Muhsin Meriç

Muhsin Meriç

R4bia Platformu: “Medine Sofrası”

R4bia Platformu: “Medine Sofrası”

Pazartesi günü yeni bir platform kuruldu: Rabia Platformu. 

 Gazetemizin de destek verdiği platform, tarihte ilk defa bu kadar kısa sürede İslam Dünyası tarafından benimsenen bir ‘sembol’ olan ‘Rabia İşareti’nden ilham alıyor.
 Okurlarımıza tavsiyemiz platforma üye olup İslam Dünyası ile ilgili faaliyetlerini, projelerini, çalışmalarını buraya eklemeleri. www.r4biaplatform.com 
 R4bia Platformu adeta bir Medine Sofrası gibi. Tek başına hiç kimsenin değil ama aslında herkesin. Herkes bu sofrada sunulan ziyafetten istifade edebiliyor ve yine bu şuur ve ruha sahip herkes sofraya kabiliyeti, gayreti oranında katkıda bulunabiliyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. 
 Platformun kuruluş gerekçesi, ne yapacağı ve “Rabia Kuşağı”nın anlamı yayınlanan basın açıklamasında şöyle ifade ediliyor:

1-PLATFORM NİÇİN KURULDU?

 “Darbelere, diktatörlüklere, adaletsiz düzenlere ve tüm kirli, ekonomik, sosyal, siyasal ilişkilere ve siyaseti mafialaştıran derin yapılara, kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı siyaset odaklarının kanlı senaryolarına ve sistemlerine karşı ortak vicdanın sesini yükseltmek,
Sivil iradeyi, barışı, insan haklarını ve onurunu savunmak, 
 İnsanlığı tehdit eden haksızlıklara, hukuksuzluklara dünya çapında işbirliği ile karşı çıkmak,
Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı durmak için, Tarihe tanıklık etmek adına, evrensel bir erdemliler ittifakını gerçekleştirmek için, adaletten, barıştan, özgürlükten yana yeni bir dünyanın gerçekleşmesine katkı sağlamak adına R4BIA ruhunun bir insanlık inisiyatifine dönüşmesini temin etmek için bir grup gönüllü olarak Rabia Platformu’nu kurmaya ve www.r4biaplatform.com sitesini açmaya karar verdik.” 

2-PLATFORM NE YAPACAK?

 “Bu Platform hiçbir kurumun, kişinin, partinin tek başına sözcülüğünü yapmayacaktır. 
 Bu Platform kurumların ya da organizasyonların yaptığı veya yapacağı faaliyetleri koordine etmeden, organize etmeden sadece duyurusunu yapacaktır.
 Dünyanın neresinde olursa olsun R4BIA eylemlerine destek verecek, bu yeni harekete katkı sağlayacak yeni fikirlerin ve projelerin duyurulmasına yardım edecektir. 
 Platform, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların sesi olacaktır. 
 Dünyanın annesi Mısır’dan doğan ve yüzyıllar önce yaşamış bir annemizin adı olan bu işaret ve temsil ettiği ruh ve bilinç, şimdi tüm dünyada zulme, adaletsizliğe, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı asil ve dik bir duruşun sembolü olmuştur. 
 Tüm dünyadan R4BİA toplantıları yapan kişi ve kurumlar bu etkinliklerini www.r4biaplatform.com adresine girerek duyuracaklardır.
 R4BİA Platformu “evrensel vicdan”ın buluştuğu bir iletişim zeminidir. 
 Ortak bir akıl, ortak tartışma zemini, ortak duyuru alanı olacak platform, zulme karşı, darbelere karşı, adaletsizliğe karşı, haksızlığa karşı duran ve sesini yükseltmek isteyen tüm kişi ve kurumlara açıktır. 
 İslam Dünyası bu yeni dünyanın inşasında söz sahibidir. R4BIA, İslam Dünyasının “Yeni bir dünya için benim söyleyecek sözüm” var demesidir.” 

3-RABİA KUŞAĞI

 “Yeni bir kuşak doğuyor ve yetişiyor: ‘Rabia Kuşağı.’ Platform, bu kuşağın yetişmesine de şahitlik edecek ve bu kuşağı da bir araya getirecektir. 
 19.YY sonunda, savaş yıllarında İdeolojik ve politik çatışmaların gölgesinde şekillenen kavram ve kurumlarla 21.YY’ı açıklamak mümkün değil. R4bia Platformu, R4bia Global Network ve Rabia kuşağı bundan sonra daha çok duyacağımız, evrensel bir çözüm adına, halkların dayanışmasının ifadesi olan bir umudun markası olacaktır.”

İSLAM DÜNYASININ İHTİYACI

 İslam Dünyasının en önemli ihtiyacının ve en büyük zaafının ortak hareket edememek olduğu hepimizin malumu. Ancak bu ihtiyaç ve zaaf temennilerle karşılanamaz ve giderilemez. Somut, cesur ve kararlı adımlar atacak fedakâr kadrolarla ancak bu ideale ulaşılabilir. İttifak limanına düzenlenecek her sefer mübarektir ve hayırlıdır. Rabia Platformu bu sefere çıkmaya kararlı olanlar için bulunmaz bir ruh ve rüzgâr veriyor.  
Samimiyetle bu ruha kuvvet verenlere ne mutlu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhsin Meriç Arşivi