Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Komedi

Komedi

Vuslat Platformu’nun Abant’taki 7. buluşması için eski dostlarla bir aradayız. Bu yılki buluşmaya siyaset, bilim, iş, fikir dünyasından çok sayıda katılım var. 3 gün sürecek sempozyumun konusu “kimlik krizi ve kültürel değişim.”

Memleketin her köşesinde her gün bir başka etkinlik var. Aylardır hemen her gün bir başka il ve ilçede konferanslar veriyorum. Konferansla da kalmıyor bu iş, gece geç vakitlere kadar sohbetler sürüyor.

Herkes derin devlet, paralel devlet, paralel din konusunu soruyor. Herkes Suriye ve Mısır’ı merak ediyor. Cumhurbaşkanlığı süreci, terör ve açılımların nereye gittiği soruluyor.

Toplum yaşanan süreçte derin gerçeğin önemli ölçüde farkında. Bu önemli.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan, Mavi Marmara davası ile ilgili gelişmeyi de burada not etmek gerek. Bir yandan Soma, yeni Gezi olayları konuşulurken öte yandan Ayasofya, Fetih, Mavi Marmara’nın yıldönümü konuşuluyor.

Kırım’da kriz derinleşirken, Musul Petrolleri ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Suudi Arabistan yönetimi İhvan üzerindeki baskısını her gün biraz daha artırırken, Mısır’da bir komedi yaşanıyor.

Mısır’da komik bir seçim yaşanıyor. 50 milyon seçmenin olduğu Mısır’da 4 milyon oy kullanılmış. Bunların tümü Sisi’ye çıksa bile komik bir sonuç.

Sisi “Mısır halkı beni aldattı” demiş. Kendi de Mısır halkını aldatmamış mı idi. “Baradey Utancı” bugün Sisi’yi yakalamış gözüküyor.

Tek Parti döneminin açık oy gizli tasnif komedisine eş yeni bir komedi yaşanıyor. Bu komedi batının siyasi sponsorluğu ile gerçekleşiyor.

Mısır’da yaşanan bu utanç, Suriye’de kanla, Suudi Arabistan’da mezheple maskelenmeye çalışılıyor.

2014 bir çok bakımdan önemli bir yıl olacağa benziyor. İslam dünyası, Arap dünyası, Afrika, Çin, Hindistan, Rusya, AB ülkeleri, ABD, hepsi için önemli bir yıl olacak 2014.

Bana kalırsa 2014’le başlayan bu yeni süreç, bugünden yarına sonuçlanmayacak. Belki önümüzdeki 10 yıl bu kadar şiddetli olmasa da çalkantılı bir şekilde geçecek.

Her şeye rağmen gelişmeler doğru yönde, ileri doğru.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi