Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP’liler için ilmihal dersleri!

CHP’liler için ilmihal dersleri!

Küçük ve basit bir haber: CHP Milletvekili Şafak Pavey’in başörtülü Meclis’e giren AK Partili vekilin söylediğini iddia ettiği “Başımı açarak bir daha kirlenmeyeceğim” sözünün gerçek olmadığı ve Pavey’in kendi kafasından uydurduğu ortaya çıktı.

Meclis’e başörtüsüyle gireceğini açıklamasının ardından Habertürk’e konuk olan Kahramanmaraş Sevde Beyazıt Kaçar, başörtüsünü inancı gereği örttüğüne dikkat çekmek için “Ben tekrar (başımı) açamam. Açarsam kendimi kötü hissederim. Buraya gelip tertemiz oluyorsunuz, sonra tekrar bile bile günah işlemek...” diyerek hacca gidince tertemiz olduğuna dikkat çekmiş ve başını tekrar açarak günaha girmek istemediğini söylemişti.

Bu mekteplerde okutulan din dersi ile ancak bu kadar oluyor demek ki! Daha milletvekili, aydını böyle düşünün. Bunlar Kurban’la Haccı aynı zamana denk geldiğini düşünecek kadar cahiller.. İnanın İslam’ın ve imanın şartını say desen bilmezler. Şarap markalarını daha iyi bilir bazıları..

Evet, kirlenirsiniz hanımefendi.. Mesela inkar edenler kirlenmiştir bizim inancımızda.. Şarap haramdır, pistir, tıpkı domuz gibi.. Mikrodalgada pişirsen de pistir, temizlenmez..

Mesela kadın erkeğe, erkek kadına dokunursa abdest gider, yeniden abdest almanız gerekir..

Bilmiyorlar, bilmediklerini de bilmiyorlar, bir de karşı tarafa bilmiş bilmiş akıl vermeye kalkışmıyorlar mı? Bize göre öyle, bir itirazınız mı var.
Nasıl bir Mobbing yaptığınızın farkında mısınız..

Siz evinizde köpek besleyebilirsiniz, bir Şafi köpeğe dokununca abdesti bozulur.. Evde köpek beslemek mekruhtur.. Mekruh, yani kerih, yani pis, çirkin, kötü bir iş yapmış olursunuz. Köpeğinizi hergün yıkasanız da bu değişmez.. Kerih, tiksindirici, iğrenç anlamına gelir.. Bakın sözlüğe görürsünüz.. Allah’ın emrine aykırı ise yaptığınız iş haramdır, Resulün sünnetine aykırı ise mekruhtur!

Bu neye benzer biliyor musunuz, ben kıbleye durup namaz kılıyorum ya da, siz şehri camiye göre ve kıbleye göre değil de kafanıza göre yapıyorsunuz, sonra da caminin ön cephesinin estetik açıdan yola paralel olmasını istiyorsunuz! Bu buna benziyor. Biz yüzümüzü, yönümüze kıbleye çevireceğiz..

Siz şöyle düşünebilirsiniz. Dünya yuvarlak, İstanbul nere, Mekke nere, buradaki bir milim sapma, Mekke’de binlerce metre farka sebeb olur. Tamam da, bilerek yüzümüzü sağa-sola çevirmeyiz..

Siz bu dünyada kendinizi bitkiler, hayvanlar ve insanlar olarak, bir de cansız maddelerle birlikte varolduğunuzu düşünürsünüz, bize göre, melekler, cinler, şeytanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz..

Biz bu dünyada yaptığımız ve yapmamız gerekirken yapmadığımız her şeyden hesaba çekileceğimizi, bir gün bu dünyadaki söz ve eylemlerimizde hesaba çekileceğimize inanıyoruz..

Evet, Hacca gidip, ilahi rızaya uygun yaşama sözü verenlerin, Allah’a verdikleri söze sadık kalmaları beklenir.. Eğer bir insan Allah’a verdiği sözü ciddiye almıyorsa, onun hiç bir sözüne inanmayın..

Bakın Hanefi iseniz parmağınız kanadığında abdestiniz bozulur, parmağınız kanar ayağınızı yıkarsınız. Bunu anlamanız zaman alabilir.

Oruçlu iken bilerek bir lokma bir şey yeseniz 61 gün daha oruç tutmak zorunda kalırsınız..

Aslında bizim politikacılara, gazetecilere, diplomatlara ve paşalara özel din dersleri takviyesi yapmak lazım..

Bazı “aydın”larımızın hayatında Kur’an-ı Kerim’in Çalışıkuşu romanı kadar bile yeri yoktur. İnanmasanız bile, içinde yaşadığınız toplumun inanç ve geleneklerine şahidlik etmek de bir aydın sorumluluğu değil mi?

Bilmiyorsunuz, bari susarsınız, akıl vermeye, azarlamaya, alay etmeye kalkışmazsınız..

Eminim bu sözleri söylerken bu kişiler, müthiş bir özgüvenle ve gururla, ve karşısındakini küçümseyerek bu sözleri söylüyordur.. Ve iyi bir şey yaptığını düşünüyordur. Bu Kemalist, bu “beyaz Türk” kafası ile daha ne kadar uğraşmaya devam edeceğiz bilmiyorum.

Bu konuda aileleri kadar bunların yakın çevrelerinin de bu işte sorumluluğu olmalı.

Ama öte yandan düşünüyorum da, cehaletin bu kadarı ancak eğitimle mümkündür! Bir de bu eğitim sisteminin başına “Milli” kelimesini eklemiyorlar mı?

Benim kitaplarımdan birinin adı “Bu Din Benim Dinim Değildi” idi. Bu din dersleri yetişeni işte böyle..

Örtünen milletvekili kardeşlerim inşallah Allah’a verdikleri söze sadık kalırlar ve kirlenmezler..

Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi