Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Olmaz olsun!

Olmaz olsun!

Yazık oldu.. Bir yurttaşımız kafası taşla ezildikten sonra cesedi ateşe verildi. 26 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce yaralı ve tutuklu var. Demirtaş’ın açıklaması yetersiz. Kimse yangına körükle gitmesin. Bu olayların sorumluları, insanları sokağa çağıran, gençleri, silahlı grubları örgütleyip bu olayları çıkartanlardır. O kadar kamu malına zarar verildi, araçlar, işyerleri ateşe verildi. Kızılay’a saldırdılar, okullara saldırdılar. Yıllardır elektrik kaçağına dur diyen yok. Böyle özgürlük, hak arama olmaz. İnsanlık da olmaz. Bunun adı vandallıktır, terördür, yağmadır. Birileri birtakım olayları bahane ederek süreci engellemek istiyorsa bunu da kendileri bilir. Kürt halkı barışı bitireni bitirir.. Kimse çözümsüzlüğü “çözüm” diye Kürt halkına dayatamaz.. Kürt halkının kazanımları silahlı mücadelenin ödülü değil, Türkiye’nin hukuk devleti olması yönündeki mücadelenin kazanımıdır. Ve bu kazanım bu anlamda Türk’ü, Kürd’ü, Arab’ı  Sünni’si, Alevi’si, Müslümanı, gayrimüslimi ile herkesin ortak kazanımıdır.

CHP bildik CHP idi yine. Kılıçdaroğlu’nun maskesi çabuk düştü. Kılıçdaroğlu bildik Kılıçdaroğlu işte. Paralel yapı ve CHP aynı yönde açıklamalar yaparak yangına körükle gittiler.. Olanlardan hükümeti suçladılar.

Bu olayların müsebbibi HDP kendi topuğuna sıktı. Bu olanlar Kobani halkının güvenliğine hizmet etmez. Ahmet Davudoğlu’nun güvenlik zirvesi sonrası yaptığı açıklamada altını çizdiği bir husus var. CHP ve HDP hem tezkereye karşı çıkıyor, hem de HDP bir terör örgütünün silahlı militanlarının, Türkiye üzerinden, bir başka ülkenin topraklarında devam eden savaşa katılmak üzere geçişine izin verilmesini istiyor..

MHP adına Yeniçeri’nin açıklamaları önemli ve sağduyulu idi.. MHP gençliğinin bu olaylara karışmaması gerektiğini ve sağduyulu davranmaları konusunda uyarıda bulundu. Ülkü Ocakları adına yapılan açıklamada ise, PKK’lıların bu olayları sürdürmeleri halinde IŞİD’i aratabilecekleri uyarısında bulunuldu. Bu çatışma birçok ilde olmakla birlikte, daha çok, PKK sempatizanları ile asker ve polis, ya da Kürt olmayan unsurlarla değil, dindar Kürtlerle sol PKK’lı lakçi-devrimci Kürtler arasında.

Kürtler tek bir yapı değil. Kendi içinden dini, mezhebi, ideolojik, politik, felsefi, vicdani kanaat farklılıklarının ötesinde bir de aşiret farklılıkları var.. Milliyetçisi var, liberali var.. Hıristiyan Kürtler var, Yezidi’si var, Yahudisi var, ateisti var.. Mafiası var, olmayan yok ki. Zazalar kendini ne kadar Kürt kabul ediyor sormak gerek. Daha da önemlisi Kürtlerin yarıdan fazlası bölgedeki diğer halklarla akrabalık içinde.. Her yere dağılmış, ortaklıklar kurulmuş.. 

Birileri sanki Ahmet Davudoğlu’nu ve yeni hükümeti test ediyor.. Birileri içinse bu olaylar sanki yeni bir Gezi parkı olaylarının tekrarı. CHP olaylar karşısında umutlanmış gibi gözüküyor..

Paralel yapının bir süredir verdikleri mesajları izleyorsanız, bu olanlar sürpriz olmamıştır. Gezi’de de vardılar, bu süreçte de varlar.. Bilgileri kehanet bilgisi, ya da ilahi mesaj değildi.. Kulaklarına fısıldanan bilgilerden de ibaret değildi bu bilgiler.. Bu sonucun gerçekleşmesi için devredeydiler.. Bu hamle ile HDP içinde barış ve çözümden yana olanlar bitirilmek isteniyor. Bu Gezi’nin aynı. Bu defa bu oyunun merkezinde çevreciler değil PKK, HDP ve Kürtler var. Birileri, Ülkücüleri de bu işe katmak istiyor. Alperenler de hedefte.. ve tabii HÜDAPAR üzerinde de planlar yapıyorlar. Her türlü tahrik beklenir bunlardan. İşin arkasında MOSSAD da Muhaberat da olacaktır. Kambersiz düğün olur mu? Paralelciler bu defa oldukça umutlu. 4 kızıl ay tutulmasına ilişkin kehanetler de birilerini umutlandırmış gözüküyor.. Geçtiğimiz günlerde arkası arkasına 4 kızıl ay olayı yaşandı. Kozmik dönencenin bu evredeki son 4 kızıl ay tutulmasının ilk ikisi 2014’de 15 Nisan, 8 Ekim’de gerçekleşti. Diğer ikisi 2015’de 4 Nisan ve 28 Eylül’de. Kimine göre Mesih, Mehdi, Deccal, Yecüc Mecüc hepsi bu zaman aralığında ortaya çıkacak. Armagedon ya da Melhemei Kübra da öyle.. Yahudiler Mescidi Aksa’yı ve Kâbe’yi yıkacaklar, Süleyman Mabedi’ni inşa edecekler.. Yani kıyamet savaşları başlıyor! Nostradamus öyle diyormuş. Yok canım, başka türlü söylenceler de var.. Bu; bugünkü olayları kışkırtan, Yahudi ve Tanrıyı kıyamete zorlamaya çalışan evangelistlerin söylenceleri. Bir de Roma kapılarına dayanacak bir “Asyalı prens” hikayesi var.

Göreceksiniz bu komplo senaryosuna BBC de CNN de destek verecektir. Yani Gezi’deki figüranlar ve kriptolar bu senaryoda da rol alacak, figüran olacaklardır. Malum media, malum STK’lar, malum sermaye, malum siyasiler de malum rollerini üstleneceklerdir..

Hepimizin çok dikkatli olması gerek.. Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.. Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde hayır olabilir. Biz bilmeyiz Allah bilir.. Her şey olacağına varır.. Akacak kan da damarda durmaz. Karanlığın en koyu anı, aydınlığa en yakın olduğu zamandır. Büyük bir değişim ve dönüşüm bekliyorsanız, büyük krizlere hazır olmalısınız..

Zor bir sürece giriyoruz. İman edenler, iyi şeyler yapsınlar. Haklıdan, mazlumdan, muhtaçdan yana olun, adaletten vazgeçmeyin, bir topluluğa olan öfkeniz sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin. Sabredelim, sabrı tavsiye edelim. Zamana ve mekana şahidlik edelim. Bunları yaparsanız hüsrana uğramazsınız. Unutmayalım ki, Allah cahil ve zalim bir topluluğa hidayet nasib etmez. Kimilerini kimileri ile bertaraf ederek, onların yeryüzünü fesada vermesini önler.

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi