Faruk Köse

Faruk Köse

Ateşkes yetmez, Terör Üssü İsrail hesap vermeli

Ateşkes yetmez, Terör Üssü İsrail hesap vermeli

Bugünkü yazıyı yazmak üzere klavyenin tuşlarına dokunmaya başlamıştım ki, Mısır’ın ateşkes önerisinin “Siyonist/Yahudi Terör Üssü İsrail” tarafından kabul edildiği haberleri gelmeye başladı.

Aslında başka bir konuya değinecekken; uluslararası arenada “devlet muamelesi” gören ve “baş emperyalist ABD”nin kanatları altında “müslüman kıyımı” yapan “Siyonist/Yahudi teröristleri”nin “Gazze katliamı”nın, bir “ateşkes”le dikkatlerden kaçırılması plânına karşı bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Gazze’de kaç gündür nasıl bir soykırım yaşandığını, Gazze’nin nasıl yerle bir edildiğini canlı yayında izliyorsunuz. Ancak Gazze’nin hemen yanıbaşındaki “halkı müslüman olan ülke Mısır”dan, Siyonist saldırılarının başından beri hiçbir açıklama gelmezken, şimdi birden bire “Sisi” denilen “ABD-İsrail destekli diktatör”, güya ateşkes teklif ediyor.

Neden sonra?... Gazze’nin “altyapı”sının, “su şebekesi”nin, “enerji hatları”nın, “sivil yerleşim merkezleri”nin, “hastaneler”inin, “okullar”ının, “resmi binalar”ının vs. önemli bir kısmı yerle bir olduktan sonra...

Sizce de bu, bir “bölgesel plân”ın parçası değil mi?

Hani danışıklı döğüş ya, “İhvan-ı Müslimin” ve “Hamas” gibi bölgedeki “İslami yapılanma”lar ortaklaşa tasfiye edilecek ya... Ama bunun için de her melaneti yaptıktan, mesela Sisi darbe yapıp Mısır halkını boğduktan, İsrail saldırıp Gazze halkını katlettikten sonra, güya sûret-i haktan gözükecekler ya... İşte bundan sebep, diktatör Sisi’nin teklifini “Terör Üssü İsrail”in “Güvenlik Kabinesi” denilen “elebaşılar”ı görüşüyorlar ve kabul ediyorlar. Her şey bittikten sonra, ateşkes ilan ediyorlar!

Tabiî ki haliyle Hamas’ın silahlı kanadı olan “el-Kassam Tugayları”, bunu reddediyor!

Nasıl reddetmesin ki? Terör üssü İsrail’in saldırılarının sonunda çıkan korkunç manzaraya bakın: En az 400 yaralı, 194 ölü, çökmüş bir altyapı, darmadağın olmuş bir halk, yerle bir olmuş bir Gazze...

Şimdi bu bilânçoyu görmezden gelip ateşkesi kabul etmek kolay mı? Tıpkısının aynısını siyonist halkın ve terör devletinin de çekeceği güne kadar Filistinliler nasıl silahı bıraksın ellerinden?

Diktatör Sisi’nin önerisine baktığınızda, teklifin “Filistinlileri koruma”ya ve “İsrail’i cezalandırma”ya değil, Siyonist Terör Üssü İsrail’in yaptığı melanetlerin, katliamlarının üzerine sünger çekmeye yönelik olduğunu anlıyorsunuz. Zaten bunun için de el-Kassam Tugayları, bu ateşkes teklifinin bir “diz çöktürme ve boyun eğdirme inisiyatifi” olduğunu ifade ediyor!

Mısır diktatörünün teklifine göre, “İsrail Gazze’ye yönelik düşmanca eylemlerini sonlandıracak ve kara operasyonu düzenlemeyecek”; ancak aynı zamanda yerle bir olmuş “Gazze’nin mazlumları haklarını aramayacak”; olup biteni sineye çekerek İsrail’e “düşmanca eylemler”de bulunmayacak.

Bunun bir tek anlamı vardır: İsrail yapacağını yapmış, öldüreceği kadar öldürmüş, yaralayacağı kadar yaralamış, Gazze’yi yerle bir edeceği kadar etmiş, Gazze’nin altyapısını çökertebileceği kadar çökertmiş; bu arada yeni geliştirdiği silahları da denemiş ve işi bitince de, aslında ABD ile birlikte iplerini elinde tuttuğu Mısır diktatörünün teklifi üzerine ateşkesi güya kabul etmiş ve çekilmiştir. Zaten çekilecektir de, Sisi’nin teklifi bunun kılıfı olmuştur.

Eee?... Şimdi olup biteni olmamış mı sayacağız? İstanbul’daki “kendini bilmez Sinagog görevlileri”nin dediği gibi midir sonuç: “Filistinliler kaşınmış, İsrail de kaşımış” mıdır? Olan biten, basit bir “kaşıma” olayından ibaret midir? Peki, İsrail’in verdiği zararları nereye koyacağız? Can ve mal kaybını nasıl telafi edeceğiz?

Şöyle mi? Her zaman olduğu gibi dünya müslümanları yardım kampanyaları düzenleyip İsrail tarafından tahrip edilmiş olan Gazze’yi imar edecekler... Ne zamana kadar? Siyonist Terör Üssü İsrail bir daha vurup tahrip edene kadar!... Bu mu yani?

Bu ateşkes kabul edilemez! Filistinliler kabul etseler de müslüman toplumun vicdanında reddolunacaktır. Zaten Hamas da bu basireti göstermiş ve ateşkes anlaşmasının “diz çöktürme ve boyun eğdirme inisiyatifi” olduğunu ilan etmiştir.

Madem ki ateşkes kabul edilmeyecektir; o halde “Siyonist/Yahudi Terör Üssü İsrail” ile müslümanlar arasında savaş devam edecektir.

Ne zaman kadar?

Birinci aşamada, İsrail öldürdüğü canların hesabını verip cezalandırılıncaya, Gazze’ye verdiği bütün maddi ve manevi zararları karşılayıncaya kadar.

İkinci aşamada, Filistin topraklarının tümünde bağımsız “Filistin Devleti” kuruluncaya kadar!...

Bu aslında çok kolaydır. Yeter ki müslümanlar kendilerine farz olan “Ümmet Birliği”ni sağlasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Faruk Köse Arşivi