Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

100. gün

100. gün

Mısır’daki darbenin 100. günü 11 Ekim 2013’de doluyor.. 11 Ekim tüm dünyada protestolarla anılacak..

15 Ekim Kurban Bayramı biliyorsunuz. Bu sene Bayram namazı dünya Müslümanları ile birlikte tüm Türkiye’de merkezi camilerde kılınacak..
Bu sene bütün dünyada aynı gün bayram yapılması için Türkiye’den bilim ilim heyeti, hilalin ilk görüneceği yer olan Güney Afrika’ya gidecek ve hilalin doğuşunu canlı olarak yayınlayacaklar..

11 Ekim Cuma günü meydanlardayız, 15 Ekim’de bayram yapacağız.. Bayram İstanbul’da Avrupa yakasında Sultanahmet’te, Anadolu yakasında Mimar Sinan Camii’nde kılınacak..
3 olayın 100. günleri Cuma’ya denk geliyor.. 3 Cuma’da bütün dünyada eylemler yapılacak. Cuma çıkışlarında dua, hemen arkasından protesto gösterileri ve yürüyüşleri, gece Kunut nöbetleri.. Bir gece öncesinden ya da o günün gecesi, sabah ya da yatsı namazından sonra Kunut duaları yapılacak..

Bu organizasyonu herkes kendi bölgesinde yapacak. STK’lar, media, herkesin şimdiden çalışmalara başlaması gerekir..

Mısır darbesi 3 Temmuz’da yapılmıştı.. 8 aylık Mursi yönetimini başarısız görenler, nerede ise onun iktidarının yarısı kadar sürede ülkeyi kan gölüne çevirdiler..
Mısır’da 3 milyon insan Rabia’da darbeyi protesto ederken, bugün tüm dünyada 300. milyon insan darbeye karşı.

ABD İçişleri Bakanlığı’ndaki Müslüman bir danışman da Twitterine Rabia işareti koydu. Yarın Beyaz Saray’daki Müslüman bir danışman da aynı şeyi yaparsa şaşmamak gerek.. 3 milyon Mısırlının direnişi, 300 milyona yükseldi bugün. Tüm dünyada çığ gibi büyüyen bir öfke ve lanet var.
Kabe’ye giden hacılar da bu Kunutlara katılacak göreceksiniz..
2. Kunut Cuması 14 Ağustos 2013 Rabia katliamının yüzüncü günü olan 22 Kasım’da.. 3. Kunut buluşması ise, Suriye’deki Guta katliamınının gerçekleştiği 21. Ağustos 2013’ün 100. günü olan 29 Kasım 2013’de..

3 Kunut da cumaya denk geliyor.. Bazı illerimizde Kunutlar cuma sonrası cumartesi, pazara da yayılacak.. Sergiler, konferanslarla devam edecek. Radyolar ve Tv’ler o güne özel yayınlar yapacaklar.. Twitter de mesajlaşmalar gerçekleşecek..
Bu konuda davet beklemeyin lütfen. Siz davet eden olun. Üyesi olduğunuz dernekleri, vakıfları, sendikaları, odaları ses vermeye çağırın ve hep birlikte sesimizi yükseltelim. Haksızlıklar karşısında susanlardan olmayalım..
Bu konuyu çalışanlarımıza, komşularımıza anlatalım..
Vitrinlerimizde bu cinayetleri duyuralım.
Üniversite gençliği üniversitede sergiler açabilir, kapalı salon toplantıları yapabilir mesela.
Kunutlar için her camide ayrı bir program yapılabilir..
Bu olaylar ümmetin vahdetine sebeb olmalı. Sadece zalimlere lanet okumakla kalmamalıyız, Peygamber’e salavat da getirmeliyiz.

İlk Kunut’tan sonra Bayrak kucaklaşması için herkes hazırlıklara başlasın. Kurban kesimi öğleden sonraya kalsın. Namazı kılıp gitmiyoruz; bunu herkese söyleyelim, dernekler, şirketler bayramlaşmalarını bu toplu Bayram namazları sonrası yapsınlar.
Yaşlılar, engelliler, lohusa kadınlar dahil herkes, namaz kılamayacak çocuklar da dahil, namaza gelmeli, orada bulunmalı, duaya iştirak etmeli..
Bunları daha önce yazdım..

Ayağımız camiye alışmalı. Camiler sadece namaz kılınan yerler değil, hayatın merkezinde yer almalı. Caminin dört köşesinde, her vakit arası dört ders halkası oluşsa, günde 20 ders halkası olur..

Rabia’yı camide de gerçekleştirelim. Dört köşe ve dört ders halkası..
100. gün etkinlikleri, Platform koordinatörü Cihangir İşbilir’in ifadesi ise “unuttuklarımıza karşı bir alarm, bir hatırlatma görevi yapacak”.

Bu süreç yeni bir dünya için bir mektep oldu İslam ümmeti için.. Bu günleri sadece protesto olarak değil, yeni bir medeniyetin ihya ve inşası için bir iradenin ortaya konması anlamında, bize bir sorumluluk ve bilinç kazandırması gerek.
Mısır ve Suriye sadece İslam dünyası için değil, insanlık için şok etkisi yapmaya devam ediyor.. Bu iki ülkedeki gelişmeler, bölgenin derin gerçeğinin ortaya çıkması için de tarihi bir fırsata dönüştü..

Şimdi, ilk olarak, herkesin 11 Ekim Kunutu’na ve hemen ardından 15 Ekim bayram buluşmasına hazır olması gerekiyor..
Lütfen bu mesajı herkese ulaştıralım.
Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi