Mehmet Koçak

Mehmet Koçak

Deniz Gezmiş ve arkadaşları CHP’nin desteğiyle idam edildi

Deniz Gezmiş ve arkadaşları CHP’nin desteğiyle idam edildi

İnsanın bazen, ilgi alanında olduğu halde bazı önemli konuları gözden ve dikkatten kaçırdığı bir gerçektir.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, dün Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bugünkü CHP milletvekillerinin hassas olduğu bu konuda, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam cezalarının yerine getirilmesine ilişkin kanun tasarısına 30’a yakın CHP milletvekilinin “evet” oyu verdiğini söyledi.
Ben 53 yaşındayım ve yakın tarihin en önemli siyasi olaylarını iddialı bir şekilde araştırdığım halde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının CHP desteğiyle idam edildiklerini ilk defa duydum.
Bu gerçeği, benim gibi, birçok CHP’li milletvekili de o konuşmadan sonra öğrenmiş oldu.  
AK Partili Bülent Turan’ın 24 Nisan 1972 yılındaki meclis tutanaklarında tespit ettiği bu durum; yıllardır; Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının yıldönümünde, “Denizler ölmez” , “Darağacında üç fidan Deniz, Aslan ve İnan” sloganlarıyla anma toplantıları düzenleyen CHP’lilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzlerine bir tokat gibi indi
Ayrıca AK Partili Bülent Turan’ın bu tespiti; geçmişten günümüze CHP zihniyetinin ikiyüzlülüğünü belgelemiş oldu.
Gelin, bu olayı bir de TBMM tutanağından okuyalım:

273 KABUL 47 RET

“1972 yılında Meclis’teki üye sayısı 450 idi ve oylamaya 323 milletvekili katılmıştı. 273 milletvekili Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmesine kabul oyu verirken 48 ret oyu çıkmış ve 2 de çekimser oy kullanılmıştı. Oylamaya katılmayan vekil sayısı ise 118 idi. Deniz’leri idamdan kurtarmak için sadece 30 oya ihtiyaç vardı. Ancak CHP’lilerin önemli bir kısmı Meclis’e bile gelmemişti.

144 VEKİLDEN İDAMA HAYIR DİYEN 47 CHP’Lİ

Meclis’teki oylamada mecliste 144 sandalyeye sahip CHP’den idamlara hayır diyenlerin sayısı 47 idi. 48. ret oyu ise TİP’ li Mehmet Ali Aybar’a aitti.
Senato’da 34 üyesi bulunan CHP’den idamlara hayır diyenlerin sayısı ise 18 idi. Üstelik idamlar sırasında 12 Mart ara rejim hükümetinin Başbakanı, eski CHP’li Nihat Erim’di”
Görüldüğü gibi eğer CHP isteseydi idamlarını çok rahat önleyebilirdi. Eğer 30 Milletvekili idamı onaylamamış olsa ve bir grup milletvekili meclis dışına çıkmamış olsaydı, bugün belki de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan CHP’den milletvekili olarak meclis sıralarında oturuyor olacaklardı.
Bu çelişkinin adı, kelimenin tam anlamıyla ikiyüzlülük ve utanmazlıktır. Hem idam edeceksiniz hem de onların idamını istismar edeceksiniz. Buna ancak “yazıklar olsun” denir. Geçmişi bu ve benzeri kirli ve karanlık ilişkilerle dolu olan CHP’nin mevcut yönetiminden özür dilemesini bekleyen oldu.
Elbette geçmişiyle yüzleşmek ve özür dilemek de bir erdemliktir. Ancak, bu beklenti içindekiler bilsinler ki; CHP’nin dosyası o kadar kabarık ki; bunlardan dolayı özür dilemeye başlarsa, CHP yönetimi, gece gündüz özür dilemek zorunda kalacaklardır.  
Bu tarihi hatırlatmalarından dolayı AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Bülent Turan Beyi ayrıca da kutluyorum.

CHP: ESKİ TAS ESKİ HAMAM

CHP’nin geçmişi ikiyüzlülük ve kirli ilişkilerle dolu da şimdi temiz mi?
Eskileri araştırmaya gerek yok. “Yeni CHP” adıyla göreve gelen mevcut CHP yönetimi benzer bir ikiyüzlülüğü kısa bir zaman önce tekrarladı.
Hükümetin “Terörsüz Türkiye” projesi kapsamında başlattığı “Çözüm süreci”ne her fırsatta karşı çıkan CHP, hükümeti sıkıştırırım zannı içinde Meclis’te bir araştırma komisyonunun kurulmasını önerdi.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve 44 milletvekilinin “Kanlı çatışmalı ortamlara neden olan olay ve olguların araştırması, toplumsal barışı dinamitleyen, ülke kaynaklarını heba eden, yurttaşların yaşamına mal olan bu sürecin son bulması için çözüm yollarının bulunması amacıyla “Çözüm Sürecini Değerlendirme Araştırma Komisyonu” oluşturulması için TBMM’ye önerge vermişti.  
AK Parti’nin Araştırma Önergesiyle, CHP ve BDP’nin terör sorununun çözümüne ilişkin verdiği araştırma önergeleri birleştirildi. CHP’liler bu sefer imzalarını geri çektiler. Amaçları ülke sorunlarına çözüm bulmak veya çözüm önerilerini desteklemek değil. Hedefleri; yıkmak, engellemek suretiyle ülkeyi siyasi istikrarsızlığa sürüklemektir.
Anlaşıldığı gibi aynı CHP ve değişen bir şey yok.
Eski tas eski hamam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Koçak Arşivi