Ersoy Dede

Ersoy Dede

MHP’nin ve CHP’nin derdi ne?

MHP’nin ve CHP’nin derdi ne?

Süreç karşısında siyasi partilerin savrulacağını tahmin ediyordum. Ama bu kadarı benim için de sürpriz oldu .. Misal CHP..  Açık söyleyeyim, hâlâ umudumu korumaya çalışıyorum ben.. Tarihsel misyonu nedeniyle sorumluluğu bulunduğunu düşündüğüm CHP’yi yöneten kadroların, sonunda doğruyu göreceğine inanıyorum.. Daha doğrusu son tahlilde CHP’nin içindeki rasyonel zekanın galip geleceğine inanmaya çalışıyorum.

TBMM içinde bir komisyon kuruluyor. Hangi saikle bu komisyona üye vermeyi reddeder bir siyasi parti anlamak mümkün değil.. Kandil’le görüşülmesin, İmralı ile görüşülmesin, sivil toplum yurttaşların ayağına kadar gidip çözümü anlatmasın, TBMM’de kurulan komisyon işlemesin.. E tamam da, ne istediğinizi bir açık açık söyleyin.. Evet hiç istemediğim bir şey yapacağım şimdi.. “ya bizdensin ya onlardan” diyeceğim.. Çünkü bu işin artık gri tarafı kalmadı.. Ya çözüm isteyenlerdensiniz, ya da çözümsüzlük.. Ya kanın durmasını istiyorsunuz ya akmasını. Ya silahların susmasını tercih ediyorsunuz ya da konuşmasını.. “Hem karnım doysun hem pastam dursun” diye bir şey yok..

MHP’NİN SİYASİ GELECEK KAYGISI Ya MHP?..

Bir dönem BDP’nin istediğini bu kez MHP istiyor.. Evet bir dönem BDP de, sürecin sulh ile çözümlenmesini, nihayete ermesini, kendi siyasi geleceği bakımından tehlike olarak görüyordu. Bunu inkar edemezler. Ama BDP’nin de “irademiz” dediği, Kandil’in de “irademiz” dediği “İmralı”, sürecin bu yolla çözülmesi gerektiği yönünde tavır ortaya koyunca BDP mecbur kabullenmek zorunda kaldı.. Ama meselenin diğer uç tarafındaki MHP’nin siyasi ikbal kaygılarından arınıp, ülkenin geleceği için bir adım atabilmesi için hiçbir ümit yok gibi görünüyor.. Genel Başkanları, sokak kapısını tam kapatmadığı için, dışarıdan ışık gören taraftarları da ellerini ovuşturarak bekliyor.. Hatta,  bazı vekillerin yaptığı gibi, hem tabanı hem de Sn.Bahçeli’yi kışkırtıcı açıklamalar yapıyorlar. Bir milletvekili; “genel başkanımız vur desin vuralım” diyor, bir diğeri; “aralarında Ermeniler de var bu adamların” diyerek akil insanlar heyetini hedef gösteriyor.. Bu mudur siyaset yapma ahlâkı?..

ARAŞTIRMA YAPTIRIN

Bugün-yarın kamuoyuna açıklanacak bir araştırma var. Sonuçlar üzerinde teknik analizleri devam ettiği için ilan edilmediğini biliyorum. CHP ve MHP seçmeninin, genel başkanları gibi düşünmediğinin belgesi olacak bu araştırma.. Genar Araştırma Şirketi’nin CEO’su, ünlü araştırmacı Mustafa Şen’le konuştum.. dedim ki; “Bu CHP ve MHP için bir araştırma yapsanız, Kendi seçmeni ne istiyor acaba?” diye.. “Kaça mâl olur bu iş?” dedim.. Mustafa Şen dedi ki; “bu milli bir mesele. Bizim de çorbada tuzumuz bulunsun der, para almayız”..  Ben de buradan duyuruyorum.. CHP ve MHP’nin Genel Başkanları, siz yandaşlarınızın fonlarıyla ayakta kalmaya çalışan şakşakçı şirketlerin size hoş görünen araştırmaları üzerinden politika yapmayı bir kenara bırakın. GENAR sizin için bir araştırma yapsın.. Yapsın da, sizinle seçmeniniz, yani size oy veren kitle arasında nasıl bir uçurum varmış, neden geniş kesimlerin oyunu alamıyorsunuz, oyunu aldıklarınıza verdiğiniz sözleri yerine getirmiş misiniz, hepsinin cevabını bir alın… Madem politika yapıyorsunuz.. kitabına uygun yapın. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi