Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza

Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza

“Büyük dağın dumanı çok olur” derler. Türkiye büyüdükçe dumanımız çok oluyor. Yine derler ki; “Büyük başın derdi de çok olur.”

Büyüklüğümüze göre dumanımız ne kadar çok olursa olsun, Türkiye büyük olmanın gereğini yerine getirmekte ve hem içeride hem dışarıda büyüklüğünü göstermektedir.

Önceki gün Ankara’da Başbakan Erdoğan, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA’nın çeşitli ülkelerde yaptığı beş büyük projenin açılışını yaptı.

Beş ayrı ülkeyle canlı bağlantı kurularak, o devletlerdeki faaliyetler gösterildi ve ülkelerin yetkililerle açılışlar gerçekleştirildi.

Salonda muhteşem bir manzara vardı. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; bakanlar, milletvekilleri ve beş ülkenin büyükelçileriyle, halkımız katıldı.

*

TİKA, milletimizin yüz akı bir kuruluştur. Akraba topluluğu ülkeler başta olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesiyle Türkiye’nin sağlam köprüler kurmasını sağlamıştır.

Afrika’dan Balkanlar’a, Orta Asya’dan Amerika kıtasına kadar devletlerarası ilişkiler çerçevesinde; kültürel ve tarihi bağlarımızı güçlendirmiş ve güçlendirmektedir.

TİKA, fiziki sınırlarımızın çok ötesine ulaşmakta ve Kanuni Sultan Süleyman’ın genişlettiği, 14 milyon 838 bin metrekare yüzölçümün tamamında faaliyet yapmaktadır.

Özellikle AK Parti iktidarı döneminde çalışmalarına hız verilen TİKA, bugüne kadar yazılmayan milletler arası bir tarihin yazılmasına da katkı sunmaktadır.

TİKA’nın bir diğer özelliği ise iletişim içerisinde olduğu ülkelerde seyyar üniversite görevi yapmasıdır.

Ülkemiz ile o ülkeler arasında unutulmuş veya küllenmiş; tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik meselelerin canlanmasını sağlamaktadır.

İşte bu konuda beş ayrı örnek, önceki gün Ankara’da sergilendi.

Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Soma faciasından dolayı başsağlığı mesajları gönderen ülkeler ile şehidlerimize Fatihalar, Yasinler, Hatimler gönderen halkımıza teşekkür ettikten sonra toplu açılışları yaptı.

*

Türkiye’nin ilk defa duyduğu Makedonya Kocacık köyü “Ali Rıza Efendi Anı Evi,”

Filistin Ramallah’ta okula gitme imkânı bulamayan 450 kız öğrenciye yapılan okul,

Gürcistan’daki engelli çocuklara açılan okul,

Somali’de yapılan 23 km’lik acil yol, canlı bağlantılarla hizmete girdi.

Öte yandan tarım projesi kapsamında Tunus’a hibe edilen 70 traktör ile belediyeye hibe edilen 92 hizmet aracı, 13 iş makinesi ilgililere teslim edildi.

Bütün bu olup bitenleri izler ve Başbakanı dinlerken duygulanmamak mümkün değildi. Devlete ve millete dost olan her insan duygulanırdı.

*

Evet, yukarıda da dediğimiz gibi “Büyük dağın dumanı çok olur.” Biz büyük bir ülkeyiz, büyük bir dağız ve istikrarlı bir hükümete sahibiz.

Devletine sahip çıkan bir milletiz. Millet devlet kaynaşmasının zirvesini yaşıyoruz. Elbet içeride ve dışarıda bu halimizden rahatsız olanlar çıkacaktır.

Ayrı coğrafyalarda aynı imzayı atmak, atalarımızdan milletimize mirastır. Bu miras yaşayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi