Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

2014 Seçimleri ve Aziz Babuşçu

2014 Seçimleri ve Aziz Babuşçu

Suriçi Grubu’nun düzenlediği aylık toplantıların mart ayı konuğu, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu idi.

Aziz Babuşçu, Türkiye’de ne olup bittiğine dair genel bir panaroma çizdikten sonra 2014 seçimleri üzerinde durdu.
Anlaşılan o ki, Ak Parti il teşkilatı seçimlere sıkı hazırlanıyor. Bana göre yeri gelmişken, sayın Babuşçu’ya bir iki hatırlatmada bulunmak isterim.
Dinlerken gördüm ki Aziz Babuşçu, “halen” Başbakan R. Tayyip Erdoğan çizgisinde bir siyasetçi. Yani önce “vicdan” sonra “siyaset” diyen birisi.

¥

Ne yazık ki ve maalesef ki, Sayın Babuşçu farkında mıdır değil midir bilemem ama etrafında çok sayıda “cüzdanı” için partide olanlar var.
Elini taşın altına koyan değil, işlerine gelmeyince eli taşın altında olanların taşına basıp, can yakacak kişi ya da kişiler mevcut.
Sayın Babuşçu yakın çevresini “inanmış dört adam”la örüp yola çıkmazsa, güzelim emek ve idealleri tali yollarda seyredebilir.
Ak Parti’ye kapatma davası açıldığında ortalıktan toz duman olanlar, şimdi partide cirit atıyor. Onlara ve uzantılarına dikkat etmek lazım.
Aynı fotoğrafı MÜSİAD’da görmüştük. 28 Şubat döneminde MÜSİAD’dan istifa edenler, şimdilerde MÜSİAD’ın kapısında “Bizi alın” diye nöbet tutuyorlar.

¥

Aziz Babuşçu dersini iyi çalışmıştı, konuşmasının her paragrafında belli oluyordu.
İşte yukarıdaki söylediklerim, böylesine dersine çalışmış ve yetişmiş bir insanın, hayatında hiç bedel ödemeyenlere dikkat etmesi lazımdır.
“Cüzdan siyaseti” yapan ve siyasete girmek için çırak dahi olamayacak kişi ve kişiler sadece menfaatte ortaktırlar.

¥

Ülkemiz yaklaşık 100 yıldır, milleti merkezde istemeyen taraflarca idare edilmiş, siyasi iktidarlar da bu tarafların emrinde hareket etmiştir.
Milleti merkezde istemeyenler, kendilerini halkın efendisi, halkı da sürüler halinde güdülen topluluk olarak görmüştür.
Halkın ne milli ne de dini değerleri merkez tarafından özellikle görülmemiş, talepleri kabul edilmediği gibi bir de suçlu sayılmışlardır.
¥
Aziz Babuşçu, 2014 seçimlerini anahtar olarak gördüğünü ve hâlâ milleti merkezde istemeyen dabeci zihniyetlere bir cevap olacağını üstüne basa basa söyledi.
İsrail’in özür dilemesini bir “boyun eğiş” olarak değerlendiren Babuşçu; “özür dileme,” “tazminat ödeme” ve “Gazze’ye ablukanın” kaldırılmasına kadar olan gelişmeleri anlattı.

¥

Konuşmasının en can alıcı kısmından birisi de Süleyman Demirel’li bölümdü.
Kursağımda Demirel’le ilgili ne kadar düğüm varsa neredeyse hepsini çözdü ve “Süleyman Demirel çevreyi kandırarak ve aldatarak iktidar olmuştur” dedi.
Milleti aldatmayan liderleri de sayarak sözlerini şöyle tamamladı.
-“Net olarak ifade edebiliriz ki rahmetli Menderes, rahmetli Turgut Özal, rahmetli Erbakan ve Sayın Başbakan, milletin taleplerini merkeze taşıma gücünü halktan alarak merkezi organize etmeye çalışan liderlerdir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi