Ersoy Dede

Ersoy Dede

Bu ismi not edin bir kenara

Bu ismi not edin bir kenara

Seçim sathı-mailindeyiz ya, bu süreçte, zaman zaman bu sütunda, dikkatimi çeken bazı isimleri anlatacağım size.. Bunun bu seçimle de ilgisi yok. Biz bu aday adaylığı vesilesiyle tanıyalım da, yıllar sonra arşivden çıkarır; “bak hangi yollardan geçmiş” deriz.. Şöyle söyleyeyim.. 1999-2000 yıllarında Recep Tayyip Erdoğan yazmak kolay.. Hatta 1994’te bile.. Fakat var mı, 1986’daki ara seçimde milletvekili adayı, 1989’da da Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yazı? Ben bu aday adaylığı sürecine öyle bakıyorum işte..

FISILTI GAZETESİ FENA ÇALIŞIYOR

Şişli’den Ak Parti’nin aday adaylarından biri ile tanıştım geçenlerde.. Hakkında çok şey duymuştum, bizzat tanışmak istedim, öyle söyleyeyim.. Mansur Topçuoğlu.. Şişli’deki bazı muhtarlardan, Osmanbey’deki gömlekçi Hilmi Abi’ye kadar.. Sabah namazını Gülbağ’daki Osman Sağnak Camii’nde kılan yaşlı bir adamdan, Feriköy’deki Surp Vartanants Kilisesi bahçesinde rastladığım Ermeni Amca’ya kadar… Kuştepe’de kağıt toplayan çocuktan, Nişantaşı’ndaki kafelere takılan gençlere kadar.. O kadar çok kişiden duydum ki adını.. Kalktım yanına, görev yaptığı Haliç Üniversitesi’ne gittim ben de.. Böylesi bir halkla ilişkiler çalışmasını nasıl yaptığını anlamak için.. Okulun bahçesinde bir banka çöktük. Çocuklardan biri karton bardakta iki çay getirdi. Sanki mütevelli heyeti başkanına değil de ortak ders aldıkları sınıf arkadaşına getirir gibi.. Aradaki duvarı paramparça etmiş Mansur Topçuoğlu.. O kadar ki, biraz sonra; “hadi artık bize biraz müsaade edin, özel bir şey konuşmamız gerekiyor” demek zorunda hissetti kendini.. İyi bir şey mi? Bilemedim vallahi.. Neyse şu “halkla ilişkiler” meselesini anlamaya çalışıyordum, birkaç cümleden sonra çözdüm.. Adam halkla ilişkiler çalışması adına hiçbir şey yapmamış.. Zaten ne olduysa o yüzden olmuş.. Çağan Irmak’ın “Babam ve Oğlum” filmi gibi.. Bilenler bilmeyenlere anlatmış, efsane gibi yayılmış adamın ismi..

MUHAFAZAKÂR SARIGÜL

Enteresan bir adam Mansur Topçuoğlu.. İlk kanaât şu; Şişli’nin havasından mı suyundan bilinmez, Mustafa Sarıgül’ün muhafazakâr olanı..  İlk soru Sarıgül ile ilgili kuşkusuz.. Çok yüksek oylar aldığını hatırlatıyorum Topçuoğlu’na; “keşke yeniden Şişli’den aday olsaydı. Ben her hâl ve şartta kazanırım da, rakibim Sarıgül olsa oylarımı arttırırdım” diyor.. Ve ekliyor; “Sarıgül ucuz yırttı. Mecburen Topbaş’a karşı yenilecek. Burada olsaydı da bana yenilseydi, isterdim”.. Mansur Topçuoğlu’nun üzerine apar-topar kitaplar falan yazılmasını gerektirecek, üretilmiş, eklemlenmiş bir hikayeye ihtiyacı yok.. Ziyadesiyle acı, dram, mücadele var zaten özgeçmişinde.. Ortaokulda ayakkabı boyacılığı yapan, üniversitede depozitolu şişe toplayıp satan bir genç adam var ortada. Yalvarsan daha çarpıcı bir hikaye yazamazsın zaten.. Bir de Topçuoğlu bildiğin yeni Türkiye.. Arap asıllı bir Mardinli, Diyarbakır’da Kürt kültürüyle yetişmiş, bir Laz kızıyla evli ve İstanbul’da Türk kültürüyle yaşıyor.. Her yanıyla 2023 vizyonu anlayacağınız.. Konuşmanın bir yerinde, “Evrensel Ak Parti değerleri ve sistematik olarak bunların Dünya’ya taşınması” dediğini not almışım.. Eve gelince internetten arattım, neymiş bu “Evrensel Ak Parti Değerleri” diye. Bundan sonra sıklıkla duyacağımızı zannettiğim bu sözü daha evvel kullanan bir Ak Partiliye rastlamadım..

SÜRPRİZ OLMAZ

Listeler açıklandığında Mansur Topçuoğlu’nun Şişli’de aday olduğunu görmek benim için sürpriz olmayacak. Ve eğer o aday olacaksa, adaylığın ilan edilmesiyle seçim bitmiş kabul edilebilir gibi geliyor.. Nasip.. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi