Faruk Köse

Faruk Köse

“Derin Kalkışma”nın “Sahte Sahabe”leri

“Derin Kalkışma”nın “Sahte Sahabe”leri

Kimsenin “Laik Kemalist statüko”ya karşı eylem yapmasına diyeceğim yok da, her türlü “karanlık odak”ın, “dinsiz-imansız”ın, “derin yapı”nın destek verdiği eylemlerin kalabalığını artırdığı halde, bunu İslam’a yamamaya kalkışanların, çirkef hallerine, zırvalarına İslam’dan “meşruiyet kılıfı” çektiklerini görünce dayanamıyorum.

Adam çıkmış, “Devrimci Müslümanlar” adıyla bir takım kurmuş. İslam’ın temel esaslarına ve müslümanlara karşı şedid, ama her türlü gayriislami kişi ve merci karşısında “yumuşak...” İslam ve müslüman düşmanı unsurlar ne zaman bir yerde eylem yapsa, koşup destek olmakta üstüne yok!

Bu zat, “derin güçlere dayalı ulusalcı-Kemalist bir kalkışma”nın ürünü olan ve ülkeyi “terör arenası”na çeviren olayları “cihad”, bu eylemlere katılanları “sahabe” olarak tanımlayacak kadar da “bel’ami çirkef zihniyet”e sahip. Elinde içki kutusu ve sigara, ayağında ayakkabı ile Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ni kirletip çöplüğe çevirenlerin o haline “salat”, yani “namaz” diyecek kadar da “zırvanın zirvesi”ne çıkabiliyor.

Peki, bunlar “Allah için” mi mücadele ediyorlar? “İslam hakim olsun” diye mi? Bunlar, ellerinde içki şişeleri, arkalarında derin yapılar, M. Kemal’in resimleri altında, “Kemalizm’e bağlılık yeminleri”yle ve diğer “solak görseller”le cihad eden sahabe, öyle mi? Taksim olayları cihadsa, bu cihad Allah’ın hangi emrine uygun olarak, Kur’an’ın hangi hükmünü hakim kılmak için yapıldı?

Laik, Kemalist, Komünist, Ateist, Sol-Militan, Egenekoncu, Ajan-Provokatör, Ulusalcı, Esedci, DHKP-C’li, TİKKO’lu, TKP’li, SDP’li, İP’li, ÖDP’li, ADD’li, ÇYDD’li, CHP’li, alkolik vb. tüm “İslam dışı unsurlar”ın, “uluslararası çıkar çevreleri”nin ve “küresel şer güçleri”nin emellerine hizmet için sahneye konulan “derin kalkışma”ya payanda olmak mı cihad? İçki içene kandil simidi dağıtıp, “alkoliklerin meclisi”nde “namaz ritüeli” icra edecek kadar yozlaşan bu “ne idüğü belirli” tipler ve destek verdikleri kalabalık sahabe mi yani?

Sahabe demek, “sahip çıkan” demek. Peygamber’e ve getirdiği hükümlere, hayat tarzına sahip çıkan... Bunlar kime sahip çıkıyorlar? İşte yukarıda saydığımız İslam dışı ne varsa onlara... “Derin militanlar”ın “kirli eylemler”ine... İslam’ın yakınına yöresine bile yaklaşamayacak kadar “İslami şuur ve esaslar”dan uzak tiplere...

Meselenin “kurulu düzen”e ve “Laik-Kemalist statüko”ya karşı alınan tavır kısmına bakmıyorum; çünkü “kurulu düzen”i de, “statüko”yu da, “Laik-Kemalist rejim”i de reddediyorum. Ancak, birileri çıkıp da kurulu dinsiz düzenin devamından yana olanların taşeron olarak kullanıldığı, “uluslararası sömürünün sermaye baronları”nın çıkarlarına hizmet eden “kalkışma”yı İslam adına desteklemeye kalkışırsa, bu yüz karası tutuma değinmeden geçemem. Çünkü “İslam ve müslüman düşmanları”na piyonluk yapanlara “sahabe”, yaptıklarına “cihad” diyen zihniyeti es geçme lüksümüz yok.


“İ’lây-ı Kelimetullah” için değil de “İ’lây-ı Kemalist-Laik Statüko” veya “İ’lây-ı derin diktatörlük” için kavga etmek, müslüman ve İslam düşmanı derin yapıların yönlendirdiği organizasyona dahil olup çapulculuk yapmak nasıl cihad oluyor? Ne kadar İslam düşmanı varsa onlarla omuz omuza vererek yapılan tahribat mı cihad? Ömründe bir kez camiye gitmeyen, cemaate katılmayan ve bundan sonrası için de bunu düşünmeyenlerin, derin yapılara hizmet eden eylemleri için camiyi lojistik merkezi yapmaları mı cihad?

Peki, o topluluk “Allah’ın dini için” mi oradaydı? Allah’ın hangi hükmünün icrası ya da ihyası için eylem yaptılar? Hiçbir “ilahi hüküm”e dayanmayan, hiçbir “Kur’ani kaygı” taşımayan, hiçbir “Nebevi usûl”e uymayan; üstelik “terör” estiren, “kaos” oluşturan, “fitne ateşi” yakan “derin kalkışma”ya omuz verenler mi sahabe? İslam’a ve müslümana her türlü hakaretin, saldırının, terbiyesizliğin yapıldığı olaylar zincirine halka olanlar mı, İslam dışı unsurların kalabalığını artıranlar mı sahabe?

İslam’ı modernizme kurban etmeye kalkışan bir zihniyetin takipçileriyle İslam’ı bir kaşık suda boğmak isteyen güruhun tetikçileri ve temsilcilerinin kalabalığı sahabe mi yani? Sürekli İslam’a ve müslümana laf sokuşturan, ama hiçbir zaman küfre ve kâfire, şirke ve müşrike, tuğyana ve tağuta, fıska ve fasıka... söz etmeyen birinin takipçileri ile bu güruhun yardım ettiği karanlık unsurlar mı sahabe? Müslüman olduklarını iddia ettikleri halde solculardan, liberallerden, Kemalistlerden... takdir görmeyi marifet sayanlar mı sahabe, yoksa “İslami kavramlar”ı, “İslam karşıtlığı” üzerine kurulu sapkınlığa malzeme yaparak prim kazanmaya çalışan zihniyetin takipçileri mi?

Belki de içki şişeleriyle TC yazanlardır sahabe, yaptıkları da cihaddır!...
Ne diyelim, Allah sizi cihadınızla haşretsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Faruk Köse Arşivi