Mehmet Koçak

Mehmet Koçak

Cerrahpaşa Notları!

Cerrahpaşa Notları!

Son yazımı Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kemoterapi için hazırlık tedavisi görürken yazmıştım. “Belki son yazım olur bilemem; takdir Allah’ın” diyerek vedalaşmıştım okurlarımla. Çünkü tedavide kullanılan ağır ilaçlar dermanımı kesmekteydi ve konuyu toparlamak için zihnimin gücü kalmamıştı.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hematoloji bölümüne dostlarımın girişimleriyle naklim gerçekleşti ve Lösemi hastası olarak kemoterapi tedavim burada başladı.
Gerçekten çok ağır bir tedavi oldu çok şükür başarıyla sonuçlandı. Önce, Allah’ın lütfu keremiyle, sonra değerli dost ve akrabalarımın hayır dualarıyla ve de hekimlerimizin başarılarıyla bugün yazacak dermana ve zihnimi toparlayacak güce tekrar kavuşmuş olmanın şükrü içindeyim.

Hastalığımı öğrenir öğrenmez büyük bir titizlikle bir sahiplenme duygusu içinde, her alanda desteğini benden esirgemeyen aile dostlarımdan Ankara Milletvekilimiz ve TBMM Sağlık, Çevre ve Aile Komisyonu Başkanı Sayın Prof. Dr. Cevdet Erdöl,  Medicine Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Yusuf Elgörmüş, Beylikdüzü Kolan Hospital’dan Sayın Dr. Ahmet Atilla Yılmaz, Sertrans Lojistic Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan Keleş ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Yusuf Uzun Beylere müteşekkir olduğumu önemle ifade etmek isterim.

Bu hastalık vesilesiyle, vefa, sevgi ve sahiplenmenin ne derece önemli ve de anlamlı olduğunu bir kere daha anlamış oldum. “Hastanede acı içinde gün sayanların duası makbul olur” derler.

Ben de destek ve yardımlarının yanında hayır duası eden tüm dostlarıma hem teşekkür ediyorum, hem de hasta yatağımdan onlar için hayır duaları yaptığımı önemle ifade etmek istiyorum.

KENDİMİ DAHA İYİ HİSSEDİYORUM

Çok sayıda dostum ve akrabam ziyaret yasağı nedeniyle hastane kapısından geri dönmek zorunda kaldı. Sağlığım için hekimlerin “başarıyla devam eden tedavinin riske atılmasın” diyerek aldıkları ziyaret yasağına uyulmasını istedikleri için, buna ailem başta olmak üzere akraba ve dostlarımın gösterdiği anlayışa teşekkür ediyorum.  

Tedavi halen devam ettiği için beraberinde ziyaretçi yasağı daha bir süre devam edecek.

Dostlarımı sevindiren haberi kendim vermiş olayım ki kendimi çok daha iyi hissediyorum. Hasta yatağımdan dünya ile ilişkimi telefon ve internet üzerinden kuruyorum. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri televizyondan ve yine internet üzerinden takip ediyorum.   

O, ADAM GİBİ ADAMDIR

Bizi biz yapan değerleri yeniden ihya etme adına “Yeni Türkiye” yürüyüşünü başlatan Başbakanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan’ı bir dünya lideri yapan kararlılık, sabır ve çözüm üreten girişimlerinin yanında samimiyeti sevgi ve saygı ile vefalı oluşudur. Bu zor süreçte, farklı kesimlerin eylem birliği içinde, ona karşı başladıkları saldırılar ve iftiralara rağmen o doğru bildiği yolda yürümeye devam ediyor. “Allah yar ve yardımcısı olsun” diyerek ona sürekli dua ediyorum.

Bu seçim yoğunluğu içinde Siirt mitingine giderken beni telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini bildirmesi ve şifa dilemesi gerçekten beni çok mutlu etmiştir.

Merhametli ve yardımsever olduğu kadar sevgi ve duygu dolu bir insan olan ve her zaman desteğini gördüğüm Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Sayın Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soylu, İstanbul Milletvekilleri Sayın Av. Bülent Turan ve Sayın Oktay Saral başta olmak üzere çok sayıda siyasetçinin yanında gazetemiz Yeni Akit gazetesi İcra Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Karahasanoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Sayın Hasan Karakaya, Abdurrahman Dilipak, Çay TV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemal Külünkoğlu, Türkiye gazetesi Genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Karaman, Ülke TV  Anchorman’ı  Sayın Ersoy Dede, Star Medya Grup Başkanı Sayın Mustafa Karaalioğlu, sanatçı Uğur Işılak, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İsmail Yüksek, UEDT Genel Başkanı Sayın Süleyman Çelik, Saraybosna Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Fahira Fejziç Cengiç, Arnavutköy Belediye Başkanı Sayın A. Haşim Baltacı, ayrıca iş dünyasının önemli simaları ile Türkiye dışından İsviçre, Almanya, Bosna-Hersek ve Azerbaycan’dan çok sayıda çok kıymetli dostlarım, arkadaş ve akrabalarım arayarak “geçmiş olsun”  dilekleri ile hayır dualarını bildirdiler.
Bu ilgi beni sadece memnun etmedi, ayrıca hem moral kaynağım oldu, hem de bana güç verdi.  

HEKİMLERE TEŞEKKÜR

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Güven Tekin’in yanında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Zafer Başlar başkanlığında Doç. Dr. Cem Ar ve Uzman Dr. Ayşe Aslihanoğlu’ndan oluşan ekibe tedavi süreci içinde gösterdikleri ilgi, anlayış ve moral veren tavırlarından ötürü çok başarılı bulduğumu ifade ederek kendilerine teşekkür ediyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet Koçak Arşivi