü.. E Kılıçdaroğlu ne yapsın şimdi? Üzülmeyeyim de ne edeyim CHP için? Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi