Elif Nisa

Elif Nisa

Yeni Cumhurbaşkanımıza...

Yeni Cumhurbaşkanımıza...

Bugün büyük ve önemli bir gün. Türk halkı bugün ilk kez, kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Yazım yayına girdiği saatlerde muhtelemen yurt genelinde resmi olmayan sonuç belli olmuş olacaktır.

Seçilen cumhurbaşkanı, halkın tamamının oyu ile göreve gelmeyecek elbette. Bu sebeple yeni cumhurbaşkanımızdan halkın tümünü kucaklamasını ve tüm cumhurun başkanı olmasını diliyoruz.

Yeni cumhurbaşkanımızın, yaşanan fitne ortamında sağduyuya ve itidale davet eden bir tavır içinde olmasını, sevgi diliyle konuşmasını diliyoruz. Diğer her şey sevgi temeli üzerine oturduğunda çok daha güçlü, birlik beraberliği, dostluğu yaşayan bir Türkiye oluşacağı açıktır. En büyük eksiğimiz ve huzursuzlukların sebebi sevgidir çünkü.

Sevgi içte hâkim olduğunda, dışarıya da yayılacaktır. Yeni cumhurbaşkanımızın -Allah'ın emrettiği gibi- barışa ve dostluğa davet etmesini, buna öncülük etmesini diliyoruz.

Farlılıklar renktir. Ayrım değil, birlik sebebidir. Yeni cumhurbaşkanımızın Türk, Kürt, Ermeni, Şii, Sünni olsun her kesimin, dindarların da dinsizlerin de başkanı olmasını diliyoruz.

Yeni cumhurbaşkanımızın, Ortadoğu’daki 'ağabey'liğini ve mazlumların her zaman yanında olmayı devam ettirmesini diliyoruz.  

Cumhurbaşkanımızın bölücü örgüte ve destekçilerine taviz verilmemesine vesile olmasını diliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın çalışan, çalışmayan, 'açık' ya da 'kapalı' tüm kadınları koruyup-kollamasını diliyoruz.

Yeryüzünde silahla çözülebilen hiçbir problem olmamıştır, olmayacaktır da. En büyük silah sevgidir. Liderliğe doğru adım adım ilerleyen Türkiye'nin, aynı zamanda sevgi lideri olmasını umut ediyoruz.

Kısacası; Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanının çirkin siyaset dilini değil, muhabbet dilini konuşmasını diliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimimiz inşaAllah hayırlara vesile olsun. Umutlarımız duamız olsun.

Allah’ım! Senden salih kullarının istedikleri şeylerin en hayırlısını istiyoruz. Kendimiz, ailemiz, annemiz, babamız, çocuklarımız, yakınlarımız, vatanımız ve din kardeşlerimizle ilgili isteklerimizi gerçekleştir. Yaşayışımızı güzel kıl. Yiğitlik vasfını bizde aşikâr et. Bütün hallerimizi ıslah et. Rızkımızı bol, vatanımızı emniyetli kıl.

(Dua, İmam Zeynü’l-Âbidin'in duasından alıntılanmıştır.)

 


https://twitter.com/Fuat_Turker

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Nisa Arşivi