Serdar Arseven

Serdar Arseven

İHH, Erdoğan, Efkan Âlâ, Paralel Yapı ve İsrail!

İHH, Erdoğan, Efkan Âlâ, Paralel Yapı ve İsrail!

İki önemli gelişme: İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, “Tır’ın içinde Türkmenlere giden yardımlar var. Herkes işini bilecek!” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Paralel Yapı” hakkında soruşturma açtı!

Bu güncel gelişmeler ışığında okunması gereken bir yazı…

www.spothaber.com haberi vermiş:

Paralel Yapı ve CHP Milletvekili…

Yeni Akit Genel Yayın Danışmanı ve yazarı Serdar Arseven Hatay’da silah yüklü İHH ‘tır’ının yakalandığına ilişkin asparagas haberin peşine düştü. İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın “Hükümete yüklenen malûm yapının mensubu” diyerek nitelendirdiği “muhabir”!

RADİKAL haber(!)in peşine takılan CHP Hatay vekili Dudu’nun başına öyle paralel bir hadise geldi ki!

Dudu, twitter hesabından (gelişmeleri olay mahallinde takip ettiğini öne sürerek) şunları yazmıştı: Kırıkhan’da İHH’ya ait silah yüklü bir tır yakalandı. İçinde de bir MİT görevlisi var. İnsani yardım adı altında ne yaptıkları belli oldu.”

Kamuoyu bu tweet ile çalkalanırken Serdar Arseven’in hareketlendirdiği kitle, Dudu’dan iddialarını ispatlamasını istedi. CHP’li Dudu uzun süre sonra twitterdan şu açıklamayı yapmak zorunda kaldı: İşin İHH ile ilgili bölümü konusunda aldığım yanlış bilgilere dayanarak yaptığım açıklama yanlıştır. Bu konuda kamuoyundan özür dilerim.”

Serdar Arseven, bu itiraf ve özür üzerine twitter adresinden (@sarseven) CHP vekili Dudu’nun özrünün kabul edilebilmesi için kendisini paralel yapının hangi unsurunun, uzantısının ya da kimlerin yanılttığını açıklaması gerektiğini yazdı. Öte yandan süreç boyunca ‘aktif’ tutumu ile dikkat çeken “Yazar” Emre Uslu da CHP’li vekil Dudu’nun iddialarına sarıldı. İHH hakkında son derece olumsuz tweetler attı. Uslu tweetlerinde şu ifadelere yer verdi: 

 “Hatay’da İHH’nın silah dolu TIR’ı yakalanmış. İnsani yardımdır o. Bülent (Yıldırım. S.A.) abinizi kızdırmayın dövdürür sizi sonra...” 

“İşte bunu yazmıştım. İHH-MİT silah ilişkisini aylar önce yazmıştım. Sağır sultanın bildiği bir gerçekti bu da.” 

Bu tweetleri atan Uslu bir süre sonra, CHP’li vekil Dudu’nun özür açıklamasını retweet yapmak zorunda kaldı!

SORULAR SORULAR… 

Evet, www.spothaber.com’un haberini okumaya devam:  Konu hakkında değerlendirmelerine başvurduğumuz Serdar Arseven, İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın “Gelişmeler son ‘zaman’lardaki tezgahın ardında İsrail’in olduğunu ortaya koymuştur!” şeklindeki açıklamasına atıfta bulundu. Arseven konu hakkında şunları söyledi.

“Son ‘zaman’larda yaşananlar, Başbakan Erdoğan’ın ‘One Minute’ çıkışı ve kardeşlerimizin katli ile sonuçlanan Mavi Marmara olayı ile ilgilidir. İsrail uzun süre özür dilememekte inat etmiş ancak Türkiye’nin Başbakan Erdoğan liderliğinde gittikçe artan etkinliği sayesinde özür dilemek zorunda kalmıştır. İsrail’in karizması ilk defa çizilmiştir. Rahmetli Erbakan Hoca’ya Siyonizm’e Başbakan olarak rest çekmesinden dolayı yapmadığını bırakmayan İsrail, Milli Görüş duayenlerinden Muhterem Recai Kutan’ın da ifade ettiği gibi bu kez de Başbakan Erdoğan’ı hedef almıştır. 

Maalesef bu işe bazı dahili-paralel unsurlar taşeronluk etmektedir. İHH’yı hedef alan ve asılsız olduğu belgelenen iddiaların arka planı çok önemlidir. CHP Hatay Milletvekili Dudu 

önce İHH’yı suçlu ilan etmiş, Emre Uslu da bu iddiaya sarılmış, ancak sevgili okuyucularımızın ve bendenizin ısrarlı takiplerinin vesile olması ile gerçekler ortaya çıkmıştır. CHP vekili Dudu’nun özür dilemesi tek başına fazla bir anlam ifade etmemektedir. CHP’li vekil özür dilemesine sebep olan sözde bilgiyi kimlerden almıştır? Bugüne kadar bu tür hatalar yaptığına şahit olmadığımız Sayın Dudu’yu hangi yapı böylesine fahiş bir hataya itmiştir? CHP milletvekili Dudu İHH’ya haksız yere suç isnat ettiği tweetlerinde niçin özellikle MİT ELEMANI’nın varlığından bahsetme ihtiyacı hissetmiştir?

Evet… CHP’li Dudu’yu yanıltanlar paralel yapının daha önce açık bir şekilde hedef aldığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, O’nun üzerinden de Başbakan Erdoğan ve Türkiye’yi hedef almaktadır.

Bu arada… Kayseri’deki “gelişme”:

Sokaktaki vatandaş, Mavi Marmara Şehidimiz Furkan Doğan’ın katili İsrail’e karşı açılan davanın reddedilmiş olmasına da dikkat çekmektedir!..

Bu konu uzunca bir ‘zaman’dır Türkiye’ye büyük zararlar vermekte olan “vaziyetlerin” deşifresi açısından son derece önemlidir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Serdar Arseven Arşivi