Ersoy Dede

Ersoy Dede

Erdoğan’a İHH üzerinden operasyon

Erdoğan’a İHH üzerinden operasyon

İHH ile ilgili bir operasyon hazırlığında olunduğunu biliyorduk. İHH’yı merkeze alan ama aynı anda pek çok amaca hizmet eden bir operasyon. Öncelikle Mavi Marmara Kanlı Baskını nedeniyle, gerek Büyük Türk Milleti önünde gerekse Başbakan Tayyip Erdoğan önünde diz çökmek zorunda kalan İsrail’in, bunun acısını bir yerlerden çıkartmaya çalıştığını aylardır görüyoruz.. Evet 9 şehit verdik Akdeniz’in sularında ama One Minute açılımının devamı mahiyetinde yeni bir dönemin de kapısını araladık.. Bölgenin güç dengeleriyle oynadık. Ekseni bırakıp merkezi kaydırdık.. İçeride devam eden kavgaların dış bağlantılarını analiz ederken bu boyutunu görmezden gelmeyin. 

İSRAİL’İN OPERASYONLARI

İsrail, Türkiye’ye karşı nefes almaksızın operasyon yapıyor. Bazen psikolojik harekat şeklinde bazen doğrudan fiziksel operasyonlar.. İşte Hakan Fidan ile ilgili olarak çıkan makaleleri vesaireyi hatırlıyorsunuz. Aynı anda Fidan’ı hem “İran”cı hem de “El Kaide”ci gösterebilecek kadar çaresiz çırpınışlar.. Acı bir tebessümle izliyoruz olan biteni.. Suriye’ye giden yardımları da tıpkı Gazze’ye giden yardımlar gibi gerek engellemek, gerekse itibarsızlaştırmak için var gücüyle çalışıyor İsrail ve onun yerli işbirlikçileri.. 

BU OPERASYON LAZIMDI

Bakın Türkiye’ye çekilen operasyonun bir tasvirini yapalım önce.. Daha evvel yazdım, ısrar ediyorum. Yasin El Kadı ile Başbakan Erdoğan’ı ilişkilendirerek Erdoğan’ın uluslararası terörizm ile finansal bir bağlantı içinde olduğu tezini işlemeye kalktılar. Tek atladıkları BM, çoktan El Kadı’yı terörist olarak görmekten vazgeçmişti.  Bazı işgüzarlar “ama olsun ABD’nin terör listesinde El Kadı’nın ismi var” gibi garip savunmalarla ilişkinin dünyada yankı bulmasına çalıştılar. Elbette başarılı olamadılar. Şimdi ise benzer bir taktiği İHH TIR’ları algısıyla yaratmaya çalışıyorlar. Bunun bir algı operasyonu olduğunu söyleyelim evvela.. “Ayakkabı Kutusu” gibi, İHH TIRları” da psikolojik harekâtın bir ayağını oluşturuyor. Ama sadece İHH TIR’ları değil. Bu TIR’larla taşınan malzeme ve alıcının kimliği de önemli.. 

ÖSO’YA MI GİDİYORDU, EL KAİDE’YE Mİ?

Örneğin Suriye Ulusal Koalisyonu için silah taşınıyorsa bu en fazla yasadışı yollarla sınır dışına silah çıkarmak sayılır.. Yani Özgür Suriye Ordusu için silah giderse çok işlerine yaramaz bu bilgi.. Ama  El Kaide gibi bir terör örgütü için taşınıyorsa o vakit tablo değişir.. Dahası bunu İHH tek başına yapıyorsa yersin İHH’yı olur biter. Ama meseleye; “Jandarma aramak istedi, TIR’daki MİT görevlisi arama yaptırmadı” gibi bir kılıf geçirdiğinizde, El Kadı üzerinden murad ettiğiniz ilişkiyi, İHH’dan rahat rahat kurabilirsiniz.. Türkiye’nin uluslararası terör örgütleriyle ilişkisi böylece tescillenmiş olur.. Sonra? Egemen devletlerin uluslararası terörist ilan ettiği Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan Ahmet el Beşir gibi Tayyip Erdoğan’ı uluslararası bir mahkemede yargılatmaya kalkacaklar.. 

OSLO, ULUDERE, İHH

Çok açık söylüyorum, üstüne basa basa söylüyorum Uludere’de 34 kişinin yaşamını yitirdiği trajedi ne ise, 7 Şubat’ta Hakan Fidan’a kurulan komplo ne ise, Yasin El Kadı ve peşinden de İHH TIR’ları meselesi de aynı filmin bir başka perdesidir.. Bu kadar açık ve net.. Bu tezgahı tertipleyen güçlerin niyetlerini de amaçlarını da hedeflerini de anlayabiliyorum. Benim kanıma dokunan, bunların yerli işbirlikçileri.. Ve ben yurtiçinden olduğu için “yerli” ifadesini kullanıyorum ama kimse gerçekte bu işbirlikçilerin, anladığımız anlamda “yerli” olduğunu iddia etmesin bana.. Yabancı istihbarat servislerin Türkiye’de konuşlanmış istasyon şefleridir bunlar. İsimlerinin Türkçe olması, doğdukları yerlerin buralar olması falan aldatmasın sizleri.. “Bizim devletimiz, bir yardım kuruluşu eliyle terör örgütlerine silah dağıtıyor” diye dünyaya ülkesini, üstelik de yalan bir haber üzerinden faş etmeye çalışanlar ile ilgili ne düşünmeliyim başka?. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi